سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان‌ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

شناسایی اموال محکومان ۴ دقیقه طول می‌کشد

رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه گفت: در گذشته اگر می‌خواستیم در اجرای احکام، شناسایی اموال را انجام دهیم حدود نزدیک به ۴۰۰ روز از شناسایی تا توقیف طول می‌کشید.

باشگاه خبرنگاران جوان ـ محمد کاظمی فرد، با اشاره به اقدامات مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه در راستای اجرای سند تحول قوه قضاییه اظهار کرد: بخش عمده سند تحول که بیش از ۴۰ درصد آن را شامل می‌شود در حوزه فناوری است و فناوری را به عنوان محور و پیشران تحول انتخاب کرده است.

رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه افزود: باتوجه به حجم بالای تکالیف کاری که داریم سعی بر این است که به عنوان نهادی از قوه قضاییه باشیم که به تکالیف‌مان در راستای اجرای سند تحول به خوبی عمل کنیم.

نظرات قضات را درباره کیفیت و زمان کارشناسی اخذ می‌کنیم

وی با تاکید بر اینکه حوزه‌های مختلف مانند کارشناسی در سند تحول مورد توجه بوده است که از مدت‌ها قبل آن را شروع کردیم، گفت: امسال نیز این موضوع را توسعه دادیم و بحث‌های ارجاع هوشمند به کارشناسان از مصادیق آن است و علاوه بر آن نظرات قضات را درباره کیفیت و زمان کارشناسی اخذ می‌کنیم. 

اتاق پایش قوه قضاییه را ایجاد کردیم

کاظمی فرد با بیان اینکه یکی از سیاست‌های سند تحول این است که تصمیم گیری‌های درون قوه قضاییه مبتنی بر داده باشد، گفت: اتاق پایش قوه قضاییه را ایجاد کردیم که بحث فناوری‌های نوین، امکان پایش داده‌های ۱۲ ساله قوه قضاییه را در اختیاران مدیران ارشد قرار می‌دهد تا بتوانند وضعیت قوانین مصوب، دستورالعمل و حتی اطلاعات استان‌ها در سفر‌های استانی را بررسی و رصد کنند.

سامانه تناد را برای آموزش قضات راه اندازی کردیم

رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه با بیان اینکه برای آموزش قضات سامانه تناد را راه اندازی کردیم، افزود: بیش از ۱۱۰ میلیون تصمیم قضایی در این سامانه وجود دارد که هم در دیوان عالی کشور و هم جهت آموزش قضاتی که تازه وارد دستگاه قضا شده‌اند کاربرد دارد و اگر قضات بخواهند تصمیمات سایر قضات را بابت دیگر پرونده‌ها ببینند می‌تواند از این سامانه استفاده کنند و به تدریج در سال جاری نسخه مخصوص مردم را نیز ایجاد می‌کنیم.

۶۰ درصد گواهی عدم سوءپیشنه را به صورت خودکاربری صادر می‌کنیم

وی با بیان اینکه ۶۰ درصد گواهی عدم سوء پیشنه که بیش از ۲ میلیون گواهی را شامل می‌شود و کمتر از یک روز کاری زمان می‌برد به صورت خودکاربری صادر می‌کنیم، عنوان کرد: در حوزه تعاملات سازمانی نیز داده‌ها را برای اولین بار در اختیار بانک مرکزی قرار دادیم تا در اعتبارسنجی‌ها و محکومیت‌های مالی بکار گیرند.

سامانه اعتبار معاملاتی را نیز در اختیار مردم گذاشته‌ایم

 کاظمی فرد اظهار کرد: سامانه اعتبار معاملاتی را نیز در اختیار مردم گذاشته‌ایم تا قبل از انجام معاملات ملکی متوجه شوند که طرف مقابل ممنوع المعامله است یا خیر و از نظر مالی دارای جرمی است یا خیر. در این رابطه، افراد متواری و معسر را شناسایی و اعلام می‌کنیم که این امر در رتبه اعتبارسنجی آنها اثر گذار است.

اجرای احکام، شناسایی اموال۴ دقیقه طول می‌کشد

رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه با اشاره به اینکه در گذشته اگر می‌خواستیم در اجرای احکام، شناسایی اموال را انجام دهیم حدود نزدیک به ۴۰۰ روز از شناسایی تا توقیف طول می‌کشید، گفت: بواسطه سند تحول اکنون آن را به ۴ دقیقه کاهش دادیم و قاضی با یک دکمه اموال را شناسایی و با یک دکمه آن را توقیف می‌کند. این مسیری است که سند تحول برعهده مرکز گذاشته است. 

