سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان‌ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

به گزارش فارن پالیسی؛

روسیه به نفع ایران میانجی‌گری می‌کند!

اتکا به روسیه برای میانجی‌گری در توافق هسته‌ای با ایران خطری برای منافع آمریکا و متحدانش است.

در این ماه، ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، پس از درخواست دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، در یک تماس تلفنی در ماه فوریه، با میانجی‌گری برای توافق هسته‌ای جدید بین ایالات متحده و ایران موافقت کرد. در نشستی که به میزبانی عربستان سعودی برگزار شد، مارکو روبیو، وزیر امور خارجه آمریکا، این درخواست را با سرگئی لاوروف، همتای روس خود، دنبال کرد. ترامپ آشکارا خواهان یک توافق جدید با ایران است و این را زمانی که ماه گذشته فرمان اجرایی اعمال دوباره کمپین فشار حداکثری را امضا کرد، نشان داد. او بار دیگر این ماه، در نامه‌ای مستقیم به آیت‌الله علی خامنه‌ای، رهبر ایران، این موضوع را مطرح کرد.

فارن پالیسی مینویسد که کاخ سفید باید فوراً این مسیر اشتباه را رها کند. روسیه به دلیل منافع مشترکش با ایران، یک میانجی مناسب نیست و قطعاً به ضرر منافع آمریکا و متحدانش در منطقه عمل خواهد کرد. واشنگتن نباید به تلاشی که مسکو برای ایفای نقش "آتش‌نشان" در منطقه دارد، اعتماد کند. اعتقاد به اینکه پوتین منافع آمریکا در جلوگیری از دستیابی ایران به بمب هسته‌ای را به اشتراک می‌گذارد، مانند این است که تصور کنیم گرگ می‌تواند از طرف روباه برای امضای پیمان عدم تجاوز با لانه مرغ‌ها مذاکره کند؛ در حالی که گرگ و روباه بیشتر احتمال دارد که مرغ‌ها را بین خود تقسیم کنند تا یک توافق معتبر را دنبال کنند.  

در مورد اروپا، ترامپ سیاست ایالات متحده را به‌طور ناگهانی تغییر داده است. برخلاف جو بایدن، که با متحدان ناتو برای حمایت از اوکراین در برابر جنگ تجاوزکارانه روسیه همکاری می‌کرد، ترامپ رویکردی متفاوت اتخاذ کرده و اوکراین و متحدان اروپایی آمریکا را به‌خاطر ناسپاسی از حمایت آمریکا و عدم توانایی در تأمین امنیت خودشان سرزنش کرده است. در حالی که ترامپ به دنبال نزدیکی با روسیه بر سر آینده اوکراین است، دعوت از مسکو برای میانجی‌گری در موضوع هسته‌ای ایران اشتباه خواهد بود.  

روسیه همواره با حمایت از دشمنان منطقه‌ای آمریکا، به منافع واشنگتن در خاورمیانه ضربه زده است. روسیه و ایران بیش از یک دهه از حکومت بشار اسد در سوریه حمایت کرده و نیروهای آن‌ها به سرکوب و کشتار مردم سوریه پرداخته‌اند. روسیه همچنین به حزب‌الله سلاح‌های پیشرفته داده است که طبق ارزیابی نظامی اسرائیل، ۶۰ تا ۷۰ درصد از سلاح‌های این گروه روسی بوده‌اند. علاوه بر این، روسیه حوثی‌ها در یمن را حمایت و به آن‌ها در حملات به کشتیرانی بین‌المللی کمک کرده است، حملاتی که میلیاردها دلار به اقتصاد مصر ضرر زده است.  

از نظر نظامی و اقتصادی، روسیه به‌طور مستقیم از ایران حمایت کرده است. مسکو به تهران در برنامه موشکی بالستیک خود مشاوره داده است، برنامه‌ای که ایران دو بار برای حمله به اسرائیل از آن استفاده کرده است.  از نظر اقتصادی، روسیه تحریم‌های آمریکا علیه ایران را نقض کرده و در تجارت و سرمایه‌گذاری در بخش انرژی ایران نقش داشته است. این همکاری اقتصادی به ایران اجازه داده تا تحریم‌های آمریکا را دور بزند و همچنان به فعالیت‌های منطقه‌ای خود ادامه دهد.  

اگرچه وابستگی اقتصادی و نظامی ایران به روسیه می‌تواند به مسکو نفوذی بر تهران بدهد، اما منافع روسیه بیشتر به ایران نزدیک است تا به واشنگتن. روسیه حتی می‌تواند در صورت لزوم، به ایران در تکمیل برنامه هسته‌ای‌اش کمک کند تا از آن به‌عنوان اهرم فشار علیه آمریکا در اروپا و خاورمیانه استفاده کند. دعوت از روسیه برای میانجی‌گری تنها موجب تقویت موقعیت ایران خواهد شد و به ضرر آمریکا و متحدانش تمام خواهد شد.  

