سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان‌ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

معاون اول رئیس جمهور:

ساخت سامانه‌های راداری از اولویت‌های کشور بود

به گفته محمدرضا عارف ساخت رادار همواره یکی از اولویت‌های کشور بود و به حمدالله امروز در شرایط خوبی در این بخش قرار داریم.

محمدرضا عارف معاون اول رئیس جمهور در نهمین کنفرانس ملی و اولین کنفرانس بین‌المللی رادار و سامانه‌های مراقبتی نظارتی در دانشگاه علوم و فنون هوایی شهید ستاری اظهار کرد: ساخت رادار همواره یکی از اولویت‌های کشور بود و به حمدالله امروز در شرایط خوبی در این بخش قرار داریم. خوشحالی مضاعف بنده در بین المللی شدن این کنفرانس است. البته کنفرانس‌های شبیه این را در دو دهه اول انقلاب فعال کرده بودیم، اما نگاه علمی در حاکمیت در جهت رشد علم در این بخش مطرح بوده تا پس از کسب تجربه مفصل و طولانی مدت در گذشته و رشد بومی با ظرفیت داخلی، تلاش کنیم هر زمان که به بلوغ رسیدیم با نهادهای علمی و پژوهشی دنیا فعالیت خود را دنبال کنیم و به نتیجه برسانیم و در نتیجه کنفرانس را بین المللی کنیم.

معاون اول رئیس‌جمهور اظهار کرد: در سال‌های اول پس از پیروزی انقلاب اسلامی، جوانان به ویژه اقشار دانشگاهی که طالب علم بودند یا جوانان تحصیل‌کرده‌ای که در نهادهای دفاعی و راهبردی کشور مشغول به کار بودند، نقشی اساسی ایفا می‌کردند، آن هم در شرایطی که منابع محدود بود و دسترسی به بسیاری از امکانات سخت به‌ویژه در بخش‌های کارشناسی و مخابرات با مشکلاتی همراه بود.

وی گفت: خوشبختانه، این مسائل به طور طبیعی اولویت یافت و تبدیل به راهبرد نظام اسلامی شد که در ذات خود یک انقلاب فرهنگی بود. در این مسیر، تعالی و توسعه علم و فناوری نیز مورد توجه قرار گرفت.

عارف ادامه داد: اگر به اوایل انقلاب بازگردیم، می‌بینیم محدودیت‌هایی که در بخش‌های مختلف علم و فناوری وجود داشت، مشکلات عدیده‌ای را به وجود آورده بود. در بخش مخابرات، تلفن برای شهرستان‌ها نصب شده بود و مهندسان ما نمی‌دانستند چگونه مشکلات آن را اصلاح کنند. در نیروی هوایی نیز، افسران ارشد با جایگاه‌های خود و مهندسان برجسته و تکنسین‌ها با مشکلات عدیده‌ای مواجه بودند که نیاز به یک راهبرد جهت توسعه و پیشرفت داشت.

معاون اول رئیس‌جمهور یادآور شد: به طور طبیعی، اولویت‌های تربیتی و آموزشی در دهه ۶۰، برای پاسخگویی به مطالبات کشور بود. در پی آن، تحصیلات تکمیلی به تدریج توسعه یافت و از اواخر دهه ۶۰، راهبرد توسعه پژوهشی به طور جدی دنبال شد. در دهه ۸۰، پژوهش مبتنی بر تحصیلات تکمیلی به عنوان دستورکار قرار گرفت و این روند به تدریج ادامه پیدا کرد. ما از آن نقطه به این نتیجه رسیدیم که باید در فناوری‌های پیشرفته پیشتاز باشیم.

عارف با اشاره به سند چشم انداز توسعه کشور، بیان کرد: سند چشم‌انداز کشور که یک میثاق ملی برای ۲۰ سال آینده بود، در سال ۱۳۸۴ به تصویب مقام معظم رهبری رسید و در آن، جایگاه اول در منطقه در علم و فناوری مورد تأکید قرار گرفت. این سند بر این امر تأکید داشت که در حوزه فناوری‌های پنجگانه هایتک باید در رتبه‌های بالای منطقه قرار گیریم و این مسیری است که از همان ابتدا شروع شد، مسیری که بخش‌های دفاعی و دانشگاه‌ها، به‌ویژه جهاد خودکفایی و نیروی هوایی، در آن نقش داشتند.

 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.