سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

مشروح/حجت الاسلام محسني اژه اي در نشست خبري؛

احضار بروجردي و مديرعامل فولاد اهواز

سخنگوي قوه قضاييه با اشاره به پرونده فساد اقتصادي اخير از صدور قرار مجرميت براي برخي متهمان، احضار رييس كميسيون امنيت ملي و سياسيت خارجي مجلس و اقدام بين‌المللي براي بازگرداندن «خاوري» خبر داد.

به گزارش خبرنگار حقوقي قضايي باشگاه خبرنگاران ، حجت‌الاسلام و المسلمين غلامحسين محسني اژه‌اي در نشست روز دوشنبه خود با خبرنگاران افزود: قبلا ما گفته بوديم كه اگر آقاي خاوري به ايران باز نگردد از طريق پليس بين‌الملل اقدام مي‌كنيم و همين كار را هم انجام داديم.
وي ادامه داد: همچنين تعدادي از شركت‌هاي خارج از كشور كه وابسته به گروه «آريا» بودند، شناسايي شدند و از پليس بين‌الملل خواسته شد اقدامات لازم در اين زمينه را با توجه به دستورات قضايي انجام دهد.
دادستان كل كشور افزود: اشكالات و ايراداتي كه دادستاني به قرارهاي مجرميت وارد كرده بود رفع شده است و اميدواريم كيفرخواست متهمان كه كيفرخواستي سنگين هم هست، هر چه زودتر آماده و به دادگاه ارسال شود. اين كيفرخواست الان در مرحله تايپ است.
محسني اژه‌اي اظهار كرد: بعضي از واگذاري‌هاي صورت گرفته توسط اين گروه همراه با اشكالاتي بوده است. بازرسي كل كشور موظف شد سريعا اين مساله را بررسي كند. بازرسي كل كشور در اين زمينه يك مرحله گزارش داده و گزارش نهايي را هم در اين زمينه خواهد داد.
وي خاطرنشان كرد: در اين راستا چهار پنج نفر بازداشت شده‌اند. مديرعامل كارخانه فولاد ملي اهواز و چند نفر ديگر احضار شده‌اند و به آنها تفهيم اتهام شده است كه در اين زمينه هم اگر اين افراد مجرم تشخيص داده شوند براي آنان نيز قرار مجرميت صادر مي‌شود.
سخنگوي دستگاه قضايي يادآور شد: در بحث شناسايي اموال هم متاسفانه برخي افراد همه اموال خود را معرفي نكردند و مشخص شد بعضي از اموال متعلق به اين گروه است ولي به ظاهر به نام افراد ديگري است.
محسني اژه‌اي گفت: املاكي كه متعلق به اين گروه است قبلا تا 175 مورد و الان بيش از 200 مورد شناسايي شده است. كارشناسي‌ها در اين زمينه هم تقريبا رو به اتمام است و باز هم مي‌گويم املاكي كه وجود دارد تكافوي همه مبلغ بدهي به بانك‌ها را مي‌كند.
وي تصريح كرد: متاسفانه اين افراد صداقتي ندارند و تا كارشناسي صورت نگيرد معلوم نمي‌شود چه مواردي وجود داشته است. مثلا در كارشناسي‌هاي صورت گرفته مشخص شد مقداري طلا و جواهر براي يك خانم خريداري شده است. يعني يك خانم جديد هم وارد پرونده شد و مشخص شد بيش از 10 ميليارد تومان طلا براي اين خانم خريداري شده است. سند خريد يك برليان به قيمت شش ميليارد تومان هم وجود دارد اما معلوم نيست خود برليان كجاست. آپارتماني هم به مساحت 600 متر و به قيمت دو ميليارد و 400 ميليون تومان براي همسر يكي از اين افراد خريداري شده است.
سخنگوي قوه قضاييه گفت: خانم‌هايي كه براي آنها طلا خريداري شده و به حساب آنان پول واريز شده بازداشت نشده‌اند اما تحت تحقيق هستند.
