سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان‌ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

مدیرکل میراث فرهنگی فارس خبر داد؛

آغاز مطالعات باستان‌شناسی در بافت تاریخی شهر شیراز

مدیرکل میراث فرهنگی فارس از آغاز مطالعات باستان‌شناسی در بافت تاریخی شهر شیراز خبر داد و گفت: نتایج این فعالیت ها، در پایان اردیبهشت ماه امسال برای بررسی و امکان سنجی انجام طرح قطار شهری شیراز به شورای راهبردی وزارت میراث فرهنگی کشور ارسال می‌شود.

باشگاه خبرنگاران جوان؛ مژده عینی - محمد ثابت اقلیدی مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان فارس اظهار کرد: با گسترش مسیر خط قطار شهری شیراز و طرح شهرداری شیراز برای ادامه این مسیر در محدوده حرم مطهر شاهچراغ، مطالعات باستان‌شناسی در محدوده بافت تاریخی شیراز با مجوز پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری کشور، نظارت اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان فارس و حمایت شهرداری شیراز آغاز شده است.

او گفت: تمرکز این مطالعات در محدوده سه راه نمازی، بلوار آیت اله شهید دستغیب، بلوار ۹ دی و خیابان حضرتی است.

ثابت اقلیدی اضافه کرد: در گام نخست، یک کارگاه باستان‌شناسی در این محدوده برای امکان سنجی انجام طرح قطار شهری ایجاد شده است که از ۲۸ اسفند سال ۱۴۰۳ آغاز شده و تا پایان اردیبهشت ماه ۱۴۰۴ ادامه خواهد داشت.

او بیان کرد: بافت تاریخی شهر شیراز نگین ارزشمند تاریخی و هویتی شیراز است که بیش از ۴۷۰ اثر تاریخی آن در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است و ضرورت دارد تا طرح‌های عمرانی که در محدوده بافت تاریخی به انجام می‌رسد با رعایت موازین علمی و فرهنگی در مسیر توسعه پایدار و آینده نگری، برنامه‌ریزی و اجرا شود.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان فارس تصریح کرد: مسجد جامع عتیق شیراز یکی از قدیمی‌ترین آثار تاریخی ارزشمند بافت شیراز مربوط قرن سوم هجری قمری است و مجموعه زندیه نیز از دیگر آثار تاریخی این بافت است که در مسیر ثبت جهانی قرار گرفته است.

ثابت اقلیدی گفت: نتایج فعالیت‌های باستان‌شناسی این طرح، در پایان اردیبهشت ماه امسال برای بررسی و امکان سنجی انجام طرح قطار شهری شیراز به شورای راهبردی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کشور ارسال می‌شود.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.