سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان‌ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

واشنگتن به سیاست فشار یکجانبه علیه ایران ادامه می‌دهد 

به باور کارشناسان، مذاکرات اخیر میان آمریکا و ایران درباره احیای برجام نشان داد که واشنگتن همچنان به رویکرد اعمال فشار خود پایبند است، نه گفت‌وگوی سازنده. 

باشگاه خبرنگاران جوان؛ اعظم پورکند - ولادیمیر گوتنف، کارشناس روس معتقد است علیرغم ادعا‌های ظاهری درباره رویکرد دیپلماتیک، واشنگتن بدون ارائه تضمین‌های لازم برای لغو تحریم‌هامطالبه‌های یکجانبه دارد. ترامپ همچنان با تهدید مداخله نظامی به باج‌گیری ادامه می‌دهد، در حالی که به صورت علنی از برنامه‌های رژیم صهیونیستی برای بمباران تاسیسات هسته‌ای ایران انتقاد می‌کند. 

پس از خروج یکجانبه آمریکا از برجام در سال ۲۰۱۸، ایران با تحریم‌های گسترده در حوزه‌های نفت، مالی و تحقیقات علمی مواجه شد. با این حال، تهران به وضوح اعلام کرده که حاضر به سازش در منافع ملی، حاکمیت علمی-فناوری و حق تعیین سرنوشت خود نیست. 

این کارشناس ادامه داد افزایش سطح غنی‌سازی اورانیوم به ۶۰ درصد اگرچه نگرانی غرب را برانگیخته، اما کاملاً در چارچوب حقوق حاکمیتی ایران تحت معاهده منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای (NPT) قرار دارد. 

دیدار اخیر رئیس‌جمهور روسیه با وزیر خارجه ایران در آستانه مذاکرات با آمریکا، پیام مهمی به غرب فرستاد. 

در شرایط تحولات ژئواقتصادی جهانی، موضع مسکو به عنوان حامی حاکمیت ملی کشور‌ها و طرفدار گفت‌وگوی سازنده، روزبه‌روز اهمیت بیشتری پیدا می‌کند. 

در همین حال، خاورمیانه به عنوان بازیگر جدید دیپلماسی شناخته می‌شودو عربستان سعودی، امارات و قطر به میانجی‌های کلیدی در معادلات بین‌المللی تبدیل شده‌اند. ریاض میزبان مذاکرات میان روسیه، آمریکا و اوکراین است. دوحه و ابوظبی در تبادل زندانیان بین طرف‌های درگیر نقش فعالی ایفا می‌کنند. 

در حالی که غرب به سیاست‌های تحمیلی خود ادامه می‌دهد، ایران با تکیه بر مشارکت‌های راهبردی و دیپلماسی چندجانبه، مسیر جدیدی در تعاملات بین‌المللی گشوده است. آیا واشنگتن حاضر است از رویکرد شکست‌خورده فشار حداکثری دست بردارد؟ 

منبع: پراودا

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۴:۲۲ ۰۲ ارديبهشت ۱۴۰۴
از کجا معلوم است که رییس جمهور بعدی امریکا همه این مذاکرات را وتو نکد مثل ترامپ‌ که مذاکرات برجام قبلی را پاره کرد
ناشناس
۱۴:۲۰ ۰۲ ارديبهشت ۱۴۰۴
امریکا که بدون المان فرانسه وانگلیس وروس وچین با ایران مذاکره مکند انحصاری وخطرناک است چون امریکا همه منافع حاصل از مذاکره را برای خودش میخواهد واین چیزی نیست جزوابستگی شدید وانحصاری وخلاف تعامل باجهان