**اولين جلسه‌مان با وزارت كشور و شوراي نگهبان برگزار شد
حجت‌الاسلام و المسلمين غلامحسين محسني اژه‌اي افزود: نهم دي روزي بود كه يك بار ديگر مردم انقلابي ما نسبت به انقلاب و پيشوا و مقتداي خودشان ثابت كردند كه هر كجا كه لازم باشد با دل و جان مي‌آيند و در مقابل دشمن مي‌ايستند. به خاطر همين امر خدا را شاكريم.
وي ادامه داد: همچنين خدا را سپاسگزاريم كه لطفش شامل حال ملت ايران شد و يكي از هواپيماهاي پيشرفته نيروهاي آمريكايي به دست نيروهاي سپاه افتاد؛ البته اين نمونه كوچكي بود و توانمندي‌هاي ما بيش از اينهاست.
دادستان كل كشور همچنين با اشاره به در پيش بودن ثبت‌ نام نامزدهاي انتخابات مجلس تصريح كرد: همه دستگاه‌ها طبق قانون تلاششان را به كار گرفته‌اند تا امسال نيز مانند گذشته انتخاباتي پرشور و توام با آرامش داشته باشيم. شوراي نگهبان كه نظارت بر انتخابات را به طور انحصاري بر عهده دارد وظايف خود را انجام مي‌دهد. وزارت كشور نيز مقدمات امر را كاملا فراهم كرده است.
محسني اژه‌اي اظهار كرد: قوه قضاييه هم تلاش مي‌كند كه آنچه را قانون بر عهده‌اش گذاشته به خوبي انجام دهد. از جمله وظايفي هم كه براي قوه قضاييه در قانون انتخابات تعريف شده، يكي در مورد استعلاماتي است كه هيات‌هاي اجرايي و شوراي نگهبان از قوه قضاييه و دادستان كل كشور انجام مي‌دهند و در اين زمينه ما الان آمادگي كامل داريم تا در زمان مشخص به استعلامات پاسخ دهيم. وظيفه ديگر اين است كه چنانچه گزارشي از تخلف نامزدان يا هواداران آنها داده شود كه جرم باشد، برخورد كنيم. براي اين كار پيش‌بيني‌هاي لازم انجام شده و دادسراها و دادگاه‌ها آمادگي لازم را دارند.
وي خاطرنشان كرد: مساله ديگر بحث پيشگيري از جرايم انتخاباتي است. ماده 67 قانون انتخابات، قوه قضاييه را مكلف كرده است كه با هماهنگي دستگاه‌هاي اجرايي و نظارتي از وقوع جرايم انتخاباتي پيشگيري كند كه در اين زمينه روز گذشته اولين جلسه با حضور نمايندگاني از وزارت كشور و شوراي نگهبان برگزار شد و راهكارهايي در اين زمينه در نظر گرفته شد؛ از جمله اينكه رسانه‌ها به ويژه رسانه ملي در اين زمينه كار كنند تا نامزدها و افرادي كه در ستادهاي انتخاباتي كار مي‌كنند قانون انتخابات را مطالعه كنند تا مشكلي پيش نيايد.
سخنگوي قوه قضاييه يادآور شد: مطلب ديگر اين بود كه آمريكا دست به يك كار بچه‌گانه زد و گفت مي‌خواهيم يك سفارتخانه مجازي در ايران ايجاد كنيم. اين موضوع آنقدر سطحي است كه نيازي به بحث حقوقي ندارد اما من مي‌خواهم به مردم به ويژه جوانان يادآور شوم كه معمولا اينگونه برنامه‌ها براي جذب افراد و در نهايت سوءاستفاده از آنهاست چون خيلي از افرادي كه در دام آمريكا افتاده‌اند و بعدا جاسوس شده‌اند از همين طرق بوده است؛ البته از لحاظ حقوقي هم دستگاه‌هاي ذي‌ربط اقدامات خود را خواهند داشت.
