سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان‌ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

حفاظت و مرمت ظرف سفالی دوره ایلخانی و خانه تاریخی علمدار در شیراز

مدیرکل میراث‌ فرهنگی فارس از مرمت ظرف سفالی منقوش لعابدار مربوط به دوره ایلخانی و آغاز مرمت خانه تاریخی علمداری در شیراز خبر داد.

باشگاه خبرنگاران جوان؛ مژده عینی - محمد ثابت اقلیدی مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان فارس اظهار کرد: طرح حفاظت و مرمت اشیای سفالی لعابدار خزانه موزه پارس در دست انجام است که در پارسال ۷ اثر سفالی لعابدار مرمت شده است که از جمله آنها ظرف سفالی لعابدار ایلخانی است که در آزمایشگاه و کارگاه مجموعه ارگ کریم خانی مراحل حفاظت و مرمت آن به پایان رسید.

او افزود: سفال‌های منقوش ایلخانی نه‌ تنها از جنبه هنری، بلکه از نظر تاریخی و فرهنگی نیز ارزشمند هستند و در موزه‌های معتبر نگهداری می‌شوند.

ثابت اقلیدی بیان کرد: اثر شامل یک عدد ظرف (دیس) منقوش لعابدار است که در گذشته به قطعات متعدد و کوچکی تبدیل شده است و همچنین مرمت غیراصولی آن در گذشته ظاهر اثر را مخدوش کرده بود که ابتدا مستندنگاری و سپس مراحل پاکسازی مکانیکی و شیمیایی شامل برداشتن الحاقات و برچسب‌های آسیب‌رسان و برداشتن بخش‌های بازسازی و وصالی شده پیشین بود و همچنین وصالی مجدد و موزون‌سازی و تثبیت نهایی آن انجام شد.

او ادامه داد: در آزمایشگاه و کارگاه ارگ کریم خانی ادامه مراحل ساماندهی، حفاظت و مرمت اشیا موزه پارس از جمله سکه‌ها و اشیای سفالی و فلزی با همکاری امین اموال موزه و توسط کارشناس حفاظت و مرمت اشیا خانم محتشم در دست انجام است.

خانه تاریخی علمدار در شیراز مرمت می شود

 مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان فارس از آغاز مرمت خانه تاریخی علمداری در شیراز در روز‌های آتی خبر داد.

محمد ثابت اقلیدی مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان فارس اظهار کرد: مرمت خانه تاریخی علمداری با اختصاص اعتباری بالغ بر یک میلیارد و ۵۵۰ میلیون تومان به‌زودی آغاز خواهد شد.

او افزود: خاکبرداری و استحکام بخشی، تعویض ازاره ها، اجرای کف فرش حیاط، کار‌های چوبی، ستون‌های چوبی، ارسی، سقف مرجوک و سقف‌های پرواز بندی و سفید کاری اتاق‌های هم کف، استحکام بخشی و مرمت دیوار و طاق‌های زیرزمین و مرمت اتاق بالای بام از جمله اقداماتی است که در جهت بهسازی و مرمت این خانه تاریخی انجام خواهد شد.

ثابت اقلیدی بیان کرد: این بنای تاریخی در محله درِ مسجد، کوچه پشت مسجد شهدا که از بنا‌های ارزشمند دوره قاجار است به شماره ۸۶۶۸ در ۱۰ خرداد سال ۱۳۸۲ در فهرست آثار ملی ایران جای گرفته است.

او ادامه داد: ورودی بنا دو طرف حیاط مرکزی که پس از عبور از یک راهرو بلند به حیاط احداث شده است در سمت شمالی حیاط، اتاق بزرگی است که دارای طرح‌های گره چینی زیبایی است. بنا شامل پنج دری و سه دری، سقف‌های چوبی با نقاشی زیبا و زیر زمینی با نورگیر‌های حجاری شده است.

برچسب ها: ظرف سفالی ، مرمت
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.