سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان‌ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

جشنواره هفدهم تجسمی فجر برگزیدگان خود را شاخت

دبیرکل هفدهمین جشنواره هنر‌های تجسمی فجر در آیین اختتامیه این رویداد، تغییر رویکرد و ساختار جشنواره هفدهم را برپایه نظام اندیشه‌ای جدید خواند که بر تجارب پیشین متکی بود.

به گزارش روابط عمومی معاونت امور هنری به نقل از هفدهمین جشنواره هنر‌های تجسمی فجر، آیین اختتامیه هفدهمین جشنواره هنر‌های تجسمی فجر شامگاه شنبه ۴ اسفند با حضور نادره رضایی معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، زهرا بهروز آذر معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری و جمعی از مدیران فرهنگی، هنری و هنرمندان هنر‌های تجسمی در تالار وحدت برگزار شد.

باید به سراغ مردم برویم

در ابتدای آیین اختتامیه، بهرام کلهرنیا دبیر کل هفدهمین جشنواره هنر‌های تجسمی در کلیپی ضبط شده، پس از خوشامدگویی به هنرمندان و مخاطبان جشنواره گفت: این رویداد یک مثلث فرضی را برای خود را ترسیم کرده است. یکی از اضلاع آن مردم، دیگری هنرمندان و سومی مدیران و مسئولان فرهنگی هستند. این ما هنرمندان هستیم که باید به سراغ مردم برویم. جشنواره تجسمی فجر، یک جشن ملی پر از مهر، رافت، ایثار، صلح و امید به آینده است.

کلهرنیا همچنین در بخش دیگری از اختتامیه پشت تریبون قرار گرفت و گفت: این جشن بزرگ تجسمی ملی است. گام‌های من از سختی راه و جادو‌ها و معجزه‌ها خسته شد؛ این خستگی به دلیل پیرسالی‌ام بود، اما موفقیت آمیز بود. جشن امسال جای پای بزرگ مهر و شادی و محبت را به خود اختصاص داد. 

وی افزود: کوشیدیم جشنواره امسال را به جشن دوستی، محبت عدالت و برابری و پراکنده سازی اندیشه و فکر تبدیل کنیم. ما هم‌پیمان و نه رقیب یکدیگریم. اگر خطایی بوده متعلق به من است و همه فرزانگی‌ها و ارزش‌ها متعلق به هنرمندان است. جشن فجر تعهدات جدیدی را روی دوش خود گذاشته است. فجر باید بتواند آکادمی هنر‌های تجسمی و ملی را به مثابه یک جشن در میان مردم محقق کند.

این هنرمند تصریح کرد: در این جشن از تهران به تمام استان‌های ایران رفت و هریک از استان‌ها چیز‌هایی را عرضه کردند. تبدیل کردن فعالیت هنری به هنر اجتماعی جزو وظایف جشنواره فجر تجسمی است. 

کلهرنیا ادامه داد: کوشش شد در دوره هفدهم بین صنوف اتفاق و اتحاد ایجاد شود. صنوف رنجیده خاطر هستند و این یک واقعیت است. ما آرزوی نگهبانی و پیشتازی و تحول داریم. حق داریم روزگار را دگرگون کنیم و سرو کهن ایرانی را ببینیم. 

تبین شاخص‌ها

امیر راد، دبیر هنری جشنواره هفدهم، سخنران دیگر آیین اختتامیه بود که در صحبت‌های خود از پژوهش برای تبیین شاخص‌های هنری جشنواره برای دوره‌های آتی خبر داد و گفت: تلاش شد تا هفدهمین دوره جشنواره جشنی برای همه فعالان عرصه تجسمی باشد. زیرا برای بخش بزرگی از فعالان نظیر گالری‌داران و ناشران جایی در این رویداد پیش‌بینی نشده بود؛ بنابراین گروهی از پژوهشگران در بخش خصوصی در این دوره به کار گرفته شدند تا با پژوهش علمی به معیار‌های قابل سنجش برسند و فهرستی از شاخص‌ها را در اختیار دبیرخانه قرار دهند که برای اولین بار در این رویداد رخ داده است. 

وی افزود: ابعاد وسیع این پژوهش که توسط دبیرخانه جشنواره سفارش داده شده برای ادامه کار نیز موثر خواهد بود. این تحقیق برای قدردانی از نهاد‌های مستقل و احترام به کار آنهاست.

در ادامه بها عبدالحسین مجید، هنرمند عراقی روی سن حضور یافت و گفت: من از هیات اجرایی جشنواره تجسمی فجر تشکر می‌کنم. من به نمایندگی از هفت کشور اینجا حضور دارم. ما می‌توانیم سفیر فرهنگی ایران در کشور‌های دیگر باشیم و تجارب هنرمندان جوان و پیشکسوت ایران را منتقل کنیم.

اهدای جوایز

در ادامه با حضور فریبا متخصص، عشرت فیروز و زهرا بهروز آذر معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده روی سن جوایز بخش «سرزمین من» اهدا شد.