**پرونده «كرسنت» در دادسراي تهران مطرح است
در ادامه نشست روز دوشنبه حجت‌الاسلام و المسلمين غلامحسين محسني اژه‌اي با اصحاب رسانه، خبرنگاري با بيان اينكه پيش از اين گفتيد فشارهايي به دستگاه قضايي در خصوص پرونده فساد مالي اخير وارد مي‌شود، از سخنگوي دستگاه قضايي سوال كرد كه آيا مي‌تواند اسامي اين افراد را اعلام كند؟
محسني اژه‌اي پاسخ داد: به طور طبيعي كساني كه منافعشان به خطر افتاده و از پيگيري قاطع، احساس خطر مي‌كنند فشار مي‌آورند و ان‌شاءالله دستگاه قضايي تحت تاثير هيچ يك از جوسازي‌ها قرار نخواهد گرفت و اكنون نيز نيازي به ذكر اسامي نيست.
خبرنگار ديگري اظهارات روز گذشته احمد توكلي در مجلس را مورد اشاره قرار داد و از سخنگوي دستگاه قضايي خواستار ارزيابي شد كه وي پاسخ داد: ما سخنگوي قوه قضاييه هستيم و سخنگوي ديگران نيستيم؛ البته در اين پرونده و پرونده‌هاي مشابه اين‌گونه بوده كه اشخاص حقيقي و حقوقي خارج از نظامات حكومتي بدون وابستگي به فرد صاحب قدرت نمي‌توانند تخلفات بزرگ اين‌چنيني را مرتكب شوند و قطعا كساني را كه با متهمان همراهي كرده، راه را هموار كرده‌اند، در اين موضوع شركت كرده و يا معاونت داشته‌اند را شناسايي و با آنان برخورد مي‌كنيم. در اين راستا ضعيف‌كشي نيز نخواهد شد. طبيعي است كه افراد و جرايم در اين پرونده در يك رده نيستند اما قوه قضاييه مصمم است كه با همه افراد متخلف در اين پرونده به تناسب جرم و بدون اغماض برخورد كند.
دادستان كل كشور يادآور شد: ما مي‌خواهيم با توجه به مطالبي كه از اين پرونده استخراج مي‌شود براي پيشگيري از موارد مشابه استفاده كنيم و قوه قضاييه در حال آسيب‌شناسي موضوع نيز هست. در اين راستا مهم اين است كه به جرم رسيدگي شود. اگر به اين جرم به طور قاطع رسيدگي كرديم، اين موضوع جزو افتخارات نظام خواهد بود زيرا موضوع ابعاد مختلفي دارد و برخي از ابعاد آن نيز پيچيده است.
خبرنگار ديگري در خصوص پرونده آمنه بهرامي سوال كرد كه محسني اژه‌اي گفت: اين ادعا كه در اين پرونده با رضايت كار انجام نشده و مسائل اين‌چنيني نياز به بررسي دارد و دادستان تهران از اين بعد در حال بررسي پرونده است. اگر به اين نتيجه برسند، راه قانوني براي آن پيدا مي‌كنند.
در ادامه خبرنگاري خواستار توضيحات سخنگوي قوه قضاييه در خصوص پرونده روزنامه ايران و ضرب و شتم تعدادي از كاركنان آن شد كه محسني اژه‌اي پاسخ داد: اين پرونده در دادگستري مطرح است و من اكنون از مرحله نهايي آن اطلاعي ندارم.
سخنگوي دستگاه قضايي در خصوص پرونده نفتي كرسنت كه مورد سوال يكي از خبرنگاران بود و اينكه آيا اخيرا متهماني در اين رابطه احضار شده‌اند نيز گفت: اين پرونده از مدت‌ها قبل مطرح بوده و در حال حاضر نيز مطرح است و جزو مواردي است كه نياز به كار كارشناسي دارد. اكنون اين پرونده در دادسراي تهران در دست بررسي است و افرادي را به عنوان مطلع و بعضا متهم احضار كرده‌اند و از آنان تحقيق مي‌كنند.
