مجمع نمایندگان ادوار استان خراسان رضوی بهدنبال حضور در منطقه ویژه پارس در منطقه نفتی و گازی عسلویه با حضور عبدالعلی رحیمی مظفری؛ رییس مجمع امور نمایندگان و مشاور وزیر نفت در امور بهینهسازی انرژی، از فاز ۱۴ پالایشگاه پارس جنوبی بهعنوان ایرانیترین فاز این پالایشگاه نیز بازدید کردند.
در جریان این بازدید موقانی جانشین سایت فاز ۱۴ پارسجنوبی به ارایه گزارشی از عملکرد این پالایشگاه پرداخت که براساس این گزارشها از فاز ۱۴ پارس جنوبی بیش از ۵۰ میلیون مترمکعب گاز به خط سراسری تزریق میشود.
همچنین به گفته این مدیر فنی، شیرینسازی گاز ترش -که کار بسیار خطرناک است- از وظایف اصلی فاز ۱۴ است که با جداسازی دو گاز گفته میشود، گاز شیرین برای مصارف خانگی و ملزومات دیگر جهت صادرات استفاده میشود و پس از انجام عمل جداسازی آماده ارسال متان و دیگر محصولاتش برای صادرات و مصرف داخلی خواهد شد.
به گفته وی اتان، پروپان و پوتان از دیگر محصولات با ارزش و گران قیمت این پالایشگاه است، البته محصول ال. پی. جی این فاز را باید از دیگر محصولات صادراتی و باارزش اقتصادی کشور دانست که به چین و بنگلادش صادر میشود.
این مهندس حوزه نفت و گاز افزود: بیش از ۸۰ درصد تجهیزات مورد استفاده در فاز ۱۴ کاملا تولید داخل و ایرانی هستند و برای ساخت، راهاندازی و بهرهبرداری آنها از توان داخلی استفاده شده و حتی پمپهای ایرانی جایگزین پمپهای ژاپنی شدهاند.
موقانی با ابراز تاسف از جای خالی سرمایهگذاری برای تولید ارزشافزده بیشتر، ادامه داد: به فرموده مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه نباید خامفروشی انجام شود بنابراین نمیتوانین به خامفروشی افتخار کنیم و باید به سمت تولید محصولات با ارزشافزوده بالاتر رفت تا درآمد کشور از این مسیر دو چندان شود.
تمام تاسیسات منطقه پارس جنوبی زیر یک درصد از توانمندی داخلی ما در حوزه نفت و گاز است
این گزارش میافزاید: در ادامه نمایندگان ادوار خراسان رضوی از میدان گازی بندر کنگان ما با مسابقه غلط تولید و مصرف انرژی در کشور رو به رو هستیم/هدف از تشکیل «سازمان بهینهسازی مصرف انرژی» اصلاح مصرف است
مشاور وزیر نفت در امور بهینهسازی مصرف انرژی با بیان اینکه حساسیت و پیچیدگی کاری پتروشیمیها به مرتبط بالاتر از پتروپالایشگاهها بیشتر است، نسبت به مصرف بیمنطق و بسیار بالای انرژی در کشور انتقاد کرد و افزود: ما با مسابقه غلط تولید و مصرف انرژی در کشور رو به رو هستیم که باید جلوی این روند را گرفت، بنابراین هدف از تشکیل «سازمان بهینهسازی مصرف انرژی» زیر نظر رییس جمهور در قانون برنامه هفتم توسعه، اصلاح همین موضوع در کشور است.
وی با ابراز امیدواری از اینکه این سازمان به بهترین شکل فعالیت خود را آغاز کند، یادآور شد: مطابق قانون سازمان بهبنهسازی مصرف سوخت نباید زیرمجموعه هیچ ارگانی باشد چراکه تجربه نشان داده، کارکرد خود را از دست میدهد و به اصطلاح دیگر ارگانها از این سازمان حرف شنوایی نخواهند داشت.
