سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان‌ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

۹۰ درصد سوریه در فقر عمومی هستند!‌

رئیس برنامه توسعه سازمان ملل وضعیت بحرانی سوریه را با ۹۰ درصد فقر و ۶۱۸ هزار کشته توصیف کرده و بر نیاز به بازسازی و حمایت بین‌المللی تاکید کرد.

عبدالله الدرداری، رئیس برنامه توسعه سازمان ملل (UNDP)، جنگ داخلی ۱۴ ساله سوریه را یکی از مرگبارترین درگیری‌های تاریخ اخیر توصیف کرد و گفت که ۹۰ درصد از جمعیت کشور در فقر زندگی می‌کنند. او گزارش داد که تا کنون ۶۱۸ هزار نفر در این جنگ جان خود را از دست داده‌اند، ۱۳ هزار نفر به طور اجباری ناپدید شده‌اند و وضعیت آنها هنوز مشخص نیست. بیش از نیمی از جمعیت سوریه آواره شده‌اند که شامل ۷.۲ میلیون نفر آواره داخلی و ۶ میلیون پناهنده است. اقتصاد سوریه به شدت آسیب دیده و تولید ناخالص داخلی (GDP) این کشور نصف شده و نرخ فقر به شدت افزایش یافته است. در حال حاضر، ۶۶ درصد از جمعیت سوریه در فقر شدید زندگی می‌کنند که شش برابر بیشتر از سال ۲۰۱۰ است. بیش از ۱۶ میلیون سوری همچنان به کمک‌های غذایی وابسته هستند و ناآرامی غذایی در سطح ۵۲ درصد قرار دارد. همچنین، ۸۰ درصد از ظرفیت انرژی کشور از دست رفته و ۷۰ درصد از نیروگاه‌ها آسیب دیده‌اند.

الدرداری تأکید کرد که سوریه ۴۰ سال از توسعه انسانی خود را از دست داده است و گفت که با حمایت بین‌المللی امکان بازسازی وجود دارد. او سناریوهای بازسازی را ارائه داد و برآورد کرد که ممکن است تا ۵۵ سال طول بکشد تا سوریه به سطح GDP پیش از جنگ برسد، در صورتی که رشد سالانه ۱.۳ درصد باشد، یا ۱۰ سال با رشد ۷.۶ درصد. او یک برنامه سرمایه‌گذاری ۳۶ میلیارد دلاری پیشنهاد کرد که شامل بازسازی زیرساخت‌ها، تثبیت اقتصادی و رسیدگی به نوسانات ارزی و ذخایر ارزی کاهش یافته می‌شود. او بر لزوم اصلاحات حکومتی، سرمایه‌گذاری‌های کلان و حمایت بین‌المللی برای تضمین ثبات اقتصادی و توسعه در سوریه تأکید کرد.

وضعیت سیاسی سوریه نیز در حال تغییر است. بشار اسد در دسامبر به روسیه پناه برد و این امر پایان دوران حکومت ۲۵ ساله حزب بعث را رقم زد. احمد الشعارا که در ژانویه به عنوان رئیس‌جمهور منصوب شد، محمد بشیر را مأمور تشکیل دولتی برای هدایت سوریه در دوران انتقالی کرد.

منبع: میدل ایست مانیتور

برچسب ها: سوریه ، جولانی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.