سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان‌ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

نگاهی بنیادی به صنعت خودرو بازار سرمایه ایران

کارشناس بازار سرمایه در خصوص صنعت خودرو بازار سرمایه نکاتی را مطرح کرد.

باشگاه خبرنگاران جوان؛ کیمیا قلی‌پور - کوروش آسایش کارشناس بازار سرمایه در گفت‌و‌گو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان گفت: صنعت خودرو در بازار سرمایه دارای ۷ نماد است که قیمت به فروش (p/s) آنها ۰.۴۴ درصد است نسبت پرداخت سود در این صنعت ۲۱ درصد است بازدهی یکساله این هفت نماد در این صنعت ۰.۱۱ درصد بوده که بسیار کم است و حاشیه سود خالص آنها منفی ۶.۲۴ درصد است.

این کارشناس بازار سرمایه می‌گوید: بر اساس آخرین گزارشات ارائه شده فروش این ۷ نماد به ۳۴۲ هزار میلیارد تومان رسیده که نسبت به سال ۱۴۰۲ افزایش داشته است و سود ناخالص ۸ همتی بابت این فروش در مجموع شناسایی شده است، اما در نهایت سود خالصی وجود ندارد و زیان خالصی که در نه ماهه برای این ۷ نماد شناسایی شده ۲۷ هزار میلیارد تومان بوده است.

او افزود: ارزش بازار کل این صنعت ۲۰۹ همت است که سهام شناور آن به طور کلی ۳۷ درصد است و ایران خودرو بزرگترین شرکت میان این ۷ شرکت است و سایپا دیزل هم کوچکترین شرکت است؛ به طور کلی صنعت خودرو سال‌های بسیار زیادی زیان‌ده بوده است.

این کارشناس بازار سرمایه می‌گوید: مهم‌ترین عواملی که می‌توانند در کوتاه مدت و میان مدت کمی حال و اوضاع این صنعت را بهبود ببخشند بحث حذف قیمت گذاری دستوری، عرضه خودرو‌ها در بورس کالا و بحث اجرای تجدید ارزیابی دارایی‌هاست.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.