در حوزه «زنان برتر» مربوط به بخش «سرزمین من» جشنواره هفدهم، فاطمه (سحر) رحمانیان از استان فارس، مریم کاشی از استان خراسان جنوبی، طیبه ظاهری از استان ایلام و فرزانه نصیری از استان زنجان حائز دریافت لوح تقدیر و جایزه نقدی شدند.

هادی حیدری، جمشید حقیقت شناس، نیکنام حسینی پور رییس مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت ارشاد، جعفر واحدی، علی خورشید پور و ابوالفضل صالحی نژاد دبیر شورای ارزشیابی دعوت کرد تا برای تقدیر از مدیران هنری برتر استان‌ها روی سن بیایند.

در این بخش ابوذر نوروزی‌نژاد از استان هرمزگان، فاطمه پری‌نژاد از استان مازندران، محمدجواد زارع مهذبیه از استان فارس شایسته دریافت جایزه نقدی، لوح تقدیر و تندیس جشنواره شدند.

همچنین روزبه حبیبیان از استان کرمانشاه، فاطمه ابراهیمی از استان بوشهر، بهداد نجفی اسدالهی از استان تهران، حمید بهجت از استان آذربایجان غربی، مهدی جعفری از استان کرمان و علی سلطانی از استان قم جایزه نقدی و لوح تقدیر دریافت کردند.

در بخش بعدی اهدای جوایز که به «نمایندگان استان‌های برتر» اختصاص داشت، اسما حجازی از استان فارس، مهدی جعفری از استان کرمان، تندیس و لوح تقدیر دریافت کردند و وحید سلیمانی از استان قم و بهارک زرگروفا از استان البرز موفق به دریافت لوح تقدیر شدند.

در ادامه نیز از گروهی از هنرمندان فعال در رشته‌های مرتبط با تجسمی تقدیر شد. بر این اساس در بخش پادکست، از پادکست «حرفه هنرمند»، علی بختیاری برای بخش گالری گردانی، در بخش ترجمه از محمدتقی فرامرزی، در فضای تالیف رویین پاکباز، در بخش نشر نیز انتشارات نظر مورد تقدیر قرار گرفتند.

اجرای آیتم نمایشی با یاد کردن از بزرگان و پیشکسوتان هنر‌های تجسمی نظیر معصومه مظفری، قباد شیوا، حسین محجوبی، احمد مونسی طراح گرافیک، مهدی و منیر قان‎بیگی در قالب یک احوالپرسی تلفنی از آنها بخش بعدی آیین اختتامیه جشنواره هفدهم هنر‌های تجسمی فجر بود.

تجلیل از مفاخر

در بخش دیگری از اختتامیه هفدهمین جشنواره هنر‌های تجسمی فجر، از مسعود زنده‌روح کرمانی، محمدرضا ذبیح اله‌زاده، علی رضاییان، فتح‌الله زیارتی و احمد وکیلی تقدیر شد و این هنرمندان تندیس جشنواره، مدال و هدیه نقدی دریافت کردند.

گفتنی است نادره رضایی معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، محمدمهدی احمدی مشاور عالی وزیر و مدیرکل حوزه وزارتی وزارت ارشاد، بهرام کلهرنیا دبیرکل جشنواره و اکبر زنجان پور برای تقدیر از هنرمندان یاد شده روی سن آمدند.

عبدالکریم حسین‌زاده معاون رییس جمهور در امور روستایی و مناطق محروم کشور، زهرا بهروز آذر معاون امور زنان و خانواده رییس جمهور، نادره رضایی معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، هوشنگ توکلی، اکبر زنجان پور، هادی مرزبان، فرزانه کابلی، اسماعیل خلج، اتابک نادری، امیر طهماسبی، علی اشرف صندوق آبادی، حسن نوفرستی، مجید توکلی و... از دیگر چهره‌های فرهنگی و هنری حاضر در آیین اختتامیه هفدهمین جشنواره هنر‌های تجسمی فجر بودند.

گفتنی است، در ابتدا و میانه برنامه بهاره جهاندوست به اجرای نقالی پرداخت. پخش کلیپی از درگذشتگان هنر‌های تجسمی بخش بعدی آیین اختتامیه بود.
ویدیو کلیپی از بخش «سرزمین من» با مشارکت ۳۱ استان کشورمان آیتم دیگر اختتامیه هفدهم تجسمی بود که طی آن تقدیری از عملکرد دست اندرکاران برگزاری در مراکز استان‌ها صورت گرفت. در این مراسم کلیپ «روز‌های انقلاب» شامل مجموعه عکس‌های «میشل ستبون»، عکاس فرانسوی از انقلاب اسلامی ایران و روز‌های سال ۵۷ نیز پخش شد. اجرای چند قطعه از علی زند وکیلی و گروه همراه از دیگر بخش‌های آیین اختتامیه بود که مورد استقبال حضار قرار گرفت.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.