باشگاه خبرنگاران جوان؛ مریم حسینی - فایننشال تایمز روز جمعه با استناد به دادههای حمل و نقل گزارش داد، چین واردات گاز طبیعی مایع (LNG) آمریکا را برای بیش از ده هفته «به طور کامل» متوقف کرده است و جنگ تجاری بین پکن و واشنگتن به همکاری در زمینه انرژی گسترش یافته است.
در بحبوحه تشدید تنشهای تجاری، چین تعرفههایی را بر هیدروکربنهای ایالات متحده - تا ۹۹ درصد - وضع کرده است که عملاً آنها را از بازار چین خارج میکند. بن بست با چین در بحبوحه کارزار گسترده ایالات متحده که تعدادی از کشورها را هدف قرار داده است، رخ میدهد.
در حالی که بیشتر تعرفهها به مدت ۹۰ روز متوقف شده بود، چین با تعرفههایی تا ۱۴۵ درصد روبهرو شد. در اقدامی تلافی جویانه، پکن تعرفههای ۱۲۵ درصدی بر کالاهای آمریکایی وضع کرد و صادرات مواد معدنی کلیدی با فناوری پیشرفته را محدود کرد.
یک منبع به نقل از تاجران انرژی مستقر در چین گفت: از فوریه، زمانی که یک تانکر ۶۹۰۰۰ تنی LNG از تگزاس وارد استان فوجیان شد، چین هیچ LNG دریافت نکرده است که نشان دهنده یک شکست شدید در تجارت انرژی است.
نفتکش دوم به بنگلادش هدایت شد که قبل از اینکه چین در ۱۰ فوریه تعرفه ۱۵ درصدی بر LNG آمریکا اعمال کند، به بنگلادش نرسید. تعرفه از آن زمان به ۴۹ درصد افزایش یافته است، که باعث میشود LNG آمریکا برای خریداران چینی در آینده بسیار گران باشد.
طبق گزارش Kpler، شرکتهای چینی مانند پتروچاینا و سینوپک ۱۳ قرارداد بلندمدت LNG با پایانههای ایالات متحده امضا کردهاند که برخی از آنها تا سال ۲۰۴۹ ادامه دارد. این معاملات برای راه اندازی پروژههای بزرگ LNG ایالات متحده بسیار مهم بوده است.
گزارشها حاکی از آن است که پکن در بحبوحه جنگ تعرفهها خرید نفت خام آمریکا را نیز ۹۰ درصد کاهش داده است.
این رسانه گفت که بن بست با ایالات متحده میتواند روابط پررونق چین در انرژی با روسیه را تعمیق بخشد و گسترش گسترده پایانههای چند میلیارد دلاری LNG در ایالات متحده و مکزیک را مورد تهدید قرار دهد.
اوایل این هفته، سفیر چین در روسیه گفت که پکن قصد دارد واردات LNG روسیه را افزایش دهد.
روسیه پس از استرالیا و قطر به سومین تامین کننده LNG چین تبدیل شده است. در سال گذشته، چین با واردات ۷ میلیون تنی ال ان جی روسیه به عنوان بزرگترین خریدار ال ان جی روسیه در آسیا پیشتاز بود.
منبع: آرتی