به گزارش این رسانه امریکایی ترامپ باید به‌جای تکیه بر روسیه، کشورهای اروپایی عضو گروه E3 (بریتانیا، فرانسه و آلمان) را برای تقویت کمپین فشار حداکثری و مذاکره از موضع قدرت با ایران همراه کند. اگرچه این سه کشور در سال ۲۰۱۸ از توافق هسته‌ای خارج نشدند، اما مواضع آن‌ها از آن زمان تاکنون تغییر کرده است و احتمال دارد که از رویکرد ترامپ در این زمینه حمایت کنند. با همکاری متحدان اروپایی، آمریکا می‌تواند توافقی را دنبال کند که مانع از دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای شود و به شعار ترامپ مبنی بر "صلح از طریق قدرت" تحقق بخشد.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲۳
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۰:۰۴ ۲۷ اسفند ۱۴۰۳
روسیه خائن
ناشناس
۲۳:۵۳ ۲۶ اسفند ۱۴۰۳
چه لزومی داره خودش درگیر جنگ و توافق آتش بسه بیاد واسه ما کاری کنه؟
مطمئناً دنبال منفعت خودشه داره ایرانو معامله میکنه
ناشناس
۲۱:۳۸ ۲۵ اسفند ۱۴۰۳
به نظرم دنبال منافع خودشه
ناشناس
۱۹:۴۶ ۲۵ اسفند ۱۴۰۳
بخدا از روسیه بترسین!!! اون هیچ کاری به نفع ما نمیکنه!!
ناشناس
۱۸:۴۹ ۲۵ اسفند ۱۴۰۳
ایران در کنار هر کشوری بایستد، آن کشور تا حدود زیادی آسیب ناپذیر می شود. غرب، روسیه و چین این موضوع را بخوبی می دانند. در میان کشورهای عربی نیز عمان و قطر کاملاً به این حقیقت آگاهند. سوریه نیز بر این امر آگاه بود، تا زمانیکه رییس جمهور وقت آن کشور از ایران دوری نمود و دیدیم سرنوشت وی و کشورش را در این روزها.
ناشناس
۱۸:۲۱ ۲۵ اسفند ۱۴۰۳
جالب اینجاست خودتون تیتر خبر را با علامت ( ! ) زدید .
ناشناس
۱۷:۳۶ ۲۵ اسفند ۱۴۰۳
روسیه خیلی خنده داره ...
گربه به خاطر رضایت خدا موش نمی گیرد
ناشناس
۱۶:۳۲ ۲۵ اسفند ۱۴۰۳
آمریکا گرگ است و انگلیس روباه !!!
ناشناس
۱۶:۱۵ ۲۵ اسفند ۱۴۰۳
آره حتما
مصطفی زمانی
۱۵:۴۱ ۲۵ اسفند ۱۴۰۳
شوروی در روسیه کمونیست در هیچ دورهای با ایران نبوده و نخواهند بود . کمونیست نه دین داره نه مرام
ناشناس
۱۵:۳۴ ۲۵ اسفند ۱۴۰۳
از روسیه و کثیفتر و خائنتر سراغ دهرید؟
ناشناس
۱۵:۲۹ ۲۵ اسفند ۱۴۰۳
به خاطر ایران ؟

نه به خاطر خودشه
ناشناس
۱۴:۲۶ ۲۵ اسفند ۱۴۰۳
دوستان نامه ترامپ را خواندند و سریعا پوتین را وارد ماجرا کردند در حالی که پوتین از قبل با ترامپ هماهنگ بوده.
ناشناس
۱۴:۲۲ ۲۵ اسفند ۱۴۰۳
حرفهای احمدی نژاد رو باید طلا گرفت.
مرتضی
۱۳:۴۹ ۲۵ اسفند ۱۴۰۳
ای کاش روزی می‌رسید که اثری از نام روسیه در نقشه جغرافیا نمی بود
ناشناس
۱۳:۳۲ ۲۵ اسفند ۱۴۰۳
اولا گرگ و روباه هفت جد آباد شما بی بته های معلوم الحال است شما مثل کفتار توی دنیا پرسه می‌زنید که خون جوامع بشری را بمکید آمریکای بی شرف مرگت باد ننگت باد
ناشناس
۱۳:۱۵ ۲۵ اسفند ۱۴۰۳
شتر در خواب بیند پنبه دانه گهی لپ لپ خورد گه دانه دانه
مهدی
۱۳:۱۴ ۲۵ اسفند ۱۴۰۳
لطفا هر مزرخرفی که رسانه های خارجی یادداشت میکنند ترجمه و منتشر نکنید مثلا کمک نظامی روسیه به ایران در رابطه با حمله به اسرائیل و ...
ناشناس
۱۳:۰۷ ۲۵ اسفند ۱۴۰۳
پوتین جنایتکار ثابت کرده که هیچوقت منافع ایران براش مهم نیست انشالله یه روزی شاهد محاکمه این جنایتکار باشیم
مهرداد آقائی
۱۳:۰۶ ۲۵ اسفند ۱۴۰۳
درسته ایران هم تجهیزات نظامی برای دفاع در سطح ابتدایی دارد اما به نظرم براساس آمار تجهیزات نظامی ابر قدرت های جهان، به احتمال زیاد مثل جنگ های جهانی قبلی حیاط خلوت غیر ایرانیان خواهد شد!
ناشناس
۱۳:۰۲ ۲۵ اسفند ۱۴۰۳
یعنی اینقدر احمقید که فکر می‌کنید روسیه منافع خودشو فدای ایران میکنه؟
ابراهیم پهلو
۱۲:۵۲ ۲۵ اسفند ۱۴۰۳
مثل را خوب امدید ولی تناسبها اشتباه است گرگ ترامپ وروباه پوتین ولانه ی مرغ کشور ایران وغارت ان با تفاهم دو ابرقدرت است
حسین
۱۲:۱۴ ۲۵ اسفند ۱۴۰۳
اگه واقعا اینجوری باشه که خیلی خوبه