باشگاه خبرنگاران جوان؛ آزاده محبی- محمدشفیع ملک زاده مدیر اجرایی اتاق اصناف کشاورزی گفت: قبل از نوسانات نرخ ارز، کشاورزان به نرخ خرید تضمینی محصولات کشاورزی معترض بودند و به رغم اعتراض های مکرر، مسئولان توجهی به این موضوع نکردند.
به گفته او، بعد از اعلام قیمت خرید تضمینی هزینه های تولید بشدت افزایش یافته است و تمام ابزار و نهاده های تولید رشد چشمگیری داشته است که اگر اصلاح نشود، باز هم این احتمال وجود دارد که دولت در حد ۴ تا ۵ میلیون تن خرید تضمینی گندم داشته باشد به طوریکه گندم سبز خود را تحویل دامداران می دهد یا گندم تولیدی پس از برداشت به دولت نمی دهد.
ملک زاده ادامه داد: اگر اصلاح قیمت خرید تضمینی محصولات متناسب با هزینه های کشاورزی رخ ندهد، خودکفایی محقق نخواهد شد. ضمن آنکه اصلاح نشدن قیمت بدلیل افزایش تورم بهانه ای بیش نیست چراکه آیا تورم این مقطع به خاطر گندم بوده است.
مدیراجرایی اتاق اصناف کشاورزی با بیان اینکه پایداری تولید مستلزم تعیین قیمت منطقی خرید تضمینی محصولات اعلامکرد و گفت: دولت اعلام می کند که گندم را با هر قیمتی خریداری کند، آرد را با قیمت ثابت به نانوایان می دهند اما بدلیل ضعف در نظارت ها، نانوایی ها افزایش قیمت را اعمال می کنند، درحالیکه قیمت آرد همانند سنوات قبل است، اما جای این سوال مطرح است که گناه کشاورز چیست ؟ از یک طرف فشار بر کشاورز آورده می شود چراکه رهبری مرتب اعلام می کند که به خودکفایی و خوداتکایی برسیم و از طرفی هزینه های کشاورز در نظر نگیریم، کشاورزی پایدار نمی ماند.
هین قد بگم کود اوره داریم آزاد میخریم یک میلیون
تمام
فکر کنم در قانون هم این حق اختیار دارم
بعدسه ما آزاد باقیمت دوبرابر میفروشم همه اجناس قیمتاشون رفته بالا فقط گندم
دیونه نشدم که تحویل بدم
قیمت جهانی گندم حدودا کیلویی کمی بیشتر از نیم دلاره با دلا ر۸۰ هزارتومنی هرکیلوبیشتراز ۴۰هزارتومن میشه در حالی که دولت ۲۰و۵۰۰ قیمت گذاری کرده کجاش واردات به صرفه است برادرمم