باشگاه خبرنگاران جوان - مرکز تعامل جهانی وزارت امور خارجه آمریکا در مارس ۲۰۱۶ با یک فرمان اجرایی ایجاد شد تا تلاشهای به اصطلاح بین سازمانی «برای انجام ارتباطات مقابله با تروریسم تحت حمایت دولت آمریکا» را رهبری کند. سپس کنگره، اختیارات این مرکز را به مبارزه با تبلیغات و اطلاعات نادرست دولتی و غیردولتی گسترش داد.
جمهوریخواهان کنگره آمریکا نگرانیهایی را در مورد این دفتر و وابستگی آن به سازمانهایی که قانونگذاران معتقدند آزادی بیان را محدود میکنند، مطرح کرده بودند. در دسامبر ۲۰۲۴، کنگره، اختیارات لین نهاد را تمدید نکرد و این دفتر تعطیل شد و فعالیتهای آن به طرح مقابله با دستکاری اطلاعات خارجی محدود شد.
روبیو گفت: «این مسئولیت هر مقام دولتی است که به طور مداوم برای حفظ و حراست از آزادی بیان آمریکاییها تلاش کند.»
وزیر امور خارجه آمریکا، آزادی بیان و ابراز عقیده را «سنگ بنای شهروند آمریکایی» خواند و روند چند دههای «تهمت زدن، اخراج، متهم کردن و حتی زندانی شدن افراد صرفاً به دلیل ابراز عقایدشان» را محکوم کرد.
این اظهارات روبیو، همزمان با اعلام تعطیلی دفتر مقابله با دستکاری و مداخله اطلاعات خارجی (R/FIMI) همراه بود، دفتری که به دنبال مقابله با کارزارهای پیچیده اطلاعات نادرست توسط دشمنان خارجی است.
منتقدان، از جمله ایلان ماسک میلیاردر حامی ترامپ مدتهاست که این دفتر را به سانسور صداهای محافظهکار متهم میکنند.
تعهد روبیو به حفاظت از آزادی بیان در حالی مطرح میشود که او از یک قانون مبهم برای اخراج ساکنان دائم آمریکا و دارندگان روادید دانشجویی به دلیل شرکت در اعتراضات طرفدار فلسطین استفاده میکند.
به نظر میرسد این قانون به روبیو اجازه میدهد شخصاً اخراج یک فرد را بر اساس «باورها، اظهارات یا ارتباطات گذشته، فعلی یا مورد انتظار که در غیر این صورت قانونی هستند» تایید کند.
دولت ترامپ به طور گسترده ادعا کرده است که حمایتهای آزادی بیان قانون اساسی فقط در مورد شهروندان آمریکایی اعمال میشود و نه افرادی که به طور قانونی در کشور با روادیدهای مختلف اقامت دارند.
منبع: ایرنا