حامد علامتی مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در آیین افتتاح کانون علوم و فناوریهای نوین ایران که امروز در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان برگزار شد، اظهار کرد: امروز در حالی گرد هم آمدیم که سالروز بزرگداشت خواجه نصیرالدین طوسی است؛ روزی که خواجه نصیرالدین طوسی کتابخانه مراغه را تأسیس کرد، هزاران جلد کتاب علمی را در این کتابخانه به امانت گذاشت و پایه علمی را بنا نهاد که امروز مراغه را بهعنوان یکی از دروازههای اساسی نجوم ایران میشناسند.
وی ادامه داد: آنچه از خواجه نصیرالدین طوسی میآموزیم، سرمایهگذاری علمی است؛ سرمایهگذاری که نتایج آن در آینده به ثمر میرسد و نیمه شیرین آن شامل حال یک تمدن میشود.
علامتی اضافه کرد: در دو سال گذشته شورای برنامهریزی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، دو گزاره مهم را پیشرو داشته است. نخست، تأکید مقام معظم رهبری در بیانیه گام دوم مبنی بر توصیه به علم و پژوهش در ۴۰ساله دوم انقلاب اسلامی است. دوم هم بیان ساحت تربیت علمی و فناورانه در سند تحول بنیادین آموزشوپرورش است.
وی افزود: مسئله پیشروی ما این بود که چطور میتوانیم برش کودکانه و نوجوانانه دو گزاره را ایجاد کنیم. آنچه برای ما دستمایه خوبی بود، تجربه کانون در دهههای گذشته در حوزه نجوم و فعالیتهای محیط زیستی و برخی موضوعات دیگر بود. استقبال کودکان و نوجوانان در این موضوعات در سالهای اخیر بهویژه در بخش رباتیک، این انگیزه را در ما ایجاد کرد تا به فکر ایجاد یک سکوی رسمی و کلان علم و فناوری در حوزه کودک و نوجوان باشیم.
مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان با تأکید بر اینکه تأسیس کانون علوم و فناوریهای نوین ایران نتیجه آن چیزی است که در این ماهها مطالعه، تحقیق و بررسی صورتگرفته است، اظهار کرد: کانون فناوریهای نوین ایران برآیند انباشت چند دهه فعالیت خُرد علمی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان است و اگر تاکنون کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان و کانون زبان ایران با مرغ کانون پر میکشید، از امروز مرغک سومی نیز به نام کانون علوم و فناوریهای نوین ایران به سپهر کودکان و نوجوانان ایرانزمین اضافه خواهد شد که دورنمای آن تربیت دانشمندان آینده کشور و دستیابی به ایران قوی است.
وی ادامه داد: آشناسازی کودکان و نوجوانان ایرانزمین با ساحتهای مختلف علوم، شوقانگیزی به تحصیل علم و پژوهشهای علمی، ایجاد رقابت سازنده علمی در قالب جشنوارهها و المپیادها، تولید محتوای علمی در بخش کودک و نوجوان، شناسایی افراد مستعد در شاخههای مختلف علمی و تشکیل باشگاههای استعدادهای برتر علم و فناوری، از جمله اهدافی است که در کانون علوم و فناوریهای نوین ایران دنبال خواهد شد.
علامتی اضافه کرد: اعلام کرده بودیم که کانون علوم و فناوریهای نوین ایران باید به یک مجموعه خوداتکا و پیشرو در حوزه علم و فناوری برای کودکان و نوجوانان تبدیل شود و هر آنچه آورده مادی و معنوی دارد باید در راستای ترویج علم و فناوری در طول و عرض کشور ایران هزینه شود.
وی تصریح کرد: اگر کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان تاکنون افتخار داشته در ارتباط با مدارس و گروههای فعال نوجوانان، رخدادهای شیرینی را رقم بزند، کانون علوم فناوریهای نوین ایران باب جدیدی برای ارتباط دانشگاه با کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، تعامل استادان و دانشمندان با کودک و نوجوان خواهد داشت.
مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان افزود: دست استمداد خود را بهسوی جامعه علمی کشور دراز میکنیم تا بتوانیم در بخشهای مختلف، برشهای کودکانه و نوجوانانه آماده کنیم. از سند هوافضای کشور تا هوش مصنوعی، رباتیک، علوم پزشکی، علوم زیستی، علوم دریایی و هر آنچه در آینده کشورمان باید بهعنوان یک سرفصل جدی پرداخته شود و کانون علوم و فناوریهای نوین ایران موظف خواهد بود، آن علم را در بخش کودک و نوجوان مقدمهسازی کرده و بستر عمومی را بگستراند.
وی ادامه داد: نباید فراموش کنیم که این هفته، هفته امور تربیتی و تربیت اسلامی است و با نگاه عمیق معتقدیم که کانون علوم فناوریهای نوین باید با استفاده از ظرفیت علم نسبت به تربیت نسل انقلابی و متعهد، خلاق و نوآورانه اقدام کند. تربیت بر بستر علم و فناوریها همان سرفصلی است که در ساحتهای تربیتی سند تحول بنیادین آموزشوپرورش به تربیت علمی و فناورانه بهعنوان یک تکلیف پیش روی ما قرار گرفته است و کانون علوم و فناوریهای ایران نسخه عملیاتی و تکلیف مهم است.
منبع: فارس