سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان‌ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

تعرفه‌های چین می‌تواند صادرات نفت خام آمریکا را در سال ۲۰۲۵ کاهش دهد

اشتهای چین برای نفت آمریکا در سال‌های اخیر به دلیل نفت ارزان‌قیمت روسیه و ایران کاهش یافته است.

باشگاه خبرنگاران جوان؛ اعظم پورکند - به گفته تحلیلگران، یک جنگ تجاری در حال ظهور بین ایالات متحده و چین ممکن است با محدود کردن دسترسی به بازار چین، صادرات نفت خام ایالات متحده را در سال ۲۰۲۵ برای اولین بار از زمان پاندمی کرونا کاهش دهد. این چشم‌انداز بازتابی از یک پیامد ناخواسته احتمالی سیاست‌های حمایت‌گرایانه دونالد ترامپ است که با وعده دولت او برای حداکثر رساندن تولید بی‌سابقه نفت و گاز آمریکا در تضاد است.

ایالات متحده از زمان لغو ممنوعیت ۴۰ ساله صادرات نفت خام داخلی در سال ۲۰۱۵، به سومین صادرکننده بزرگ جهان پس از عربستان سعودی و روسیه تبدیل شده است. در حالی که صادرات نفت خام آمریکا در سال ۲۰۲۴ تنها کمی رشد کرد، آخرین باری که کاهش یافت در سال ۲۰۲۱ بود، زمانی که شیوع کووید-۱۹ تقاضای جهانی انرژی را کاهش داد.

مت اسمیت، تحلیلگر شرکت کپلر، گفت: «تقاضای بین‌المللی برای نفت خام آمریکا ممکن است به اوج خود رسیده باشد، و این موضوع تنها می‌تواند آن را تسریع کند.»

روهیت راثود، تحلیلگر ارشد شرکت ردیابی کشتی‌ها ورتکسا Vortexa، گفت که انتظار دارد کل صادرات نفت آمریکا در سال ۲۰۲۵ به ۳.۶ میلیون بشکه در روز کاهش یابد، در حالی که این رقم در سال ۲۰۲۴ معادل ۳.۸ میلیون بشکه در روز بود. این کاهش به دلیل تعرفه‌های چین است که برخی از انواع نفت آمریکا را در داخل این کشور نگه می‌دارد و مانع صادرات آن می‌شود.

چین روزانه حدود ۱۶۶ هزار بشکه نفت خام از آمریکا وارد می‌کند که تقریباً ۵ درصد از کل محموله‌های صادراتی آمریکا را تشکیل می‌دهد. پس از آنکه پکن این هفته تعرفه‌های تلافی‌جویانه اعلام کرد بخشی از این مقدار ممکن است در سواحل آمریکا باقی بماند یا به بازار‌های دیگر منحرف شود.

کاهش صادرات به احتمال زیاد شامل انواع نفت با چگالی متوسط و محتوای گوگرد بالاتر، مانند مارز و سادرن گرین کانیون خواهد بود که به عنوان نفت‌های نیمه‌ترش شناخته می‌شوند. این انواع حدود ۴۸ درصد از نفت خام وارداتی چین از آمریکا را در سال گذشته تشکیل می‌دادند.

تحلیلگران گفتند که این انواع نفت برای پالایشگاه‌های آمریکایی ایده‌آل هستند و به راحتی می‌توانند خریداران داخلی پیدا کنند، به ویژه اگر ایالات متحده تهدید‌های خود را برای اعمال تعرفه‌های جدید بر نفت کانادا و مکزیک عملی کند.

راثود گفت: «نفت‌های نیمه‌ترش در ساحل خلیج آمریکا مورد استقبال هستند. پالایشگاه‌ها به آن نیاز دارند.»

بقیه واردات نفت خام چین از آمریکا از انواع سبک‌تر و کم‌گوگرد مانند وست تگزاس اینترمدیت (WTI) بود که به عنوان نفت‌های سبک و شیرین شناخته می‌شوند.

تحلیلگران گفتند که این نوع نفت می‌تواند با قیمت‌های رقابتی به پالایشگاه‌های اروپایی و هندی صادر شود.

بر اساس داده‌های کپلر، بندر نفتی لوئیزیانا (LOOP) تقریباً نیمی از صادرات به چین در سال گذشته را مدیریت کرد. این شرکت تاکنون اظهارنظری نکرده است.

داده‌های کپلر نشان داد که ۲۵درصد دیگر از صادرات آمریکا به چین از تاسیسات اینبریج در اینگل‌ساید، تگزاس، نزدیک کورپس کریستی انجام شده است.

فیل اندرسون، معاون ارشد این شرکت، گفت که تاسیسات اینبریج تأثیر بسیار کمی خواهند دید، زیرا کمتر از ۱۵ درصد از حجم تاریخی آن به چین رفته است.

او گفت: «تقاضای بازار جهانی برای نفت خام سبک زیاد است.»

از جمله بزرگ‌ترین فروشندگان نفت خام آمریکا به چین، شرکت اکسیدنتال پترولیوم است که در سال ۲۰۲۴ حداقل ۱۳ محموله از نفت سبک و شیرین WTI میدلند را به چین فروخت.

برای چین، تأثیر این موضوع احتمالاً محدود خواهد بود، زیرا واردات از آمریکا تنها ۱.۷درصد از کل واردات نفت خام این کشور در سال ۲۰۲۴ را تشکیل می‌داد که ارزش آن حدود ۶ میلیارد دلار بود و این رقم نسبت به ۲.۵درصد در سال ۲۰۲۳ کاهش یافته است.

چین سال گذشته واردات خود از کانادا را حدود ۳۰درصد افزایش داد و به بیش از ۵۰۰ هزار بشکه در روز رساند، که این امر به لطف گسترش خط لوله ترانس مونتن بود. اشتهای چین برای نفت آمریکا همچنین در سال‌های اخیر به دلیل نفت ارزان‌قیمت روسیه و ایران کاهش یافته است.

منبع: رویترز

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.