وی با اشاره به راه اندازی سامانه پایش قوه قضاییه عنوان کرد: اکثریت اعضای شورای عالی قضایی و برخی از روسای کل که تازه منصوب شده‌اند تمایل دارند سیمای جدید استان خود را ببینند و با استان قبلی مقایسه کنید. خیلی از مدیران دستگاه‌های اجرایی داخل کشور و دولتی از آن بازدید کرده‌اند و در کمیسیون‌های مجلس نیز از آن استفاده کردند و امیدواریم معضلات دستگاه قضا و سایر قسمت‌ها را به کمک داده‌ها حل کنیم.

ارتباط شرکت‌های دانش بنیان با مرکز آمار

کاظمی فرد با اشاره به ارتباط شرکت‌های دانش بنیان با مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه بیان کرد: در سند تحول بحثی به نام زیست بوم وجود دارد که باید آن را ایجاد کنیم و آن شرکت‌ها باید بر روی بوم ما کار خود را انجام دهند. مانند احراز هویت که مردم می‌توانند از هشت شرکت موجود انتخاب کنند که با کدام یک کار خود را پیش ببرند و یا در خدمات غیر حضوری و شرکت‌های پیام رسان این امکان وجود دارد. 

رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه با اشاره به خدماتی که مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه به مردم ارائه می‌کند نیز گفت: یکی از نیاز‌های مردم این است که کمتر در مراکز قضایی حضور پیدا کنند. برای مثال ابلاغیه‌ها، گواهی عدم سوء پیشنه، اطلاع رسانی پرونده‌ها، نوبت دهی برای مراجعه، برخی خدمات دیوان عدالت اداری از جمله موارد غیر حضوری است که توسط مرکز راه اندازی شده است.

سامانه لایحه‌ها را امسال راه اندازی کردیم

وی تاکید کرد: سامانه لایحه‌ها را امسال راه اندازی کردیم و حدود یک درصد لوایح به صورت خودکاربر بر روی آن نشسته و دارای سه عنوان است و نیازی به دانش حقوقی ندارد و ساختار محور است. وکلا ۵۰ درصد از خدمات مورد نیاز را به صورت خودکاربر و از داخل محل کارشان انجام می‌هند و این خدمات در پنجره واحد خدمات است و به تدریج آنها را بر روی سکو‌ها اضافه می‌کنیم.

بر رفع مشکلات ایرانیان خارج از کشور تمرکز کردیم

کاظمی فرد ادامه داد: از سوی دیگر امسال بر روی مشکلات ایرانیان خارج از کشور تمرکز کردیم که یکی از آنها دریافت پیامک بود و در بحث روش‌های پرداخت و روش‌های دسترسی اقداماتی را انجام دادیم. همچنین امکان احراز هویت برخط برای ایرانیان خارج از کشور را فراهم کردیم تا بتوانند ثنای خود را بدون مراجعه بگیرند و پیامک‌ها را دریافت کنند.

۵۰ درصد مراجعه وکلا کاهش پیدا کرده است

 وی درباره اینکه چند درصد از خدمات دستگاه قضایی به صورت الکترونیکی و غیر حضوری ارائه می‌شود نیز توضیح داد: در سالی که گواهی عدم سوء پیشینه را شروع کردیم، تنها یک میلیون گواهی صادر می‌شد که ۱۰ درصد آن به صورت خودکار و ظرف ۶ روز کاری انجام می‌گرفت، اما در ۱۰ ماهه امسال و تا پایان دی ماه حدود دو میلیون و هفتصد هزار گواهی عدم سوء پیشینه صادر کردیم که تقریبا ۲.۷ برابر شده و زمان صدور از ۶ روز کاری به ۱۴ ساعت کاهش پیدا کرده و عدم مراجعه مردم از ۱۰ درصد به ۶۰ درصد افزایش یافته و یا ۵۰ درصد مراجعه وکلا کاهش پیدا کرده است.

بیش از ۸۵ درصد زندانیان به صورت الکترونیکی دادرسی می‌شوند

رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه گفت: سالانه برای ۳ میلیون نفر نوبت دهی انجام می‌دهیم و تعداد مراجعین به صفحات در سایت ما در روز به بیش از یک میلیون نفر رسیده است که قبلا باید حضوری به مراکز قضایی مراجعه می‌کردند. دادگاه‌های انقلاب زمانی پر از زندانی بود، اما هم اکنون بیش از ۸۵ درصد زندانیان به صورت الکترونیکی دادرسی می‌شوند و دادگاه‌ها خلوت‌تر شده‌اند.

بهره گیری از هوش مصنوعی را شروع کردیم

کاظمی فرد با بیان اینکه از سال گذشته بهره گیری از هوش مصنوعی را شروع کردیم، گفت: مهمترین پیشنهاد این بود که در برنامه هفتم پیشرفت و ماده ۱۱۳ یک بند راجع به استفاده از هوش مصنوعی قرار دادیم. 

