سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان‌ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

أینَ نصرالله

۲۴ ساعت نگذشته از تشییع پیکر سیدالشهدای مقاومت، شهید سید حسن نصرالله باید از این پرسید که این مجاهد کبیر با جامعه هزارپاره لبنان کرد که اینگونه محبوب شد؟

باشگاه خبرنگاران جوان؛ سارا هوشمندی* - آیین تشییع پیکر‌های پاک و منور شهیدان والامقام آیت‌الله «سیدحسن نصرالله» و علامه «سیدهاشم صفی‌الدین» که مهرماه امسال در حملات تروریستی رژیم اشغالگر به دیدار معبود شتافتند، یکشنبه ۵ اسفند در بیروت برگزار و پس از مشایعت میلیونی ملت وفادار لبنان، ارادتمندان ایشان و آزادگانی که از سراسر دنیا خود را به لبنان رسانده‌اند، به خاک سپرده می‌شود.

درباره مجاهد بی‌نظیر تاریخ آیت‌الله شهید سیدحسن نصرالله رضوان‌الله تعالی علیه چه در دوران حیات ظاهری ایشان و چه پس از شهادت مظلومانه‌شان بسیار گفته و نوشته شده است، اما برای تجلیل و تکریم آن عالم شهید اشاره به مواردی از ویژگی‌های منحصر‌به‌فرد ایشان خالی از لطف نیست
 ۱- بیانات

 اعلام خبر سخنرانی‌های سیدالشهدای مقاومت همیشه بسیاری از مردم دنیا را کنجکاو می‌کرد ایشان درباره چه موضوعی می‌خواهند صحبت کنند. حتی دشمنان صهیونیست شهید نصرالله هم همواره پای ثابت سخنرانی‌های ایشان بودند و عبارات جالبی در میان آنها رواج یافته بود: «حرف‌های نصرالله را بیشتر از سران اسرائیل قبول داریم، چون اولا هیچگاه دروغ نمی‌گوید؛ ثانیا به حرفی که می‌زند، قطعا عمل می‌کند».

از ویژگی‌های بارز سخنرانی‌های ایشان، پرنکته بودن شان بود. او در تحلیل مسائل لبنان، منطقه و جهان به موضوعات مهمی اشاره می‌کرد که موجب تحول می‌شد. اصولا نصرالله خود یک رسانه بسیار تأثیرگذار بود و با یک جمله یا محور در سخنرانی‌هایش تمام سیاست‌های دوست و دشمن تحت‌الشعاع قرار می‌گرفت.

 ۲- کاریزما

از زمان ترور مشکوک رفیق حریری نخست‌وزیر اسبق لبنان (احتمالا توسط موساد) و سپس جنگ ۳۳ روزه سال ۲۰۰۶ بدین سو، جریان ۱۴ مارس که توسط آمریکا، اسرائیل و سعودی کارگردانی می‌شود، سعی در خلع سلاح حزب‌الله و حتی ایجاد جنگ داخلی در لبنان را داشت که با صبر، متانت و سیاست‌ورزی بی‌نظیر آیت‌الله شهید نصرالله، همواره مهار شد. این جریان در چند سال اخیر در لبنان بار‌ها و سال‌ها با جلوگیری از انتخاب رئیس‌جمهور و استقرار نخست‌وزیر، «خلأ سیاسی» پدید آورد و پس از تحمیل بی‌ثباتی‌های پی در پی تلاش کرد با فشار اقتصادی، لبنان مضمحل و مردم حامی مقاومت به حاشیه رانده شوند.

مهم‌ترین هدف یاران لبنانی صهیونیست‌ها، راحت کردن خیال رژیم از یک «حزب قدرتمند سیاسی - اجتماعی - اقتصادی و نظامی» بود که اسرائیل غاصب و داعش تکفیری را در تمام جنگ‌های ۲۵ سال اخیر شکست داد. آمریکا و اسرائیل و غرب که نتوانسته بودند حزب‌الله را در درگیری‌های متعدد از سوریه تا لبنان از پای درآورند، رو به عمله‌های خود در لبنان آوردند بلکه حزب‌الله را تضعیف و در نهایت نابود کنند.

تلاش آن محور خبیث با درایت شهید نصرالله همواره به شکست انجامید و هم ساختار قدرت و دولت در لبنان و هم حزب‌الله دچار فروپاشی نشد. حتی تحریک حزب‌الله برای آغاز جنگ در داخل لبنان بین احزاب و گروه‌ها و طوایف پرتعداد آن کشور نیز با مدیریت شخص نصرالله بی‌نتیجه ماند. اقدامات تروریستی مخالفان حزب‌الله علیه مردم عادی و اعضای حزب و پاسخ متقابل حزب‌الله ممکن بود سبب گسترش دامنه اعتراضات و پدیدار شدن خشونت بیشتر در خیابان‌های لبنان شود، اما آیت‌الله نصرالله با نرمش‌های بجا اجازه نداد لبنان به ورطه خشونت‌های داخلی چند دهه قبل بیفتد و خون بی‌گناهان ریخته شود.