خبرنگار ديگري سوال خود را اين‌گونه مطرح كرد كه شنيده شده پرونده متهمان جريان موسوم به انحرافي به دادگاه ارسال شده و اين افراد محكوم شده‌اند. محسني اژه‌اي پاسخ داد: پرونده بعضي از اين افراد به دادگاه رفته، دو نفر از آنان محكوم شده‌اند و احكام حبس و استرداد اموال براي آنان صادر شده است؛ البته هنوز اين حكم در مرحله تجديدنظرخواهي است و قطعي نشده است. پرونده دو نفر ديگر نيز در مرحله دادگاه است و پرونده بعضي از آنان نيز به دادگاه ارسال شده است.
«**بروجردي» بازداشت نشده اما احضار شده است

سخنگوي قوه قضاييه در پاسخ به سوالي در رابطه با احضار رييس كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس شوراي اسلامي گفت: قبلا خبرنگاري از من سوالي مبني بر بازداشت ايشان پرسيد و من گفتم ايشان بازداشت نشده است اما احضار شده و از وي تحقيق شده است.
حجت‌الاسلام و المسلمين غلامحسين محسني اژه‌اي در ادامه نشست روز دوشنبه‌اش با خبرنگاران در پاسخ به سوالي مبني بر اينكه آيا فردي كه در سفر استاني رييس‌جمهور به مازندران اقدام به پرتاب كفش كرده دستگير شده است يا خير؟ گفت: در همان روز مدعي‌العموم اقدام كرده و اين فرد دستگير شده است.
وي در پاسخ به سوالي درباره بازداشت فرزند «علاءالدين بروجردي» نيز اظهار كرد: فرزند ايشان هم بازداشت نشده است.
**در ارتباط برخي نمايندگان با پرونده فساد اخير بحثي نيست
در ادامه نشست روز دوشنبه حجت‌الاسلام و المسلمين غلامحسين محسني اژه‌اي با خبرنگاران، خبرنگاري سوال خود را اين‌گونه مطرح كرد كه آيا همسران متهم اصلي پرونده فساد مالي اخير در اين پرونده نقش داشته‌اند كه محسني اژه‌اي پاسخ داد: ممكن است نقشي نداشته باشند و توضيحات من مبني بر اين بود كه اموالي كه متهم داشته بخشي را جواهرات يا املاك گرفته است و اين اموال فعلا توقيف شده و اين دو خانم تا الان به عنوان متهم بازداشت نشده‌اند.
وي در پاسخ به سوالي مبني بر صحت اين موضوع كه دو تن از نمايندگان مجلس برگه سفيد امضا به گروه اميرمنصور آريا داده‌اند نيز تصريح كرد: در اينكه بعضي از افراد نماينده با آنان همكاري مي‌كردند و يا احيانا با اين پرونده ارتباط داشته‌اند بحثي نيست كه البته احضار شده و به عنوان متهم نيز از آنان تحقيق شده است ولي بازداشت نشده‌اند. در مورد برگه سفيد امضا نيز اطلاعي ندارم.
سخنگوي دستگاه قضايي يادآور شد: اگر كساني عالما و عامدا در جهت تسهيل كار متهمان اقدام كرده‌اند قطعا تحت تعقيب قرار مي‌گيرند.
محسني اژه‌اي در پاسخ به اين سوال كه آيا در واگذاري شركت فولاد خوزستان تباني صورت گرفته است؟ خاطرنشان كرد: اين موضوع در حال رسيدگي است و بايد ديد كه آيا تباني‌ براي واگذاري كارخانه‌ها ثابت مي‌شود يا خير.
خبرنگار ديگري سوال كرد كه آيا رباخواري در پرونده فساد مالي اخير را تاييد مي‌كنيد كه سخنگوي دستگاه قضايي گفت: پيش از اين نيز گفتم اين افراد خارج از ضوابط و مقررات، LC داخلي باز مي‌كردند و خارج از مقررات آن را تنزيل مي‌كردند و يكي از بانك‌هاي تنزيل‌كننده يكي از شعب بانك ملي است و آنان آن را در قالب خريد دين برده‌اند.
**احضار ‌٤ نماينده به عنوان متهم يا مطلع در پرونده فساد اخير

در ادامه نشست روز دوشنبه حجت‌الاسلام و المسلمين غلامحسين محسني اژه‌اي با خبرنگاران، خبرنگاري در مورد وضعيت پرونده افرادي كه به خاطر آلودگي هوا اعلام شكايت كرده‌اند سوال كرد كه دادستان كل كشور پاسخ داد: در مورد آلودگي هوا شكايتي به قوه قضاييه ارائه نشده است.