وی اضافه کرد: از ابتدای امسال دستورالعمل هوشمندسازی فرآیند‌ها و الکترونیکی پرونده‌ها را داریم که باید ظرف ۵ سال پرونده‌ها را الکترونیکی کنیم و علاوه بر آن، محصولات جدیدی را که ارائه می‌دهیم نیز با استفاده از هوش مصنوعی ساخته شوند و همچنین در حال توسعه دستیار هوشمند برای قضات و مردم هستیم که در سال ۱۴۰۴ در قالب مسئولیت جدید در اختیار مردم قرار می‌گیرد.

ارائه سرویس خدمت اعتبار معاملاتی

رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه درباره خدماتی که این مرکز در راستای اجرای قانون الزام به تنظیم سند رسمی اموال غیرمنقول، ارائه کرده است، گفت: یکی از مهمترین اقدامات، ارائه سرویس خدمت اعتبار معاملاتی بود تا بتوان پیش از هر معامله‌ای در املاک و یا دفاتر ثبت، وضعیت اعتبار دو طرف معامله را بررسی کرد.

وی درباره اینکه آیا اتباع خارجی از خدمات قضایی بهره‌مند می‌شوند نیز عنوان کرد: از دو سال پیش با کمک وزارت کشور خدمتی را جهت ثبت ثنا برای اتباع خارجی و هم برای ایرانیان خارج از کشور فراهم کرده‌ایم که اقدام مهمی است.

منبع: میزان 

برچسب ها: قوه قضاییه ، محکومان
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳۰
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۲۳:۲۱ ۱۵ فروردين ۱۴۰۴
اتباع افغانی را بیرون کنید
ناشناس
۲۲:۳۵ ۱۵ فروردين ۱۴۰۴
راس میگی؟
ناشناس
۱۱:۴۰ ۱۵ فروردين ۱۴۰۴
عجب !!!!!!!
ناشناس
۲۲:۴۶ ۱۴ فروردين ۱۴۰۴
قوه قضاییه محترم
امروز کلاهبرداران و مال مردم خورها با اینکه حکم جلب شان را می گیریم ولی دستمان بهشان نمی رسد .لطفاً تدبیری بیاندیشید که کلاه بردار و مال مردم خور جرأت نکند کلاه سر مردم بی نوا بگذارد و متواری شود.
ناشناس
۲۱:۱۱ ۱۴ فروردين ۱۴۰۴
عملکرد قوه قضایه ضعیف است ؟
شهرام
۲۰:۵۷ ۱۴ فروردين ۱۴۰۴
کاش اختلاس ، اختلاس گران رو هم میتونستید در عرض 46 سال گذشته مشخص کنید ???
مجتبی
۲۰:۰۱ ۱۴ فروردين ۱۴۰۴
۵ سال است که حکم صادر ولی نه مالی شناسایی شده و نه حکم اجرا شده
این گزارش وجاهت نداره
الان بگونه ای عمل میشه که واقعیت احکام را کارشناسان می سازند و قاضی هم تماشاچی و ماشین امضا آنهم پس از کلی اتلاف وقت و هزینه و عملا بیفایده