حزب‌الله با تدابیر الهی نصرالله در تمام دوران ۳۳ ساله دبیرکلی آن شهید بزرگوار، با وجود شهادت نیروهایش در درگیری با صهیونیست‌ها و داعش در سوریه هرگز دچار آسیب نشد و حتی شخص ایشان بار‌ها موفق شد حزب را بازسازی و سازماندهی مجدد کند. آنچه بویژه در ۲ دهه اخیر در لبنان رخ داد ولی آن کشور سقوط نکرد، خلاف تصور و توقع آمریکا و اسرائیل و امارات و سعودی بود و نصرالله عزیز اجازه نداد میلیارد‌ها دلار هزینه علیه حزب به نتیجه برسد و تمام شیاطین را مغلوب ایمان و اراده خود و رزمندگانش کرد.

آمریکایی‌ها بویژه پس از تحقیر‌های متعدد رژیم اشغالگر از سوی مقاومت، سال‌ها دنبال انحلال حزب‌الله لبنان بودند و حتی این گروه مقاومت اسلامی - ملی را در لیست تروریسم قرار دادند. آمریکا وقتی از این راه به توفیقی دست نیافت، اعمال فشار‌های سنگین اقتصادی به دولت و ملت لبنان را در پیش گرفت و در نخستین اقدام، ضمن کاهش دادن ارزش پول ملی آن کشور، عربستان و امارات و همچنین صندوق بین‌المللی پول را وادار کرد کمک‌های اقتصادی‌شان به بیروت را قطع کنند.

نقطه اوج اقدامات غرب و اعراب برای یاری صهیونیست‌ها و تحت فشار قرار دادن حزب‌الله، انفجار بندر بیروت بود که با اهمال‌کاری یا چه بسا تعمد جریان ۱۴ مارس اتفاق افتاد و ضمن رخداد فاجعه‌ای بزرگ، فرصت دوباره‌ای را برای متهم کردن حزب‌الله پدید آورد. اما کاریزمای سید و تبیین دقیق چرایی این حادثه، بار دیگر نقشه‌های دشمنان متعدد داخلی و خارجی را نقش بر آب کرد و این بار نیز طعم شکست مقابل نصرالله را چشیدند.

 ۳ـ مقبولیت اجتماعی

سیدحسن می‌دانست مردم لبنان، ده‌ها سال است ایشان و عملکردشان را می‌شناسند و می‌دانند حزب و شخص ایشان خیرخواه لبنان و ملت آن هستند. در تمام حوادثی که حزب را متهم می‌کردند، صداقت سید، رسانه بودن‌شان و جهاد تبیین، موجب کنار رفتن غبار‌های فتنه می‌شد. سیدحسن نصرالله تنها با یک نطق تلویزیونی مردم را آگاه و لبنان را از توطئه نجات می‌داد. هرگاه مثلث شوم آمریکا - فرانسه - اسرائیل به مثلث مزدور حریری - جعجع - جنبلاط دستور ایجاد اغتشاش داد تا دامنه اعتراضات علیه مقاومت گسترده شود، با فقط یک سخنرانی سید، اوضاع با سرعتی باورنکردنی آرام می‌شد.

اقدامات منفی ۱۴ مارس لیستی بلند است و طبعا رفع آنها نیز فهرستی طولانی است که با درایت و دانایی سید، برد‌ها سهم مقاومت شد. توطئه ۱۴ مارس برای انتخاب نشدن رئیس‌جمهور، تلاش‌های فراوان برای عدم حضور حزب‌الله در دولت، فشار به میشل عون بعنوان متحد حزب‌الله برای کناره‌گیری از ریاست جمهوری، اقدامات وسیع برای استعفای نمایندگان به نیت انحلال پارلمان، ترور‌های سیاسی علیه اعضای حزب‌الله و حامیان مردمی‌اش و اعتراضات خشونت‌آمیز به اوضاع اقتصادی و نبود سوخت و برق فقط بخشی از موارد داخلی - جدا از اقدامات وسیع متعدد آمریکا، اسرائیل، اروپا و اعراب مرتجع - بود که محبوبیت اجتماعی تاریخی سید موجب برطرف شدن آنها شد.

۴ـ رسانه نصرالله 

سید رسانه را می‌شناخت و تمام اقداماتش به علت فهم جزئیات روزنامه‌نگاری مؤثر بود. آنچه در این دهه‌ها اتفاق افتاد - از جمله تاسیس ۲ شبکه معتبر و حرفه‌ای المنار و المیادین - نشان داد شهید بزرگوار هم کارکرد رسانه در دنیای امروز را می‌داند و هم به زیر و بم آن احاطه کامل دارد. تلاش یکپارچه مقاومت و مدافعان لبنانی در جنگ ۳۳ روزه با اسرائیل بطور مستقیم و زنده از المنار پخش می‌شد و صحنه اشاره سید به دریا و گفتن جمله دریا را بنگرید و ناگهان انفجار کشتی نظامی اسرائیل توسط موشک حزب‌الله از صحنه‌های تاریخی و به یادماندنی رسانه است.

همچنین تبادل اسرای لبنانی با ۲ نظامی صهیونیست که اسرائیل تصور می‌کرد زنده‌اند و قبل از اسارت به هلاکت رسیده بودند و در حالیکه انتظار داشت آنها را زنده پس بگیرد و ناگهان با تابوت آنها رو‌به‌رو شد، عمق رسانه‌شناسی آن شهید عزیز را نشان داد.

*کارشناس ارشد رسانه

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۰:۳۱ ۰۷ اسفند ۱۴۰۳
عربی ننویسید متوجه نمیشیم..ما که عرب نیستیم