برپايي و تشكيل شوراي سياست گذاري صنعت چاپ با حل مشكلاتي چون بودجه و عملكرد مديران اتفاقي بزرگ است.

به گزارش

خبرنگار حوزه ادب و هنر باشگاه خبرنگاران

در نشست سراسري روساي اتحاديه ها و تشكل هاي صنفي چاپ كه عصر ديروز در سراي اهل قلم برگزار شد، بهمن دري معاون فرهنگي وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي گفت: خداوند را شاكريم كه در آستانه سالگرد پيروزي انقلاب اسلامي اين نشست را برگزار كرديم كه اين موضوع مسئوليت ما را سنگين تر مي‌كند.

وي ادامه داد: برپايي و تشكيل شوراي سياست گذاري صنعت چاپ اتفاق بزرگي است كه بايد مغتنم بدانيم اما اين صنعت مانند ديگر صنعت ها مشكلاتي از جمله سليقه اي عمل كردن مديران را بر سر راه دارد كه بايد در وهله اول رسيدگي و حل شود.

معاون فرهنگي وزارت ارشاد در ادامه افزود: اگر مديريت بر حسب سليقه پيش برود به فرجام خوبي نخواهيم رسيد چرا كه شوراي سياست گذاري صنعت چاپ براي رسيدن به اهداف مهمي در سال 1404 تشكيل شده است.

وي گفت: در تمام مقوله هاي فرهنگي رسيدن به نقطه مطلوب خواهان ديده باني مشكلات است و چنين جلساتي كه مشكلات را بازگو مي‌كند بايد مستدام و در طول سال چندين بار برگزار شود.

دري ادامه داد: در‌ آخرين جلسه شوراي سياست گذاري صنعت چاپ 25 مورد از چالش هاي فرا روي صنعت چاپ تبيين و در بسته فرهنگي به رئيس جمهور ارائه شد كه قابل حل است اما بعضي از مشكلات به زمان نياز دارد تا در كميسيون هاي فرهنگي مجلس و دولت كه تصميم ساز هستند مطرح حل شدند.

وي تصريح كرد: براي رسيدن به نقطه مطلوب در صنعت چاپ نبايد مقايسه اي بين تهران و شهرستان ها انجام شود، زيرا امكان توقف در تهران وجود ندارد كه شهرستان هاي ديگر به آن برسند بلكه بايد شهرستان ها در اين رقابت تلاش بيشتري كنند و البته وظيفه ما هم ايجاد بستري براي شهرستان ها است تا بتوانند در اين صنعت پيشگام با تهران به رقابت بپردازند.

يوسف افراش سرپرست دفتر امور چاپ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي در اين مراسم گفت: هدف از تشكيل اين جلسه بحث تعامل بين روساي تشكل هاي صنفي استان ها بود كه محقق شد در واقع ما خواستار تصميم گيري هاي عميق در شوراي سياست گذاري صنعت چاپ هستيم كه روساي اين صنف با ارائه پشنهاد مي‌توانند ما را در اين امر همراهي كنند.

وي ادامه داد: مشكلات بودجه صنعت چاپ در وهله اول بايد دغدغه وزارت ارشاد و در وهله دوم كل مسئولان حكومتي بايد به اين موضوع اشراف داشته و در حل مشكل بودجه صنعت چاپ موثر باشند البته با مقايسه 6 سال قبل كه براي اين صنعت اعتباري وجود نداشته به بركت پيگيري هاي آقايان دري و قبادي اين مشكل تا حدودي قابل حل است.

افراش گفت: يكي از اهداف شوراي سياستگذاري صنعت چاپ، حذف تصميم گيري هاي سليقه اي مديران به خصوص در تهران است كه با استفاده از پيشنهادهاي صاحب نظرات سعي بر حل اين مشكل داريم.

وي در خصوص راه اندازي شهرك هاي چاپ متعدد اظهار داشت: موضوع شهرك چاپ اتفاق مباركي بود كه با تحقق آن تاحدودي هزينه ها را كاهش و كيفيت را افزايش مي دهد اما نيازمند مقدماتي است كه وزير فرهنگ و ارشاد دستور پيگيري آن را صادر كردند.

احمدرضا مظاهري مديرعامل شركت تعاوني چاپخانه داران تهران در ادامه نشست گفت: افزايش سوددهي از طريق آموزش همچنين تشويق و ترغيب دوستان براي سرمايه گذاري به توسعه صنعت چاپ كمك بزرگي خواهد كرد.

وي درخصوص بودجه صنعت چاپ تصريح كرد: با توجه به بعضي آمارها، كل بودجه وزارت ارشاد 519 ميليارد تومان است كه 93 ميليارد تومان آن مربوط به بودجه عمراني و باقي آن به بودجه هاي جاري اختصاص دارد كه 30 ميليارد تومان آن به سيما و مطبوعات مربوط مي‌شود و با مقايسه اجمالي در مي‌يابيم كه بودجه صنعت چاپ يك و 250 كل بودجه وزارت ارشاد است كه با اين روند به افق چشم انداز 1404 اميدي نيست.

مظاهري گفت: صنعت چاپ ايران به عنوان پيشگام در دستيابي به فناوري هاي نوين و با توجه به حجم كارهاي در دست اجرا بسيار وسيع است كه با تغيير برخي سياست ها به دليل تحريم هاي پيش رو مي‌توان در توسعه صنعت چاپ گامي بلند برداشت./ي2

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار