به گزارش باشگاه خبرنگاران، اين بيماري که موجب مخروطی شدن قرنیه می شود در نوجوانان و حدود سن بلوغ شروع شده و طي هفت الی هشت سال پيشرفت كرده و بعد تقريباً ثابت باقي مي ماند ، گرچه اين زمان ممكن است تغيير كند . رشد و پيشرفت اين بيماري ممكن است ناگهاني يا تدريجي باشد و معمولاً بين 10 تا 30 سالگي شايعتر از بعد از 30 سالگي مي باشد.
سابقه خانوادگی ، آسیبهای ناشی از لنزهای سخت تماسی ، مالشهای مکرر چشم به دنبال بیماریهای آلرژیک چشمی ، ایجاد بیماریهای زمینه ای از جمله عوامل ابتلاء به بیماری قوز قرنیه به شمار می رود .
بر اساس اعلام مرکز تحقیقات چشم دانشگاه علوم پزشکی مشهد این بیماری در مرحله نهفته هيچ علامت باليني ظاهري ندارند ، جز اينكه تغييرات مكرري در شماره عينك آنها پديد مي آيد كه به صورت نزديك بيني و آستيگماتيسم منظم يا نامنظم متوسط تا شديد بروز مي كند .
در كاهش ديدي كه با عينك به سختي اصلاح شود يا قابل اصلاح نيست،تغییر سریع میزان آستیگماتیسم و آستیگماتیسم نامنظم بدون هیچ سابقه جراحی تشخيص قوز قرنيه يا كراتوكونوس مي باشد .
در ابتدا ديد بيماران با عينك اصلاح مي شود، اما چنانچه آستيگماتيسم و نزديك بيني بيماران بدتر شود ، ممكن است لنزهاي تماسي براي اصلاح عيوبي كه با عينك قابل اصلاح نيست لازم باشد . اما ممكن است استفاده از لنزهاي تماسي براي بيمار قابل تحمل نباشد يا با لنز تماسي ديد بيمار اصلاح نشود كه تكنيكهاي جراحي در اين موارد توصيه مي شود./ع