کمال بشارتی اصل در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران افزود: عفونت بیمارستانی به عفونتی گفته می شود که در بیمار بستری در بیمارستان یا مراکز درمانی ایجاد شده باشد و بیمار در زمان پذیرش مبتلا به این عفونت نبوده و یا در دوره کمون آن قرار نداشته باشد.
وی با بیان اینکه عفونت بیمارستانی معمولا پس از 48 تا 72 ساعت پس از بستری بیمار اتفاق می افتد تاکید کرد:بخشهای جراحی، ICU،CPR، استریل مرکزی و اورژانس از جمله بخشهایی هستند که میزان بروز عفونت های بیماستانی در آنها بیشتر است.
بشارتی اصل با اشاره به اینکه عفونتهای ادراری، تنفسی، محل جراحی و خونی شایعترین موارد عفونتهای بیمارستانی است تصریح کرد: نتایج یک تحقیق در کشورمان نشان داد که حدود 10 درصد موارد عفونتهای بیمارستانی به ویژه در بخشهای مراقبت ویژه و اعمال جراحی مربوط به عفونت خونی یا سپسیس است.
این متخصص بیماریهای عفونی یادآور شد:بیماریابی و همکاری پزشکان و پرستاران در مورد گزارش عفونت های بیمارستانی به کمیته کنترل عفونت بیمارستانی و برنامه ریزی جدی برای آن از نکات بسیار مهم در خصوص عفونتهای بیمارستانی است.
وی خاطر نشان کرد:استفاده صحیح و به موقع از مداخلات پزشکی، کاربرد صحیح وسایل و ابزارها، استفاده کنترل شده از داروها به ویژه آنتی بیوتیکها،مراقبت دقیق از زخمها،آموزش بهداشت و نظارت دقیق و مداوم بر عملکرد بخشها به ویژه بخشهای بالینی از راه های مهم کنترل و پیشگیری از عفونتهای بیمارستانی است./ص