وي در پاسخ به سوالي در رابطه با اقدامات حقوقي مربوط ورود هواپيماي آمريكايي به كشورمان نيز اظهار كرد: پرونده‌اي در اين زمينه تنظيم شده و براي دادگستري ارسال شده است و الان وزارت خارجه پيگير اين موضوع است؛ البته جنايت‌هاي آمريكا يكي دو تا نيست و به تدريج پرونده‌ها پيگيري مي‌شود؛ لذا هم پرونده دو مقام آمريكايي به جريان افتاده است و هم پرونده‌هاي ديگر جنايات آمريكا در حال پيگيري است.
خبرنگاري به ورود گروه توسعه اميرمنصور آريا در بخش ورزشي و برخي تيم‌هاي فوتبال اشاره كرد و پرسيد آيا در اين زمينه كسي احضار شده است؟ كه محسني اژه‌اي پاسخ داد: مشخصا كسي از ورزشي‌ها احضار نشده است.
خبرنگار ديگري با ضد منافع ملي خواندن برخي اقدامات جريان موسوم به انحرافي، پرسيد كه آيا بهتر نيست از وقوع جرايم اين افراد در جريان انتخابات آتي پيشگيري كنيم تا به فتنه‌اي بزرگ‌تر از فتنه 88 مبتلا نشويم؟
سخنگوي قوه قضاييه پاسخ داد: تا زماني كه فردي مرتكب جرمي نشود نمي‌توان او را مجازات كرد. اگر در مورد انتخابات هم كسي از امكانات دولتي استفاده كند طبق قانون جرم است و قوه قضاييه برخورد مي‌كند. در خصوص استفاده از قدرت هم اگر گزارشي ارائه شود قوه قضاييه برخورد مي‌كند؛ البته در باب پيشگيري هم حتما بايد اقدام كرد اما اگر احتمال بدهيم كسي مي‌خواهد جرمي مرتكب شود و او را بازداشت كنيم، درست نيست.
خبرنگاري در مورد شكايت عليه علي مطهري سوال كرد كه محسني اژه‌اي در پاسخ گفت: يك نماينده مجلس چنانچه در حيطه وظايف نمايندگي خودش بخواهد اظهارنظر كند، آزاد است و كسي نمي‌تواند متعرض او شود اما اگر همين نماينده اقداماتي خارج از وظيفه يا اقدام مجرمانه‌اي انجام دهد مي‌شود عليه او شركت كرد اما نمي‌دانم كسي از ايشان شكايت كرده است يا خير.
وي در پاسخ به سوالي در مورد تعداد نمايندگان احضار شده به عنوان متهم يا مطلع در رابطه با پرونده فساد اقتصادي اخير نيز خاطرنشان كرد: تعداد اين نمايندگان چهار نفر بوده است.
خبرنگاري از وضعيت پرونده بيمه ايران سوال پرسيد كه محسني اژه‌اي در پاسخ گفت: در اين پرونده دادسرا مجددا رفع نقص كرده و پرونده را به دادگاه ارسال كرده است.
خبرنگاري از آخرين وضعيت پرونده آتش‌سوزي در مسجد ارك نيز سوال كرد و پرسيد كه آيا درست است رييس قوه قضاييه به دادستان تهران نامه‌اي نوشته و طي اين نامه از او خواسته تا از دفتر رهبري در مورد تسريع در رسيدگي به اين پرونده استعلام كند؟
محسني اژه‌اي در پاسخ تصريح كرد: يقينا چنين چيزي غلط است. معنا ندارد كه رييس قوه قضاييه به دادستان تهران نامه بنويسد تا از دفتر رهبري براي اين مورد استعلام كند. چنين چيزي غلط است و اصلا نياز به تحقيق ندارد اما در مورد جزئيات اين پرونده من اطلاعي ندارم و در اين مورد پيگيري مي‌كنم./خ

 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.