سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان‌ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

استقبال مسافران کشور از نوروزگاه‌های عشایری قزوین

به گفته رییس اداره امور عشایر قزوین، نوروزگاه‌های عشایری استان در ایام تعطیلات نوروز با استقبال مسافران، مدیران و فعالان حوزه گردشگری کشور همراه بود.

باشگاه خبرنگاران قزوین - سعید ابیت رییس اداره امور عشایر قزوین گفت: نوروزگاه‌های عشایری امسال برای سومین سال در مجتمع آفتاب درخشان که به "نوروزگاه عشایر" شهرت یافته برگزار شد و به‌عنوان یک رویداد فرهنگی و اقتصادی، توجه زیادی از مسوولان ارشد استانی و مسافران را به خود جلب کرده و جایگاه مناسبی در برنامه خدمات سفر‌های نوروزی به دست آورده است.

وی اضافه کرد: ایده برگزاری نوروزگاه‌های عشایر، سال ۹۶ در ستاد مرکزی هماهنگی خدمات سفر مطرح شد، و هدف از آن، تدارک مکانی در ۳۰ کیلومتری ورودی شهر‌ها برای استراحت مسافران نوروزی بود، چراکه این فاصله طبق گزارش پلیس، محل وقوع بیشترین تصادفات بین‌شهری است، و رفع‌خستگی مسافران در این سیاه‌چادر‌ها می‌تواند به کاهش تصادفات کمک کند.

ابیت ادامه داد: نوروزگاه‌های عشایر، همچنین بستری برای معرفی جاذبه‌های فرهنگی و گردشگری کوچ‌نشینان است و مسافران در آنها با گویش و پوشش ایلات مختلف کشور آشنا می‌شوند و ریشه‌های کوچ‌نشینی را از نزدیک لمس می‌کنند.

این مسئول بیان کرد: استان قزوین به مانند سایر استان‌های دارای جمعیت عشایری کشور به منظور ایجاد فرصت مناسب در راستای آشنایی عموم مردم با اقوام، فرهنگ، آداب و پوشش جامعه عشایری و در راستای پویش نه به تصادف نسبت به برپایی نوروزگاه اقدام کرد.

ابیت یکی دیگر از اهداف برپایی نوروزگاه‌های عشایری را ایجاد تنوع اقتصادی و کسب تجربه عشایر جهت حضور بی واسطه برای عرضه تولیدات دانست و یادآور شد: علاوه بر معرفی فرهنگ و زندگی ایلات عشایر، سیاه‌چادر‌های نوروزگاهی با معرفی توانمندی‌های تولیدی، به نمایشگاه‌ها و بازارچه‌های کوچک اقتصادی تبدیل شده‌اند که در آنها صنایع دستی، گیاهان دارویی، فرآورده‌های لبنی و پروتئینی و سایر تولیدات عشایر بدون واسطه به‌صورت مستقیم به‌فروش می‌رسد.

رییس اداره امور عشایر قزوین عنوان کرد: امروز نوروزگاه‌های عشایر درحال حاضر به بخشی مهم از برنامه سفر‌های نوروزی عشایر و پل ارتباطی یکجانشینان شهری و روستایی تبدیل شده است.

ابیت اضافه کرد: سیاه‌چادر‌های ساده و جذاب عشایر در دل خود از یک سو آداب و رسوم و از سوی دیگر دانش و مهارت‌های بومی، گویش و پوشش سنتی و هویت فرهنگی و از سوی دیگر تلاش و کوشش، تولیدات محلی و پویایی اقتصاد زندگی کوچ‌نشینی را به نمایش می‌گذارند.

منبع: ایرنا

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.