سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان‌ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

زاهدان و معضلی به نام حاشیه‌نشینی؛ پدیده‌ای در حال توسعه

با وجود تلاش‌های دستگاه‌های مختلف برای کاهش معضلات حاشیه‌نشینی در شهر زاهدان، اما همچنان شاهد توسعه حاشیه‌نشینی در شهر زاهدان هستیم.

 زاهدان به تناسب جمعیت رتبه اول حاشیه‌نشینی را در سطح کشور دارد، حاشیه نشینی معضلی که علی‌رغم تلاش‌های دستگاه‌های مختلف همچنان در حال رشد بوده و از حاشیه  به مرکز و قلب شهر گسترش یافته است.

این پدیده  به دلایل مختلفی از جمله مهاجرت‌های داخلی، فقر، بیکاری و عدم دسترسی به خدمات اجتماعی به وجود آمده است.

مهناز جعفری ساکن خیابان شریعتی شمالی می‌گوید: خانه ما بالای کوه ساخته شده است و هر روز برای خرید مایحتاج روزانه  به ناچار مسیر ناهموار را طی می‌کنم.

وی تصریح کرد: این مسیر کوهستانی سبب شده تا کوچه ما سنگلاخی  و از  آسفالت محروم باشد، عبور و مرور از چنین مسیری هم برای افراد سالمند و کودکان دشوار است.

رضا کرد یکی دیگر از ساکنان حاشیه شهر زاهدان می‌گوید: در این محلات امکانات و زیرساخت‌های شهری وجود ندارد و برای استفاده از ناوگان حمل و نقل عمومی، مدارس یا مراکز بهداشتی و درمانی باید مسیر طولانی سپری شود.

وی تصریح کرد: به طور کلی زمینه برای رشد مشکلات اجتماعی مانند جرم و جنایت، اعتیاد و ناهنجاری‌های اجتماعی در این مناطق بیشتر است.

وی عنوان کرد: گاهی افراد غیر ایرانی در حاشیه شهر ساکن می‌شوند و سبب رشد آسیب‌های اجتماعی می‌شوند.

شهردار زاهدان در این خصوص می گوید: پدیده حاشیه‌نشینی در شهر زاهدان  زاده عوامل  مختلفی مانند مهاجرت، فقر، بیکاری و عدم دسترسی به خدمات اجتماعی  است. این عوامل به هم مرتبط هستند و حل یکی از آن‌ها ممکن است به تنهایی کافی نباشد.

وی با اشاره به اینکه،  حاشیه‌نشینی در زاهدان، هزینه‌های اجتماعی و اقتصادی زیادی را به همراه داشته، می افزاید:  حل این معضل نیازمند عزم ملی است و عزم ملی برای مقابله با حاشیه‌نشینی به معنای تلاش‌های هماهنگ و جدی از سوی دولت، نهادهای عمومی، سازمان‌های غیردولتی و جامعه مدنی است تا این معضل به طور مؤثر حل شود.

شهردار زاهدان گفت: تخصیص بودجه‌های مناسب و منابع مالی برای پروژه‌های توسعه‌ای در مناطق حاشیه‌نشین، به منظور بهبود زیرساخت‌ها و خدمات عمومی ضروری است.

براهویی افزود: در صورت همکاری های ملی  در این زمینه می‌توان  به ایجاد تغییرات مثبت و پایدار در زندگی ساکنان مناطق حاشیه‌نشین امیدوار بود  و به بهبود کیفیت زندگی حاشیه نشینان کمک کرد.

مطالبه شهرداری از رئیس جمهور 

شهردار زاهدان می گوید: در حین سفر ریاست جمهوری به استان طی نامه ای  مطالبات مربوط به مسئله حاشیه‌نشینی مطرح شده است، چرا که  مدیریت شهری به تنهایی نمی‌تواند در این مقوله موثر عمل کند و نقش مهمی در رفع  حاشیه نشینی داشته باشد بنابراین نیازمند عزم ملی هستیم.

براهویی می افزاید: پیرو این مسئله با رئیس جمهور مکاتبه شده است و وی دستور جدی به معاون و رییس برنامه و بودجه کشور در  جهت تخصیص منابع لازم و رفع این معضل در زاهدان داده است.

براهویی تصریح می کند: درصورت محقق شدن  این  مطالبه می توانیم شاهد  اقدامات مثبتی در خصوص حاشیه‌نشینی  انجام باشیم.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.