سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان‌ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

بی پاسخ ماندن معرفی ۸۰۰ هکتار زمین در ۴ استان از سوی وزارت راه وشهرسازی

رئیس اتاق تعاون ایران از ساخت ۵۴ هزار واحد مسکونی توسط تعاونی‌ها خبر داد وگفت: ۸۰۰ هکتار زمین در ۴ استان به وزارت راه وشهرسازی برای ساخت مسکن معرفی کرده‌ایم که تمامی آنها بی پاسخ مانده است.

باشگاه خبرنگاران‌جوان؛ محبوبه‌کباری - بهمن عبداللهی رئیس اتاق تعاون ایران با بیان اینکه از ۲ سال گذشته در قالب تفاهم‌نامه ای بین اتاق تعاون ایران و وزارت راه و شهرسازی مقرر شد تا ۲۰۰ هزار واحد مسکونی توسط تعاونی های مسکن ساخته شود گفت:  این تعداد واحدهای مسکونی با درصد پیشرفت های مختلف فیزیکی در ۱۸ استان کشور در حال ساخت است.

وی ادامه داد: عدم تخصیص زمین از سوی وزارت راه و شهرسازی باعث کندی در ساخت و ساز مسکن توسط تعاونی ها شده است ضمن اینکه ۸۰۰ هکتار زمین از چهار استان به وزارت راه و شهرسازی معرفی کرده ایم که هنوز جوابی ارایه نشده است.

وی با اشاره به اینکه بعد از پیروزی انقلاب اسلامی تا کنون ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار واحد توسط تعاونی ها ساخته شده است گفت: به دلیل تورم و عدم تعهد مردم به تعهدات مالی منجر به بروز مشکلات در ساخت و ساز تعاونی ها شده است.

عبداللهی اضافه کرد: یکی از مزیت های تعاون در بخش مسکن است و کمتر از ۱۰ درصد تعاونی ها از مسیر اصلی انحراف داشته اند.

 وی در پیشنهادی به کمیسیون مجلس گفت: به جای اینکه تسهیلات مسکن به متقاضی و شرکت ها پرداخت شود این منابع در سطح کلان به بنگاه های مصالح ساختمانی اختصاص یابد تا ضمن حل مشکل نقدینگی، قیمت مسکن ثابت بماند.

عبداللهی با بیان اینکه ۱۰۴ هزار تعاونی فعال در کشور داریم گفت: تعداد تعاونی های ثبت شده بیشتر از این رقم است که به خاطر مسائل و عدم رقابت پذیری مجبور به تعطیلی شدند.

وی گفت؛ تعاونی ها در همه حوزه های اقتصادی کشور از جمله کشاورزی، بهداشت و درمان، صنایع دستی، گردشگری، انرژی، پتروشیمی، حمل و نقل، مسکن، توزیع و… حضور فعال دارند در حالی که مسئولان تصور می کنند که تعاونی ها تنها در حوزه مسکن فعال هستند.

رئیس اتاق تعاون ایران با اشاره به اینکه حوزه ای در اقتصاد کشور نیست که تعاونی ها در آن نقش آفرینی نکنند، گفت: ۵۵ درصد ‌محصولات کشاورزی، ۸۰ درصد شیلات، ۶۰ درصد حمل و نقل و ۱۲ درصد حوزه معدن سهم تعاونی ها است.

وی بیان داشت: در حال حاضر تعاونی ها برای ۲ میلیون نفر شغل‌ایجاد کرده اند و ۲.۲ میلیارد دلار تعاونی ها در سال گذشته صادرات داشته اند ضمن اینکه در سبد صادرات کشور، سهم صادرات تعاونی های مرزنشین حساب نمی شود.

عبداللهی خاطر نشان کرد: در بخش تعاونی های حمل و نقل مشکلات زیادی در نوسازی ناوگان داریم  و به دلیل  نبود شناورهای دارای سردخانه که این امر یکی از عواملی است که باعث شده صادرات ما به کشورهای حوزه خلیج فارس و دریای خزر به یک سوم کاهش پیدا کند .

 وی با بیان اینکه مقرر بود بر اساس سیاستهای اصل ۴۴ قرار بود تا پایان برنامه پنجم سهم تعاون از اقتصاد به ۲۵ درصد برسد گفت: سهم تعاونی ها بین ۶ تا ۷ درصد است که این امر به دلیل عدم اجرای قوانین ناظر بر توسعه تعاونی ها، بوده است.

رئیس اتاق تعاون ایران در بخش دیگری از این نشست، گفت: هر چند قوانین خوبی در حوزه حمایت از تعاونی ها داریم اما بیش از ۸۵ درصد قوانین در حوزه اجرایی نشده است مجلس باید اهتمام جدی بر حسن نظارت قوانین داشته باشد.

عبداللهی گزارشی از سال ۲۰۲۳ تعاونی های کشورهای دنیا  ارائه کرد و گفت: ۳۰۰ تعاونی برتر دنیا ۲ هزار و ۴۰۰ میلیارد دلار گردش مالی داشته اند. تعاونی ها نقش موثری در اقتصاد جهان دارند اما در کشور ما با وجود احادیث و فرهنگ دینی، تعاونی ها از جایگاه واقعی عقب مانده اند.

وی با بیان اینکه ۱۹هزار تعاونی مسکن و ۱۲ هزار تعاونی عمرانی در کشور داریم گفت: ۱۲۶ اتحادیه مسکن و ۶ اتحادیه در حوزه عمران داریم. در این دفتر ارزیابی از تعاونی های مسکن و صدور صلاحیت حرفه ای صورت می گیرد.

وی ادامه داد: طبق تفاهمنامه ای با وزارت راه و شهرسازی در ۲ سال گذشته مقرر شد که ۲۰۰ هزار مسکن توسط تعاونی ها ساخته شود اکنون ۵۴ هزار واحد آن در حال ساخت است. ۵۸ درصد از اراضی مورد نیاز ساخت ۵۴ هزار واحد مسکونی توسط تعاونی ها و ۴۲ درصد از اراضی مورد نظر توسط وزارت راه و شهرسازی تامین شده است.

برچسب ها: مسکن ، ساخت مسکن
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.