باشگاه خبرنگاران جوان؛ اعظم پورکند - قیمت نفت برای دومین روز متوالی روز سهشنبه افزایش یافت، زیرا تحریمهای جدید آمریکا علیه ایران، تولیدکننده نفت در خاورمیانه، نگرانیها درباره کاهش عرضه را تشدید کرد و حاشیه سود پالایشگاههای جهانی همچنان قوی باقی ماند.
قراردادهای آتی نفت خام برنت ۳۸ سنت (۰.۵ درصد) افزایش یافت و به ۷۵.۱۶ دلار در هر بشکه تا ساعت ۰۴:۰۱ به وقت گرینویچ رسید. قراردادهای آتی نفت خام وست تگزاس اینترمیدیت آمریکا نیز ۴۷ سنت (۰.۷ درصد) افزایش یافت و به ۷۱.۱۷ دلار در هر بشکه رسید. هر دو قرارداد در جلسه معاملاتی روز دوشنبه پس از کاهش ۲ دلاری روز جمعه، رشد کردند.
تونی سایکامور، تحلیلگر بازار در IG گفت: «به نظرم در کوتاهمدت نفت خام به دنبال یافتن یک کف قیمت است. تحریمهای جدید آمریکا که شب گذشته علیه ایران اعلام شد، احتمالاً به این روند کمک خواهد کرد، همانطور که تعهد وزیر نفت عراق به کنترل عرضه بیش از حد نیز مؤثر خواهد بود.»
آمریکا روز دوشنبه تحریمهای جدیدی را علیه بیش از ۳۰ دلال، شرکتهای بهرهبرداری از تانکرها و شرکتهای حملونقل به دلیل نقش آنها در حمل نفت ایران اعمال کرد. دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا، ادعا کرده است که میخواهد صادرات نفت خام ایران را به صفر برساند.
بر اساس یک نظرسنجی رویترز از تولید اوپک، ایران سومین تولیدکننده بزرگ در سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) است که در ژانویه ۳.۲ میلیون بشکه در روز نفت تولید کرده است.
برخی تحلیلگران میگویند که در حال حاضر، تقاضای قوی سوخت در غرب نیز از بازارهای نفت حمایت میکند.
نیل کرازبی، تحلیلگر اسپارتا کومودیتیز در یک یادداشت گفت: «حاشیه سود پالایشگاههای پیچیده در سطح جهانی قوی به نظر میرسد، با افزایش تقاضا برای سوختهای سنگین و میانی، به ویژه در خلیج مکزیک و شمال غرب اروپا که از تقاضای سوخت گرمایشی ناشی از سرمای شدید بهره میبرند.»
دادههای قیمتگذاری LSEG نشان داد که حاشیه سود یک پالایشگاه معمولی در سنگاپور که نفت خام دوبی را پردازش میکند، در فوریه تاکنون به طور متوسط ۳.۵ دلار در هر بشکه بوده است، در مقایسه با ۲.۳ دلار در هر بشکه در ماه گذشته.
با این حال، افزایش کلی قیمتها به دلیل چشمانداز نامشخص تقاضا محدود شد.
دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا، روز دوشنبه گفت که تعرفههای پیشبینی شده علیه واردات از کانادا و مکزیک که قرار است از ۴ مارس آغاز شود، «به موقع و طبق برنامه» اجرا خواهد شد، علیرغم تلاشهای این دو شریک تجاری برای رفع نگرانیهای ترامپ درباره امنیت مرزی و قاچاق فنتانیل. تحلیلگران میگویند که این تعرفهها میتواند تأثیر منفی بر رشد تقاضای جهانی نفت داشته باشد.
در اروپا، اوکراین میزبان رهبران اروپایی برای گرامیداشت سومین سالگرد حمله روسیه بود، اما مقامات آمریکایی در این مراسم حضور نداشتند، که نشاندهنده نزدیکی بیشتر ترامپ به روسیه است.
بازار، بهبود روابط ترامپ با مسکو را به عنوان یک سیگنال بالقوه برای کاهش تحریمها علیه روسیه در نظر گرفته است، که میتواند به عرضه جهانی نفت اضافه کند.
سایکامور از IG گفت: «در حالی که امیدهایی برای پایان جنگ در اوکراین وجود دارد، من فکر نمیکنم این اتفاق تحت شرایطی که روسیه و آمریکا دنبال میکنند و بدون حمایت گسترده از یک اروپای احیا شده، بسیار محتمل باشد.» او افزود که این درگیری همچنان میتواند در کوتاهمدت از بازارهای نفت حمایت کند.
منبع: رویترز