سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان‌ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

۸۰ همت مالیات مازاد بر محل درآمد‌های استان‌ها وصول شد

رییس امور برنامه و بودجه سازمان برنامه و بودجه گفت: عملیاتی شدن نظام نوین درآمد- هزینه در سال ۱۴۰۳ باعث شد که در پایان آن سال ۸۰ همت (۸۰ هزار میلیارد تومان) مازاد بر روند معمول سال‌های قبل در وصول درآمد‌های استان‌ها بدست آید.

باشگاه خبرنگاران - امید علی پارسا روز یکشنبه در مراسم تودیع و معارفه روسای قدیم و جدید سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی خراسان رضوی که در محل این سازمان برگزار شد، افزود: سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی خراسان رضوی در آستانه تحولی اساسی قرار دارد، چراکه با اجرایی شدن نظام نوین درآمد-هزینه استان‌ها و همزمان با تغییرات گسترده در نظام مدیریت و برنامه‌ریزی کشور، فصل نوینی در توسعه این استان رقم خواهد خورد.

وی اظهار کرد: این تحولات که بر اساس بند پ ماده ۱۷ قانون برنامه هفتم توسعه مصوب مجلس شورای اسلامی و آیین‌نامه اجرایی دولت شکل گرفته‌اند، به دنبال تقسیم وظایف، اعتبارات، عملیات و اختیارات بین سطوح ملی و استانی هستند.

رییس امور برنامه و بودجه سازمان برنامه و بودجه افزود: بر اساس این طرح اختیارات استانی در بخش‌های مرتبط، به طور کامل به استان تفویض شده و در سطح ملی نیز وزارت برنامه و بودجه کشور مسئولیت خواهد داشت. در این راستا، ۲ درصد از منابع استانی نیز می‌تواند به پروژه‌های ملی اولویت‌دار و نیمه‌تمام مورد نظر استان تزریق شود.

وی بیان کرد: مسئولیت اجرای این طرح در سطح ملی بر عهده سازمان برنامه و بودجه کشور و در سطح استانی بر عهده شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان است. تأکید بر این است که برنامه‌های ملی باید دارای برش استانی بوده و نظرات مشورتی استان‌ها در این برش‌ها لحاظ شود، همچنین برنامه‌های استانی نیز باید با نظر مشورتی وزارتخانه‌های مربوطه تدوین شوند.

پارسا ادامه داد: با توجه به محدودیت منابع مالی کشور، بهینه‌سازی تخصیص بودجه از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. سهم بالای اعتبارات جاری (بیش از ۸۵ درصد) از کل بودجه، ضرورت تغییر در نظام هزینه‌ای استان‌ها را دوچندان می‌کند. هدف از این تغییر حداکثر کردن منابع درآمدی هر استان به نفع خود و ایجاد یک نظام منصفانه با نظارت مسوولان ملی است.

وی افزود: در سال گذشته در شرایطی که درآمد‌های کشور به طور کامل محقق نشده و تخصیص اعتبارات عمرانی با محدودیت مواجه بود، تغییر مکانیزم تخصیص امری ضروری به نظر می‌رسید. با تغییر این مکانیزم و تعیین تکلیف برای وصول ۱۰۰ درصدی درآمد‌های استانی، انگیزه‌ای برای استان‌ها ایجاد شد تا با تلاش بیشتر، درآمد‌های خود را افزایش داده و از مزایای تخصیص اعتبارات بیشتر بهره‌مند شوند.

رییس امور برنامه و بودجه سازمان برنامه و بودجه اظهار کرد: در دی ماه سال گذشته طبق برآورد‌های انجام گرفته، ۹۰ درصد از درآمد‌های کشور وصول نمی‌شد، لذا به همان نسبت تخصیص اعتبارات عمرانی به استان‌ها نیز بیشتر از ۴۰ درصد انجام نمی‌گرفت، این در شرایطی بود که استان‌ها حداقل ۱۰ درصد کسری اعتبارات هزینه‌ای نیز داشتند.

وی تصریح کرد: لذا مکانیزم تخصیص را تغییر دادیم و تا ۱۰۰ درصد وصول درآمد استانی را تکلیف کردیم که رشد درآمد وصولی برای برخی استان‌ها در سال گذشته عدد بالایی بود، اما برای برخی استان‌ها عدد پایینی بود، اما هر کدام از استان‌ها که از ۱۰۰ به بالا وصول درآمد داشتند، به میزان چهار درصد تخصیص اعتبار عمرانی و سه درصد تخصیص اعتبار هزینه‌ای جدید به هر استان تعلق گرفت.

تداوم نظام نوین درآمد- هزینه در سال ۱۴۰۴

وی اضافه کرد: بدون شک در تمام کشور این اتفاق افتاد و تمام استان‌ها از محل درآمد‌های عمومی به کمک سازمان‌های وصول کننده درآمد‌های عمومی آمدند، در این راستا ۸۰ همت مازاد بر روند معمولی هر سال در وصول درآمد‌های استان‌ها وصول شد، تخصیص اعتبارات عمرانی استان‌ها نیز کمتر از ۱۰۰ درصد بود که برای خراسان رضوی به ۵۹ درصد رسید.

وی گفت: در اعتبارات هزینه‌ای هم برخی استان‌ها ۱۱۰ درصد تخصیص داشتند که برای خراسان رضوی ۱۰۷ درصد بود.

رییس امور برنامه و بودجه سازمان مدیریت و برنامه ریزی خراسان رضوی ادامه داد: این نظام نوین درآمد-هزینه استان، فرصتی ۹ ماهه را برای کار و برنامه‌ریزی در اختیار استان‌ها قرار می‌دهد تا بودجه سال آینده را بر اساس منابع درآمدی قابل وصول خود تنظیم کنند، انتظار می‌رود که با این تغییر اتفاقات بزرگی در کشور رخ داده و برش استانی برنامه‌های ملی به سامان شود.

وی با بیان اینکه مهمترین نکته در این تحولات رویکرد مدیریت مبتنی بر نتیجه و انگیزه است، اظهار کرد: سازمان برنامه و بودجه با این رویکرد جدید، امیدوار است که در سال آینده شاهد توسعه متوازن و پایدار همه استان‌های کشور به عنوان یک سیستم یکپارچه باشد.

وی تصریح کرد: در راستای تحقق این هدف، سازمان برنامه و بودجه به دنبال ایجاد چهار تعادل بین پرداخت‌های پرسنلی ملی، پرداخت‌های پرسنلی داخل استان‌ها، توزیع اعتبارات استانی و توزیع اعتبارات شهرستانی است.

پارسال گفت: در توزیع اعتبارات استانی، ۱۱۲ شاخص از جمله مساحت و جمعیت مد نظر قرار گرفته و بر اساس نیاز‌های اعتباری هر استان، سهم آن مشخص می‌شود. با توجه به رشد بالای درآمد‌های برخی استان‌ها در سال گذشته و کسری بودجه برخی دیگر، تلاش شده است تا ملاحظات کارشناسانه در توزیع اعتبارات لحاظ شود.

منبع: ایرنا

در پایان این مراسم از زحمات «سید جمال الدین حسینی» رییس قبلی سازمان مدیریت و برنامه ریزی خراسان رضوی قدردانی و «حسن پارسی پور» به عنوان سرپرست جدید این سازمان معرفی شد

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.