به گزارش سرويس علمي، پزشكي باشگاه خبرنگاران به نقل از وب دا؛ دكتر محسن آخوندي، عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشكي شهيد صدوقي يزد ضمن بيان اين مطلب گفت: سرطان معده يكي از شايعترين سرطانهايي است كه دستگاه گوارش را مبتلا ميكند و هرچند يافتههاي پژوهشي نشان ميدهند كه تماسهاي محيطي آغاز زندگي در ايجاد اين سرطان نقش دارند، وليكن مواد سرطانزاي خوراكي از محتملترين عوامل بروز سرطان معده هستند.
دكتر محسن آخوندي ضمن اشاره به عوامل موثر غذايي در ايجاد سرطان معده به مصرف طولاني مدت غلظتهاي بالاي نيترات در غذاهاي خشك شده،دودي و نمك زده اشاره کرد و خاطرنشان كرد: عفونت با هليكوباكترپيلوري، كاهش اسيد معده، و برداشتن قسمت انتهايي مري طي عمل جراحي معده، نيز ميتواند منجر به سرطان معده شود.
اين فوق تخصص بيماريهاي گوارشي با بيان اين مطلب كه سرطان معده علائم باليني اختصاصي ندارد، عنوان داشت: معمولاً در ابتداي بيماري، بيمار از هيچ علائمي برخوردار نيست و حتي بيماري وي قابل درمان نيز ميباشد، ولي در مراحل پيشرفته بيماري همراه با علائمي از قبيل كم خوني، استفراغهاي مكرر، كاهش وزن و خونريزيهاي گوارشي است.
وي اضافه كرد: توصيهميشود بيماراني كه علائم مذكور و به خصوص كاهش وزن، گيركردن غذا، كم خوني و بياشتهايي را دارند، بايد براي تشخيص به موقع، اقدام به آندوسكوپي کنند.
دكتر آخوندي تاكيد كرد: از آنجائي كه سن يكي ازفاكتورهاي مهم خطر در اين بيماري محسوب ميشود و حتي تصميمگيري در مورد اقدامات آندوسكوپي نيز به آن مربوط است، لذا توصيه ميشود بيماران بالاي 50 سال حتي در صورت بروز علائمي مثل سوزش سر دل و يا سوء هاضمه از همان ابتدا آندوسكوپي تشخيصي انجام دهند.
عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشكي يزد در پايان راجع به شيوههاي درماني سرطان معده ابراز داشت: عمل جراحي در مراحل اوليه بيماري ميتواند به عنوان درمان اصلي سرطان معده، نتيجهبخش باشد ولي انجام اقدامات كمكي مانند شيمي درماني نيز در اكثر موارد لازم است./ح