سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان‌ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

پرداخت هزینه مهدکودک به مادران شاغل

معاون رئیس‌جمهور در امور زنان و خانواده گفت: در دولت موفق شدیم به مادران کمک شود تا هزینه‌های مهدکودک را دریافت کنند.

باشگاه خبرنگاران جوان ـ جلسه‌ای به ریاست زهرا بهروزآذر، معاون رئیس‌جمهور در امور زنان و خانواده، با حضور پژوهشگران حوزه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی از جمله لیلا سادات زعفرانچی و آذر اسدی برگزار شد.

در این نشست، یافته‌های دو پژوهش «تحولات آینده بازار کار زنان ایران» و «فراتحلیل نظام مسائل زنان» مورد بررسی قرار گرفت.

هدف از این جلسه، بررسی نتایج پژوهش‌ها با توجه به بند ب ماده ۸۰ قانون برنامه هفتم کشور بود. در این نشست، بحث‌های اصلی پیرامون آینده‌نگاری کار و اشتغال بانوان و تحلیل مسائل زنان در ایران صورت گرفت.

بهروزآذر نیز در ادامه افزود: ما در حال پیشبرد مواد ۷۹، ۸۰ و ۸۱ قانون برنامه هفتم هستیم و باید تلاش کنیم تا ۲۵ درصد مهارت‌های شغلی زنان افزایش یابد. در این راستا، در حال شناسایی حوزه‌هایی هستیم که بتوانیم این اهداف را محقق کنیم.

وی همچنین به اهمیت توازن کار و زندگی اشاره کرده و گفت: در اصلاحات قانونی، با وزارت کار درباره توازن کار و زندگی گفت‌و‌گو کرده‌ایم. یکی از پیشنهادات این است که این موضوع در قالب آئین‌نامه‌های اجرایی پیش برده شود.

بهروزآذر در ادامه به قوانین حمایتی از پدران و مادران شاغل در دولت اشاره کرد و افزود: در حال حاضر قانونی داریم که به پدران و مادران شاغل اجازه می‌دهد در صورت تعطیلی مدارس، یکی از آنها از دورکاری استفاده کند. این قانون تنها در بخش دولتی اجرایی است و بخش خصوصی از آن پیروی نمی‌کند، در حالی که روند غالب به سمت بخش خصوصی است.

وی همچنین به مشکلات موجود در حوزه مهدکودک‌ها اشاره کرد و گفت: در دولت موفق شدیم تکلیف کنیم که باید به مادران کمک شود تا هزینه‌های مهدکودک را دریافت کنند یا فضایی در ساختمان‌ها به مهدکودک‌ها اختصاص داده شود، اما برای بخش خصوصی هیچ حمایتی در نظر گرفته نشده است.

معاون رئیس‌جمهور در امور زنان و خانواده به همکاری با وزارت صنعت، معدن و تجارت برای تعیین مشوق‌های مرتبط با مشاغل خانواده‌محور اشاره کرده و افزود: ما کارگروهی تشکیل داده‌ایم و در حال بررسی حمایت از کسب و کار‌های خانواده‌محور و خانواده‌یار در شهرک‌های صنعتی هستیم.

بهروزآذر تأکید کرد: باور داریم که در اتاق‌های بسته و پشت میز نمی‌توان تصمیم‌گیری کرد و باید از ظرفیت نخبگان، دانشگاه‌ها و فضای گفت‌و‌گو برای پیشبرد این اهداف استفاده کنیم. امیدواریم با همکاری شما، بتوانیم آینده بهتری برای زنان ایران بسازیم.

اسدی، پژوهشگر حاضر در جلسه، به تنوع و پیچیدگی مسائل زنان در ایران اشاره کرد و افزود که این مسائل با وجود تفاوت‌ها، می‌توانند با یک تفکر واحد توضیح داده شوند.

لیلا سادات زعفرانچی نیز بر اهمیت تحولات در بازار کار زنان و تأثیر آن بر نقش زنان در خانواده تأکید کرد و گفت: در راستای تحقق بند ۳ ماده ۸۰ قانون برنامه هفتم توسعه، باید مقررات و سازوکار‌های اجرایی برنامه اشتغال زنان با رعایت نقش آنها در خانواده به دقت طراحی شود.

منبع: مهر

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۳
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۸:۵۵ ۲۳ اسفند ۱۴۰۳
چه خانمهایی پیدا شدن توایران
ناشناس
۱۸:۱۲ ۲۳ اسفند ۱۴۰۳
چرا زنان کارمند حق اولاد دریافت نمی کنند چرا هیچ کس پیگیر و پاسخگو نیست ما هم مادر هستیم هم همسر چرا فقط باید کارکنان زن بدون سرپرست حق اولاد بگیرند جای تاسف است برای دولت که چندین سال است حق اولاد کارمندان خانم ضایع و از بین میرود
ناشناس
۱۸:۰۲ ۲۳ اسفند ۱۴۰۳
عجب! خوب چرا همین مادرها نشینن خودشون بچشون رو بزرگ کنن؟ بجاش یه مرد بیاد سر کار یه خونواده سر و سامون بگیره؟
ناشناس
۱۷:۰۵ ۲۳ اسفند ۱۴۰۳
۳۵۰ هزارتومان بابت مهدلطف می کنن به مادران شاغل می دهندولی شهریه مهدبالای ۵میلیون تومان هست،خیلی همخوانی دارد،
معلم
۱۵:۴۰ ۲۳ اسفند ۱۴۰۳
البته بجز آموزش و پرورش
ناشناس
۱۴:۳۷ ۲۳ اسفند ۱۴۰۳
تا بخش خصوصی انجام نده این طرح تبعیض محض هستش
ناشناس
۱۴:۳۳ ۲۳ اسفند ۱۴۰۳
مردم فقط دروغ تحویل می دهند پدر 6کودک هستم کمک ها فقط فریب است
ناشناس
۱۴:۱۷ ۲۳ اسفند ۱۴۰۳
خوبه والا این اوج خوش شانسیه
ناشناس
۱۲:۵۴ ۲۳ اسفند ۱۴۰۳
چرا اینقدر بی عدالتی الان بعنوان مثال وزارت بهداشت کارفرما خانه های بهداشت اکثرا هم خانمها رسمی و غیر رسمی کنار هم کار می‌کنند وزارت خانه که دولت است نمی‌تواند بودجه ای برای آن دسته همکاران غیر رسمی برای هزینه مهد تایین کند ونسبت رسمی به شرکتی هم ۲ به ۶
ناشناس
۱۲:۱۹ ۲۳ اسفند ۱۴۰۳
تو همون متور سوار هستی ؟؟
ایرانی
۱۱:۲۷ ۲۳ اسفند ۱۴۰۳
اتفاقا به مادران خانه دار باید هزینه پرداخت کنین نه مادران شاغل
مهدی
۱۱:۲۳ ۲۳ اسفند ۱۴۰۳
قیمت مای بی بی که هرهفته افزایش داره رو چیکارکنیم؟
ناشناس
۱۰:۵۷ ۲۳ اسفند ۱۴۰۳
شهریه مصوب مهدکودک‌ها با شهریه واقعی که دریافت می‌کنند خیلی فرق داره. ولی خب بازم اگه یه پولی بدن کمک میکنه