ضرورت هماهنگی بین دستگاهها برای رفع ناترازی انرژی
رحیمی مطفری از ضرورت تعامل تمامی وزارتخانهها و دستگاهها با یکدیگر برای تحقق موضوع بهینهسازی انرژی سخن گفت و افزود: هماهنگی یعنی نمیتوان خودروی با مصرف بنزین چندین برابر استاندارد جهانی تولید کرد یا ساختمانهای غیراستاندارد ساخت که انرژی را هدر میدهند و حتی بخاریهای با مصرف چند برابری تولید کرد که صرفا ۳۰ تا ۳۵ درصد بازدهی دارند و سپس از وزارتخانههای نفت و نیرو خواست ناترازی انرژی را برطرف کنند! چراکه دیگر وزارتخانهها در تحقق این مهم کمتر نفت و نیرو نیست.
امید است مذاکرات به نتیجه برسد
عضو هیات رییسه کمیسیون انرژی مجلس یازدهم با بیان اینکه امید است مذاکرات شنبه به نتیجه برسد تا اتفاقات خوشایندی برای مردم بیافتد، گفت: تولید محصولاتی با ارزشافزوده بالا، اقتصاد ما را رونق میدهد و رفع تحریمها به کاهش خامفروشی و تبدیل به محصولات با ارزش افزوده بیشتر کمک خواهد کرد، البته تحقق تمامی این موارد مستلزم پاشیدن بذر امید در کشور است نه ناامیدی.
وی تاکید کرد: نمایندگان فعلی و ادوار و مسوولان کشوری فارغ از گرایش سیاسی کنار هم بنشینند تا به حل مشکلات کشور کمک شود.
بنابراین گزارش؛ عبدالعلی رحیمی مظفری رییس مرکز امور نمایندگان مجلس، محمد دهقانی نقندر رییس مجمع نمایندگان ادوار استان خراسان رضوی، غلامرضا انصاری، محمد رجاءی باغ سیاءی، علی بروغنی، علیاصغر عنابستانی، سیدعلی حسینی، حسین سبحانینیا، احمد بلوکیان، حسن سیدآبادی، محمدناصر توسلیزاده، غلامرضا اسدالهی، حمید بنایی، محمود مروی حکیم، حسین نجفیثانی رشتخواری، هادی شوشتری، احمد بزرگشان، جلیل رحیمی جهانآبادی، نصرالله کمالیان، عفت شریعتی کوهیانی، محمد اسماعیلنیا.
۷۳ درصد از تولید گاز سبد کشور از طریق منطقه ویژه پارس جنوبی
نشست اعضای مجمع نمایندگان ادوار استان خراسان رضوی و عبدالعلی رحیمی مظفری؛ رییس مجمع امور نمایندگان و مشاور وزیر نفت در حوزه بهبینهسازی انرژی در جریان بازدید میدانی از تاسیسات نفتی و کاری پارس جنوبی با سخاوت اسدی مدیرعامل سازمان منطقه ویژه پارس در منطقه نفتی و گازی عسلویه و برگزار شد.
در ابتدای این نشست مدیرعامل منطقه ویژه با ارایه گزارشی از عملکرد فنی، تولیدی و اقتصادی این منطقه، گفت: سازمان منطقه ویژه پارس در منطقه نفتی و گازی عسلویه مشتمل بر سه منطقه پارس یک (پارس جنوبی) با 14 هزار هکتار که شهرستان عسلویه را در بر میگیرد، پارس دو (کنگان) در محدوده 16 هزار هکتاری شهرستان کنگان را در بر گرفته است و پارس سه (پارس شمالی) شامل 16 هزار هکتار از محدوده ی شهرستانهای دیر، دشتی،تنگستان و بوشهر را در بر میگیرد.
وی ادامه داد: شرکت مجتمع گاز پارس جنوبی، بهعنوان بزرگترین قطب تولید گاز کشور، در ۲۶ سال گذشته نقش کلیدی در تأمین انرژی ایران ایفا کرده است و ۷۳ درصد از تولید گاز سبد کشور از طریق این منطقه گازی و ۵۰ درصد از ذخایر گاز ایران تامین میشود.
