به گزارش باشگاه خبرنگاران به نقل از مرکز تحقیقات پوست و سالک دانشگاه علوم پزشکی مشهد ، ویتامین C نقش مهمی در ساخت پروتئینهای پوست ، جذب آهن و ویتامین E دارد و کمبود هر یک از این ویتامین ها موجب خشکی پوست می شود .
برای جلوگیری از خشکی پوست به ویژه در فصلهای خشک یا سرد سال مصرف مرکباتی از جمله پرتقال ، نارنگی ، لیموترش و گریپ فروت، جوانه گندم و دانه های روغنی توصیه می شود .
همچنین ویتامین A پوست را در برابر خشکی محافظت می کند و کمبود این ویتامین در بدن موجب پوسته پوسته شدن ، خشکی و حتی خارش پوست می شود .
کره ، رزده تخم مرغ ، هویج و کدو حلوایی از جمله مواد خوراکی سرشار از ویتامین A به شمار می روند .
سن ، جنسیت ، آب و هوای زمستان ، محیط زندگی ، موقعیت سلامتی و استعمال دخانیات از دیگر علل خشکی پوست به شمار می رود .
استفاده بیش از اندازه از کرمهای لایه بردار نیز می تواند پوست را کاملا خشک کند وموجب خشکی ، قرمزی و زیر و خشن شدن پوست شود .
نوشیدن به اندازه کافی مایعات و آب در طول روز ، پرهیز از استحمام طولانی مدت با آب داغ ، استفاده از کرمها و لوسیونهای مناسب ، استفاده از صابونهای حاوی گلیسیرین و نصب یک دستگاه مرطول کننده در محیط منزل از جمله راهکارها به منظور محافظت از پوست و پیشگیری از خشکی آن به شمار می رود ./ع