باشکاه خبرنگاران جوان - انجمن خانوادههای شهدای فلسطینی اعلام کرد، اظهارات «محمود عباس»، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین توهینآمیز و ناراحتکننده بوده و خنجری بر پیکره جانفشانیهای ملت فلسطین، شهدا و نیروهای مقاومت شجاع آن در غزه و کرانه باختری تلقی میشود.
این انجمن در ادامه تاکید کرد که متهم کردن مقاومت و تمام اجزا و گروههای آن که بخش اصیلی از پیکره ملت فلسطین هستند به صفتهای ناروا، به منزله سقوط اخلاقی و سیاسی است که با مقام و منزلت شهدا و عظمت استقامت و ایستادگی ملت فلسطین مطابقت ندارد.
انجمن خانوادههای شهدای فلسطینی همچنین افزود: این اقدام بر میزان فاصله میان تشکیلات خودگردان فلسطین و واقعیتهای مقاومت فلسطین تاکید دارد و ما بارها در مورد نقشآفرینی رهبران فلسطینی در ۵۶۴ روز تجاوزات رژیم اشغالگر و زمانی که غزه در محاصره و گرسنگی به سر میبرد تاکید کردهایم.
این انجمن اعلام کرد، مقاومت با تمام انواع و اشکال آن حق مشروع برای ملت فلسطین بوده و عقبنشینی از آن امکانپذیر نیست.
از سوی دیگر، «تیسیر العلی»، نماینده مجلس ملی فلسطین در گفتوگو با شبکه قدس اعلام کرد که سخنان محمود عباس در شورای مرکزی اهانت به مردمی تلقی میشود که پس از این سخنان، امید خود را به وی از دست دادند.
وی افزود: این سخنان مانع ایجاد وحدت ملی بوده چرا که هیچکس نمیتواند با کسانی وحدت کند که آنها را به غیر ملی بودن متهم میکنند و عامل خسارتهای ملت فلسطین تلقی مینمایند؛ در حالی که دلیل این خسارتها اشغالگران هستند.
العلی همچنین خاطرنشان کرد که سخنان محمود عباس علیه مقاومت به معنای حمایت از مواضع بتسلئیل اسموتریچ، وزیر دارایی رژیم صهیونیستی در این خصوص است که مقاومت را به ویرانی نوار غزه متهم کرده و خواستار خلع سلاح و تحویل زندانیان صهیونیست شده است.
این عضو شورای ملی فلسطین این سوال را مطرح کرد که محمود عباس چطور از مقاومت میخواهد که اسرای صهیونیستی را تحویل دهد و این در حالی است که بیش از ۱۰ هزار اسیر فلسطینی در زندانهای رژیم صهیونیستی وجود دارند؟ و چطور به جای رژیم صهیونیستی به مقاومت ناسزا میگوید؟ و میخواهد سلاح مقاومت را به چه طرفی تحویل دهد آیا به تشکیلات خودگردان که عملاً هیچ اثر و نشانهای از آن نیست یا به رژیم صهیونیستی و یا به آمریکاییها؟
وی در ادامه افزود که محمود عباس با این اظهاراتش مانع دستیابی به تحقق وحدت ملی شد و به ۷۰ هزار نیروی امنیتی مورد حمایت آمریکا در اراضی فلسطینی دل خوش کرده است و از سوی دیگر، از برخی گروههای فلسطینی باجگیری میکند.
از سوی دیگر، «ماجد الزیر» نایب رئیس اول کنگره مردمی فلسطینیان مقیم خارج اعلام کرد: «ملت فلسطین در شرایط کنونی نیازمند وحدت و قدم برداشتن به سمت ریشهکن کردن اشغالگری است و هر صدایی که اختلاف را افزایش دهد در راستای منافع اشغالگران بوده و کاملاً غیر قابل قبول است.»
وی افزود: نشست شورای مرکزی که قرار است نمایندگی مردم فلسطین را بر عهده داشته باشد باید مظهر و نماد وحدت بوده و باعث افزایش اختلافات نشود و این مورد انتظار ملتهایی است که در یک سال و نیم گذشته با فلسطین همبستگی داشتهاند.
الزیر خاطرنشان کرد که صحنههای به وجود آمده در شورای مرکزی به هیچ وجه فلسطینی نبوده و هیچ ارتباطی با تاریخ جنبش آزادی ملی ندارد و به هیچ وجه در راستای منافع مسأله فلسطین نیست و در شرایطی که جنبشهای حمایت مردمی و رسمی از مسأله فلسطین در حال افزایش است اتفاقات این جلسه این حمایتها را تضعیف میکند.
وی افزود: حاضرین هنگامی که محمود عباس به طرفهای فلسطینی ناسزا گفت نشست را ترک نکردند و برخی از آنها وی را تشویق کردند و اگر حتی یک نفر از آنها از جای خود بلند میشد شرایط این نشست تغییر میکرد.
در همین رابطه، «عمر عساف»، دبیر برگزاری ۱۴ امین کنگره مردمی در گفتوگو با شبکه قدس اعلام کرد که شورای مرکزی و ملی و تمامی هیئتهای سازمان آزادیبخش و تشکیلات خودگردان در مدت یک سال و نیم جنگ نسلکشی رژیم صهیونیستی در غزه کاملاً غائب بودند و بیانیههای شورای ملی به حمله به مقاومت محدود میشود.
«مصطفی برغوثی»، دبیرکل کمیته ابتکار ملی فلسطین هم در گفتگویی مطبوعاتی تاکید کرد: آنچه در نشست شورای مرکزی رخ داد غیر قابل قبول است و ما نمیتوانیم قبول کنیم که صرفاً نظرمان را مطرح بکنیم سپس دیگران هر کاری دلشان میخواهد بکنند.
وی افزود عبارتهای ناشایستی که در جریان این نشست شنیده شد به هیچ وجه لطمهای به وحدت طرفهای فلسطینی وارد نمیکند بلکه به شکاف داخلی دامن میزند.
برغوثی در واکنش به اظهارات عباس درباره تحویل سلاح مقاومت گفت طبیعتاً این کار تنها در یک صورت میتواند صورت بگیرد و آن وجود کشور مستقل فلسطینی است، اما خود تشکیلات هیچ قدرتی ندارد و توسط اسرائیل تکه تکه شده است.
وی افزود: ما از تشکیل دولت وفاق ملی که در سراسر اراضی فلسطینی حکومت کند حمایت میکنیم، اما رژیم صهیونیستی قاطعانه با آن مخالف است و مشکل اساسی همین وجود رژیم اشغالگر قدس است.
دبیرکل کمیته ابتکار ملی فلسطین در پایان تاکید کرد که جنبش حماس به صراحت پیشنهاد داده بود که تمامی اسرای صهیونیست را به یکباره در قبال توقف جنگ و اجرای مبادله فراگیر اسرا آزاد کند، اما رژیم صهیونیستی با آن مخالفت میکند و بر تداوم جنگ و تشدید حملات اصرار دارد.
پیشتر محمود عباس در سی و دومین دوره شورای مرکزی فلسطین ادعا کرد: صدها تن روزانه میمیرند؛ به این خاطر که حماس نمیخواهد گروگانهای آمریکایی را تحویل دهد.
منبع: ایسنا