باشگاه خبرنگاران جوان - صالح محمدی اظهار کرد: برنج گیاهی گرمادوست و حساس به سرماست و سرمای هوا در اوایل فصل کاشت خسارتهایی را به گیاه برنج به ویژه در خزانههای زود کشت بدون پوشش، وارد میکند.
وی بیان کرد: دمای مطلوب برای رشد برنج در خزانه ۲۵ تا ۳۰ درجه سلسیوس است و خسارت سرما در اوایل رشد برنج سبب طولانی شدن و کاهش درصد جوانه زنی و ایجاد گیاهچههای ضعیف میشود از اینرو ضرورت دارد برای پیشگیری از خرابی خزانه به توصیهها توجه شود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان با اشاره به بارندگی و سرمای هوا در استان گفت: کشاورزانی که اقدام به خزانهگیری برنج کردهاند به منظور کاهش خسارت احتمالی سرمازدگی (با تاکید بر تهیه خزانه برنج بر اساس تقویم زراعی و ایجاد پوشش پلاستیکی خزانه پس از بذرپاشی) نسبت به رعایت اصول فنی اقدام کنند.
وی بیان کرد: برای کاهش اثرات سوء سرما در خزانه نیز باید نسبت به غرقاب کردن خزانه در ساعات گرم روز اقدام شود تا در شب با گرفتن حرارت هوا توسط آب از آسیب سرما به گیاهچه برنج جلوگیری شود.
محمدی با تاکید بر اینکه خزانه برنج در روزهای سرد و ابری به خصوص شبها بدون آب نباشد، اضافه کرد: درجه حرارت پایین سبب فعالیت برخی قارچها در خزانه میشود، خسارت ناشی از کپکزدگی قارچها را میتوان با شست وشوی خزانه(ورود آب از یک طرف و خروج از سوی دیگر) و سپس خشک کردن و هوادهی مناسب خزانه برطرف کرد.
وی با بیان اینکه برای کنترل قارچها میتوان از دُز مناسب قارچکش بر اساس توصیه کارشناسان استفاده شود، اظهار کرد: در شبهایی که احتمال کاهش دمای هوا و خسارت سرمازدگی به خزانههای برنج وجود دارد میتوان از وسایل گرمازا مانند فانوس و لامپ برای گرم کردن خزانه استفاده کرد.
منبع: ایرنا