اسدی توضیح داد: میدان گازی پارس جنوبی ۹۷۰۰ کیلومتر مربع وسعت دارد که از این مقدار، ۳۷۰۰ کیلومتر مربع در آبهای ایران و ۶۰۰۰ کیلومتر مربع در قلمرو قطر قرار دارد.
به گفته وی مجموع درآمد ارزی صادرات کل مناطق آزاد و ویژه کشور در سال ۱۴۰۳ حدود ۱۸ میلیارد دلار بود که از این میزان ۱۲.۳ میلیارد دلار مربوط به منطقه ویژه پارس است.
رحیمی مطفری: ایجاد سقف حقوق برای نیروهای عملیاتی حوزه نفت و گازی کار اشتباهی بود
رحیمی مظفری رئیس مرکز امور نمایندگان مجلس مطرح کرد: وظیفه ما است که در زمان بمب باران ناامیدی به مردم امید تزریق کنیم لذا در راستای این هدف کم و کیف تولید و پالایش و صادرات نفت و گاز صورت گرفته است.
وی در ادامه با ابراز تاسف از ایجاد سقف حقوق برای نیروهای عملیاتی حوزه نفت و گازی، مطرح کرد: این اتفاق سبب شده بسیاری از نیروهای متخصص ما برای اشتغال و کسب درآمد بیشتر به کشورهای اطراف مهاجرت کنند، چراکه این کشورها همچون قطر علاوهبر حقوق ۲۲ هزار دلاری به آنه، پرواز رفت و برگشت این نیروهای متخصص را نیز متقبل میشوند.
دهقانی نقندر: اجرای قانون افزایش و اصلاح حقوق پرسنل عملیاتی نیازمند اراده سیاسی است
همچنین محمد دهقانی نقندر رییس مجمع نمایندگان ادوار خراسان رضوی نیز، گفت: قانون افزایش و اصلاح حقوق پرسنل عملیاتی ایجاد و اصلاح شده و فقط نیازمند اراده سیاسی است لذا باید در شورای حقوق و دستمزد با این مهم همراهی کند.
عفت شریعتی: نقش ستودنی منطقه ویژه پارس جنوبی در ایجاد سلامت اقتصادی
عفت شریعتی عضو مجمع نمایندگان ادوار استان خراسان رضوی نیز تاکید کرد: باید در پایان این سفر و آگاهی از عملکرد بسیار ستودنی این مجموع برای تولید انرژی کشور و نقش موثر آنها در ایجاد سلامت اقتصادی کشور و پس از اطلاع از مشکلات آنها درصدد رفع این مشکلات با همفکری و برگزاری نشست با مسوولان اجرایی برآییم.
وی ادامه داد: بنابراین این جلسه باید یک خروجی متقن داشته باشد تا از منظر تقنینی مشخص باشد که کجای قانون نیاز به اصلاح دارد و در جریان تعامل با نمایندگان فعلی مجلس این اصلاحات انجام شود.
بنابراین گزارش، اسامی نمایندگان ادوار مجمع خراسان رضوی بدین شرح است؛ عبدالعلی محمد دهقانی نقندر رییس مجمع، غلامرضا انصاری، محمد رجاءی باغ سیاءی، علی بروغنی، علیاصغر عنابستانی،سیدعلی حسینی، حسین سبحانی نیا، احمد بلوکیان، حسن سیدآبادی، محمدناصر توسلیزاده، غلامرضا اسدالهی، حمید بنایی، محمود مروی حکیم، حسین نجفیثانی رشتخواری، هادی شوشتری، احمد بزرگشان، جلیل رحیمی جهانآبادی، نصرالله کمالیان، عفت شریعتی کوهیانی، محمد اسماعیلنیا، جواد آرینمنش، سیدحسین حسینی، ابوالقاسم خسروی سهلآبادی، احمد پیرزاده