باشگاه خبرنگاران جوان؛ آزاده محبی- علی ملکی آهنگران فرمانده یگان حفاظت سازمان جنگل ها گفت: امسال تراکم پوشش گیاهی بسیار بالایی داشتیم که براین اساس در جنگلهای زاگرس آتش سوزیها افزایش پیدا کرد.
به گفته وی، با توجه به حجم آتش سوزی مراتع که عمدتا سطحی و پوشش گیاهی بود، اما بصورت فرآیندی حساب کنیم ماههای پاییز و زمستان بدلیل بارندگیها میزان آتش سوزی کاهشی است.
آهنگران ادامه داد: طبق آمار در ۱۰ ماهه امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل از لحاظ تعداد فقرات و حجم آتش سوزی ها، افزایشی است، اما آنچه قابل توجه است آتش سوزی تنهای و تاجی ۱۵ درصد بوده و مابقی پوشش گیاهی و مراتع بوده است. فصل حریق در جنگلهای هیرکانی از آبان به بعد است که بدلیل حجم بارندگیها وضعیت خوب بوده است.
فرمانده یگان حفاظت سازمان جنگلها گفت: بنابر آمار بیش از ۹۵ درصد آتش سوزیها عامل انسانی دارد، اما از این میزان تنها ۴ درصد عمدی و مابقی سهوی و سهل انگاری است؛ بنابراین از افراد تقاضا داریم که از روشن کردن آتش در جنگلها اجتناب کنند و در صورتیکه ناگریز به روشن کردن آتش هستند، حتما گودالی حفر و دور آن را سنگچین کنند و پس از ترک محل از خاموشی آن اطمینان حاصل کنند و بطریهای شیشهای به سبب عمل کردن نقش ذره بین در محل رها نکنند، همچنین افراد از رهاکردن و پرت کردن آتش سیگار و آتش زدن کاه و کلش مزارع اجتناب کنند. گفتنی است که در مواد مختلف قانون آتش سوزی جنگل ها جرم است چراکه باعث آلودگی هوا و از بین بردن مواد غنی خاک می شود.