سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

با موفقیت صورت گرفت؛

پایان عملیات اجرایی دیوار آب بند سد گتوندعلیا

مدیر پروژه بدنه و دیوار آب بند سد گتوندعلیا از پایان یافتن عملیات اجرایی عمیق ترین دیوار آب بند کشور در محل ساختگاه سد و نیروگاه گتوندعلیا مطابق برنامه زمانبندی خبر داد.

به گزارش باشگاه خبرنگاران و به نقل از پایگاه خبری وزارت نیرو؛ عبدالکریم فتاحی گفت: اجرای دیوار آب بند سد گتوندعلیا که از سال 1387 آغاز شده بود، به تازگی به پایان رسیده است.


وی افزود: دیوار آب بند سد گتوندعلیا با عمق 122 متر، مساحتی در حدود 40 هزار مترمربع و با ضخامت 2/1 متر اجرا شده است.

فتاحی هدف از اجرای این پروژه را آب بندی ساختگاه سد عنوان کرد و یادآور شد: پی سد گتوندعلیا از سازندهای کنگلومرای بختیاری و سازند آغاجاری تشکیل شده و به همین دلیل سامانه آب بندی سد متشکل از پرده تزریق، دیوار آب بند و اتصالات مربوط به این دو است.
 

وی خاطرنشان کرد: تکیه گاه چپ و بخش عمده پی و ترازهای ابتدایی تکیه گاه راست با استفاده از پرده تزریق، آب بندی شد و از تراز 95 جناح راست، دیوار آب بند آغاز شده و تا تراز 246 ادامه یافته است.

مدیر پروژه بدنه و دیوارآب بند سد گتوندعلیا با اشاره به روش اجرای این عملیات، بیان کرد: برای اجرای دیوار آب بند پس از خاکبرداری پی و خاکریزی هسته رسی تا تراز مورد نظر، جایگاه لازم در روی جناح راست هسته ایجاد شد و با اجرای دیوارهای راهنما، حفاری دیوار با دستگاه های هیدروفرز BC50 و BC40 انجام شد.

وی ادامه داد: در حین حفاری و بتن ریزی دیوار آب بند نیز خاکریزی باقیمانده هسته رسی به طور همزمان انجام می شد تا تراز هسته رسی به تراز جایگاه رسیده و امکان اجرای جایگاه دیگر و آماده کردن پله بعدی دیوار آب بند مهیا شود.

این مقام مسئول به بیان ویژگی های دیوار آب بند سد گتوندعلیا پرداخت و گفت: با توجه به حداکثر و حداقل عمق نفوذ دیوار در هسته رسی و ارتفاع جناح راست، اجرای دیوار آب بند در 12 فاز به صورت پلکانی اجرا شده است.

وی همچنین افزود: این دیوار از جنس بتن پلاستیک شامل مصالح معمول بتن و بنتونیت است.

*استفاده از ژئوممبرین در داخل دیوار آب بند برای نخستین بار در ایران

فتاحی با اشاره به استفاده از ژئوممبرین برای نخستین بار در ایران به عنوان یکی دیگر از ویژگی های این طرح، افزود: از فاز هشت به بعد در بالادست دیوار آب بند از ژئوممبرین استفاده شد که اجرای آن در داخل دیوار آب بند برای نخستین بار و به روش منحصر به فردی در ایران انجام گرفت.

وی در ادامه گفت: این عملیات با بررسی پیشنهادهای مختلف به صورت آزمایشی در سد کرخه اجرا شد و با نتیجه بخش بودن آزمایش مورد نظر، عوامل فنی و اجرایی توانستند ژئوممبرین را در داخل دیوار آب بند سد گتوندعلیا تا عمق 122 متر اجرا کنند.

فتاحی با موفقیت آمیز خواندن این عملیات، یادآور شد: با توجه به فشردگی برنامه زمان بندی اجرای دیوار آب بند، مسئولان پروژه تصمیم گرفتند برای دستیابی به برنامه زمانبندی، همزمان از دو دستگاه هیدروفرز استفاده کنند که با وجود فضای کم هر جایگاه، استفاده همزمان از دو دستگاه هیدروفرز امکان پذیر شد و عملیات اجرایی با سرعت بیشتری انجام گرفت به طوری که مطابق با برنامه پیش بینی شده این عملیات پایان یافت.

بنابراين گزارش؛ سد گتوندعلیا با حجم خاکریزی بدنه در حدود 32 میلیون مترمکعب و ارتفاع از پی 182 متر، بلندترین سد خاکی کشور است. ساختگاه سد و نیروگاه گتوندعلیا در استان خوزستان و در پنج کیلومتری شهرستان گتوند واقع شده است./ق2

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.