از قوه قضاییه راضی نیستم
فردین شهبازی ماسوله
۱۹:۵۵ ۱۴ فروردين ۱۴۰۴
شناسایی اموال محکومان سال نو مبارک خواستارم
ن
۱۹:۳۳ ۱۴ فروردين ۱۴۰۴
اگر واقعا شناسایی اموال محکومان فقط ۴ دقیقه طول می کشد پس چرا کسی که طعمه ی حقه ی فرد یا افراد دیگر شده و مال مردم را بنفع فرد مال خوربرای گرفتن وام در بانک گرو گذاشته و حتی یک ریال به جیب فرد فریب خورده نرفته دو الی سه سال است هنوز در بند و زندانند ولی فرد حقه باز براحتی و خوشی راست راست با پول ها خوش می گذراند و راه می رود و مسئولین دادگاه می گویند برای اثبات باید بتعداد تمام اعضای خانواده از تمامی بانک ها حتی آنهایی که درونش حساب نداشته اند نامه و امضا بیاورند و کلی مدرک برای اثبات نداشتن اموال بیاورند و...و‌چند سال می دوانند
Sevan
۱۹:۲۳ ۱۴ فروردين ۱۴۰۴
سلام. پس چرااموال اختلاس گران پیدا نمیشه
ناشناس
۱۸:۵۷ ۱۴ فروردين ۱۴۰۴
سلام راستی جهل یعنی چه؟ ایا دزدان، اختلاسگران، قاچاق چیان، رانت خواران ، خودرو، ملک، نقدینگی و... به نام خود دارند که ایشان در ۴ دقیقه آن را رصد و توقیف کند ؟ انها چمدانی و گاوصندوقی عمل می کنند . خودرو با دریافته سفته و چک بنام رانندگان انهاست ، ملک با دریافت سفته و چک بنام اقوام انهاست و ارز و سکه و شمش در گاوصندوق های انهاست . ایشان گویا آی کیوی ۷۰ یا ۶۰ باشد که چنین سخن می گوید .
محمد
۱۸:۳۳ ۱۴ فروردين ۱۴۰۴
حاجی من یک هفته بهت فرصت میدم نه ده دقیقه نه بیست دقیقیه اگع راست میگی اموال مسولین هم رو هم روکن.اگه راست میگی.برادر دیگه تمومه
ناشناس
۱۸:۳۲ ۱۴ فروردين ۱۴۰۴
اگر می‌خواهید کاری کنید اول حاشیه امن قضات را بردارید که نتوانند احکام آبکی برای مجرمان صادر کنند چهار میلیارد دلار پول مردم را طرف خورده فقط ۲۵ سال زندان برایش در نظر گرفتن آزادش می‌کردید سنگین‌تر بود
ناشناس
۱۸:۳۱ ۱۴ فروردين ۱۴۰۴
پس چرا اموال آقا ها و آقازاده ها و..... نمیتوانید رسیدگی کنید دنبال آفتابه دزد می گردین ؟
ناشناس
۱۸:۳۱ ۱۴ فروردين ۱۴۰۴
اموال کوروش کمپانی ی سال شد
اصغر‌شرفی
۱۷:۲۷ ۱۴ فروردين ۱۴۰۴
کاش‌چپاول‌و‌دزدیها‌همینقدر‌زمان‌میبرد‌تا‌یقه‌میکردید
داریوش
۱۹:۴۹ ۱۵ فروردين ۱۴۰۴
بین کلمات فاصله بدی بد نمیشه میترسی از شارژت کم بشه پیام هم اینجوری میفرستی یه وقت دو تا پیام نشه هزینه دوتا پیام از حسابت کم بشه ببین با کیا شدیم 80 میلیون
ناشناس
۱۶:۳۹ ۱۴ فروردين ۱۴۰۴
کلاهبرداران جلوتراز شما هستن چون همه اموالشانه را به نام اشنایانشان میکنن
Amin
۱۶:۲۰ ۱۴ فروردين ۱۴۰۴
منتهی ۳دقیقه طول میکشه کار انتقالش رو خودتون واسش انجام بدین و تقسیم
قربانعلی
۱۵:۴۳ ۱۴ فروردين ۱۴۰۴
شناسایی اموال تیلیاردیه مسؤولین که غیرمجازصاحب شدن چی ایاجرات داریدکه اشکارکنیدمسلما نه
ناشناس
۱۵:۱۴ ۱۴ فروردين ۱۴۰۴
اینکه در ۴ دقیقه اموال شناسایی و توقیف میشود را باید روز ۱۳ فروردین میگفت
امروز که دروغ سیزده را نمیگن
ناشناس
۱۵:۱۴ ۱۴ فروردين ۱۴۰۴
عموما در كشور خريد ها به صورت قلنامه اي و يا به نام ديگران انجام ميشه
حالا چند دقيقه ؟
ناشناس
۱۵:۰۶ ۱۴ فروردين ۱۴۰۴
اموال محکومان؟ خود محکومان رو چیکار می کنید
ناشناس
۱۴:۵۹ ۱۴ فروردين ۱۴۰۴
۴ دقیقه برای عوامه اگر بگن اموال مسئولین بررسی بشه یک قرتگن طول میکشه که ماستمالی شه.
ناشناس
۱۴:۴۷ ۱۴ فروردين ۱۴۰۴
واقعا؟ حتی پیشرفته ترین کشورها هم چنین ادعایی را نمی کنند.
ناشناس
۱۳:۳۳ ۱۴ فروردين ۱۴۰۴
البته بشرطیگه از خودتون نباشند‌
ناشناس
۱۳:۲۴ ۱۴ فروردين ۱۴۰۴
شناسایی اموال مسئولان چند دقیقه طول میکشه؟؟!!!!
ناشناس
۱۳:۰۳ ۱۴ فروردين ۱۴۰۴
پسچرا به ما حکم می دن خودت برو دونه دونه بانک ها اموال دارایی های طرفو بلوکه کن
ناشناس
۱۲:۳۵ ۱۴ فروردين ۱۴۰۴
الان ساده ترین کلاهبرداران نامحترم ! هم اولین کاری را که انجام می دهند این است که اموالی به نام خود نمی زنند! که توقیف شود باید از هوش مصنوعی کمک بگیرید راجع به این معضلی که فرارگیر است و مردم بی نوا دستشان به جایی بند نیست!
اکبر
۱۱:۲۱ ۱۴ فروردين ۱۴۰۴
معامله کردیم سرمان کلاه گذاشتند وجنسمان را نفرستادند دادگاه تبریز ما را مورد نکوهش قرار داد