به گزارش ایرنا از پایگاه اطلاع رسانی معاون اول رئیس جمهور، محمدرضا عارف روز پنجشنبه (۱۸ بهمن) در دیداری صمیمانه با اعضای اجرایی دبیرخانه، محققان و اندیشمندان فعال در برگزاری کنگره بزرگداشت «علامه بهابادی یزدی» گفت: چنین شخصیت بزرگواری با این درجه ممتاز علمی، فقهی و خدمات سیاسی مظلوم واقع شده است.
معاون اول رئیس جمهور افزود: لازم است که فعالیت تبلیغی ملی و فراملی برای شناساندن چهره مشعشع این عالم بزرگ صورت گیرد تا جامعه و خصوصا نسل جوان با خدمات ایشان که از دل کویر برخاسته و به چنین مراتبی رسیده است، آشنا شوند.
عارف اضافه کرد: این شخصیت بزرگ به رغم آنکه خدمات بزرگی به تشیع انجام داده، اما متاسفانه به خوبی شناسانده نشده است و حالا وظیفه ماست که این افتخار شیعه را نه تنها به مردم ایران که به جهانیان بشناسانیم، اما این کار باید با ظرافت صورت گیرد، کاری فاخر باید در صدا و سیما و رسانهها انجام شود تا مدارج علمی و خدمات این عالم بزرگ به خوبی شناسانده شود.
وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: برای برگزاری این کنگره، وقت بگذارید و با جدیت همه ابعاد زندگی این شخصیت را مورد بررسی قرار دهید و آنوقت نتایج این تحقیقات و کارهایی که برای معرفی هر چه بهتر این علامه بزرگ میشود انجام داد را در کنگره ارائه دهید.
معاون اول رئیس جمهور یادآور شد: مطمئن باشید که در این کار ارزشمند کمک خواهیم کرد و وزارتخانهها و دستگاههای مرتبط با این موضوع از جمله وزارت خارجه، وزارت اقتصاد، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و استاندار یزد در کنار شما خواهند بود، اما مسئله این است که در ابتدا باید فعالیت تبلیغی شاخصی در این زمینه صورت گیرد تا جامعه با این شخصیت و خدمات ایشان آشنا شود.
در این جلسه، اعضای دبیرخانه کنگره بزرگداشت علامه بهابادی یزدی همچنین با توضیح فعالیتهای صورت گرفته در داخل و خارج از کشور در زمینه شناساندن و معرفی این چهره بزرگ، نکات مهمی را درباره تبحر علامه بهابادی یزدی در حوزه منطق و نیز دقت نظر ایشان در حوزه حقوق بشر و از جمله در رعایت حقوق زنان و اقلیتهای مذهبی بیان کردند.
به گزارش ایرنا، ملا عبدالله یزدی در قرن دهم میزیست و مفسر قرآن، فقیه و دانشمند علم منطق در زمان صفویه و نویسنده کتاب حاشیه ملا عبدالله است. کتاب حاشیه او، سالها کتاب درسی حوزههای علمیه بود.
وی از سوی شاهان صفوی، متولی و خزانهدار حرم امام علی (ع) بود. پس از او نیز فرزندان و طایفهاش تا زمان جعفر کاشفالغطاء عهدهدار این مسئولیت بودند.
ملا عبدالله دارای مدارسی در اصفهان و نجف بوده است. شیخ بهایی، حسن بن زینالدین عاملی و سید محمد موسوی عاملی از جمله شاگردان وی بودهاند. همچنین به نوشته اَلذَّریعه، بهابادی دارای اجازه روایت از شیخ بهایی بود. وی دارای تألیفاتی در تفسیر، فقه، منطق، فلسفه، کلام و ادبیات عرب بود. آثار او روان و ساده و دور از زیادهگویی توصیف شده است.