سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان‌ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

کشفی جدید که ممکن است بتواند مانع از گسترش سرطان شود

تیمی از دانشمندان به کشفی دست یافته‌اند که ممکن است چشم اندازی را برای درمان سرطان و جلوگیری از گسترش آن قبل از رسیدن به مراحل نهایی باز کند.

باشگاه خبرنگاران جوان؛ جواد فراهانی - یک مطالعه جدید نشان داده است که تومور‌های سرطان سینه تهاجمی، بر خلاف تومور‌های کمتر تهاجمی که صاف و گرد و بدون برجستگی قابل توجه به نظر می‌رسند، دارای خار‌های خارجی شبیه به خار‌های موجود در شاه بلوط هستند.

دانشمندان بر این باورند که این سنبله‌ها نقش مهمی در کمک به سلول‌های سرطانی برای حرکت به سایر اندام‌ها مانند ریه ها، کبد و مغز دارند که منجر به گسترش بیماری در بدن می‌شود. بر اساس این مطالعه، این میخ‌ها ممکن است به عنوان مسیر‌های سریع عمل کنند و به سلول‌های سرطانی اجازه دهند به سرعت به رگ‌های خونی برسند و توانایی گسترش آن ها را افزایش دهند.

در این مطالعه، تیم تحقیقاتی تومور‌های گرفته شده از ۳۰ بیمار سرطان سینه و ۶۵ فرد مبتلا به سرطان پوست را مورد تجزیه و تحلیل قرار دادند و دریافتند که این سنبله‌ها از الیاف در ماتریکس خارج سلولی (SUBS) تشکیل شده است که برای تغییر خواص سلول‌های سرطانی عمل می‌کند.

سلول‌های سرطانی در این سنبله‌ها گردتر و سفت‌تر به نظر می‌رسند و باعث می‌شوند که در بدن حرکت کنند.

پروفسور ویکتوریا سانز مورنو، محقق ارشد موسسه تحقیقات سرطان در لندن، گفت که مشاهده این سلول‌های سنگفرشی در بیوپسی بیماران می‌تواند به دارو‌های موجود اجازه دهد تا سلول‌های سرطانی را هدف قرار دهند که می‌تواند به جلوگیری از گسترش بیماری و بهبود بقاء کمک کند.

آزمایش‌ها نشان داد که سلول‌های سرطانی رشد یافته در آزمایشگاه با استفاده از ساختار‌هایی که این سنبله‌ها را تقلید می‌کنند، بهتر می‌توانند در ریه‌های موش پخش شوند.

این مطالعه همچنین نشان داد که بیمارانی که سلول‌های سرطانی آن ها این ویژگی‌های تهاجمی را دارند، کمتر احتمال دارد برای دوره‌های طولانی زنده بمانند.

دانشمندان دریافتند که این میخ‌ها فعالیت گروهی از ژن‌ها را تحریک می‌کنند که مسئول تغییر شکل سلول‌ها (SUBS) هستند و آن ها را قادر می‌سازد تا در بدن سازگار شوند و حرکت کنند و در نتیجه خطر گسترش سرطان را افزایش می‌دهند.

این مطالعه گام مهمی در جهت توسعه دارو‌های جدیدی است که هدفشان جلوگیری از تشکیل این سنبله‌ها است که ممکن است توانایی سلول‌های سرطانی را برای گسترش را محدود کند. همچنین می‌تواند به پزشکان کمک کند تا تومور‌های تهاجمی را با تجزیه و تحلیل ساختار خارجی آن‌ها زود تشخیص دهند.

نتایج در مجله Nature Communications منتشر شد.

منبع: دیلی میل

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۵:۳۹ ۰۲ اسفند ۱۴۰۳
پیروزی در نبرد با سرطان بزرگترین پیروزی تاریخ بشریت