سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان‌ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

قرارداد‌های اجباری نظام مهندسی خلاف شرع و اصول جهانی است

رئیس انجمن صنعت ساختمان با انتقاد از ساختار فعلی سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور، گفت: قرارداد‌های اجباری این سازمان نه تنها با شرع مغایرت دارند، بلکه خلاف اصل جهانی آزادی قرارداد‌ها هستند.

باشگاه خبرنگاران‌جوان؛ محبوبه‌کباری - پژمان جوزی رئیس انجمن صنعت ساختمان با انتقاد از ساختار فعلی سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور، گفت: قرارداد‌های اجباری این سازمان نه تنها با شرع مغایرت دارند، بلکه خلاف اصل جهانی آزادی قرارداد‌ها هستند. وی همچنین به نبود نماینده دادگستری با حق وتو در هیئت مدیره نظام مهندسی اشاره کرد و همچنین افزود: «حتی مجلس نیز نمی‌تواند این سازمان را استیضاح کند.» 

 جوزی ادامه داد: در حال حاضر، در سازمان نظام مهندسی ساختمان پرداخت هزینه نظارت به صورت یک‌جا و در ابتدای پروژه انجام می‌شود، در حالی که این پرداخت باید به صورت سالانه و متناسب با پیشرفت پروژه باشد. این موضوع باعث ایجاد تعارضات مالی و حقوقی بین سازندگان و ناظران می‌شود.

رئیس انجمن صنعت ساختمان همچنین به موضوع "حق ارجاع کار" اشاره کرد و گفت: «این حق که از پروژه‌ها کسر می‌شود، با اصول اقتصادی و قرارداد‌های آزاد در تضاد است. قرارداد‌های اجباری که توسط نظام مهندسی تحمیل می‌شوند، نه تنها با شرع مغایرت دارند، بلکه خلاف اصل جهانی آزادی قرارداد‌ها هستند.» 

وی در ادامه به نقش هیئت مدیره نظام مهندسی و نحوه انتخاب اعضای آن اشاره کرد و گفت: «اعضای هیئت مدیره توسط اعضا انتخاب می‌شوند، اما حضور یک نماینده از قوه قضائیه که حق وتو ندارد، باعث ایجاد ابهام در تصمیم‌گیری‌ها شده است. یکی از درخواست‌های ما این است که این نماینده از سوی دادگستری، دارای حق وتو باشد تا تصمیمات به شکل عادلانه‌تری اتخاذ شوند.» 

انتقاد از امضا‌های طلایی و الزامات غیرضروری 

رئیس انجمن صنعت ساختمان به موضوع "امضا‌های طلایی" نیز اشاره کرد و گفت: «برای ساخت یک ساختمان سه طبقه، ۱۷ امضا و ۱۷ مرحله اداری نیاز است. این فرآیند طولانی و پیچیده، نه تنها زمان ساخت را افزایش می‌دهد، بلکه هزینه‌های اضافی را به سازندگان تحمیل می‌کند.» 

وی همچنین به الزام نصب نیروگاه خورشیدی در ساختمان‌ها اشاره کرد و گفت: «اگرچه فرهنگ استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر باید ترویج شود، اما تحمیل این الزامات بدون در نظر گرفتن شرایط هر پروژه، منطقی نیست. ممکن است ساختمانی در سایه ساختمان دیگری قرار داشته باشد و امکان استفاده از انرژی خورشیدی را نداشته باشد.» 

نبود نظام مسئولیت‌پذیری در سازمان نظام مهندسی 

رئیس انجمن صنعت ساختمان  به نبود نظام مسئولیت‌پذیری در سازمان نظام مهندسی اشاره کرد و گفت: «این سازمان در حال حاضر به هیچ نهاد یا سازمانی پاسخگو نیست و حتی مجلس نیز نمی‌تواند آن را استیضاح کند. این موضوع یکی از ایرادات اساسی ساختار فعلی نظام مهندسی است که باید به سرعت اصلاح شود.» 

وی تأکید کرد: «برای بهبود عملکرد نظام مهندسی، نیازمند اصلاحات ساختاری اساسی هستیم تا این سازمان بتواند به‌صورت شفاف و پاسخگو عمل کند و حقوق تمام ذی‌نفعان را به‌طور عادلانه تأمین کند.»

برچسب ها: مسکن ، نظام مهندسی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۵۴
در انتظار بررسی: ۰
مرجان
۱۷:۴۳ ۱۸ بهمن ۱۴۰۳
همین که آمار افرادی که در زلزله بم فوت شدند بت زلزله بالای هفت ریشتر کرمانشاه مقایسه کنید می‌فهمید همین قانون نظام مهندسی چقدر به جون آدمها اهمیت داده و بساز بنداز ها رو جمع کرده. مسئولیت یک مهندس ناظر اصلا با دستمزد اونها قابل مقایسه نیست و در مقابل سایر هزینه های ساختمان خیلی کم هست. خرابی عجیب برخی برج ها در زلزله اخیر ترکیه دقیقا حاصل دخالت در روند مجوزهای ساخت توسط دولت ترکیه بود که دیده شد یک برج نوساز تخریب شد در حالیکه سازه مشابه اصولی ساخته شده ولو قدیمی تر سرپا موند. برای جونتون ارزش قائل بشید. مستندات ببینید رئیس انجمن سازنده ها زیر اون سقفی که بدون قانون برای شما می‌سازه که پول بگیره نمیشینه.
ناشناس
۲۱:۳۹ ۱۷ بهمن ۱۴۰۳
واقعا این همه پول مفت چیه که تعدادزیادی ازآقایان و خانم های به صطلاح مهندس بامدرک کذایی قبولی ۵۰ از ۱۰۰حتی کمترازمشروط نظام مهندسی به جیب می زنند و بعدش بنا و کار باید بیاید وحضرات رامجانی راهنمایی کند. همه مظاهر فساد اداریست. نظام مهندسی کنونی باید تخریب وازنوساخته بشه.
ناشناس
۱۹:۴۰ ۱۷ بهمن ۱۴۰۳
سلام. وقتی در سال‌های گذشته هر پولداری از همه اقشار جامعه سازنده شدند باید کاری می شد . چرا پزشکان بساز بفروشند اما اگر یک مهندس بخواهد نسخه سرماخوردگی بنویسد به دادگاه معرفی می شود. قانون نظام مهندسی کامل و جامع است اما به همه آن عمل نمی شود. شما که به مجری پول داده ای برو و وظایف مجری را بخوان و مو به مو از او بخواه و اگر عمل نکرد برو شکایت کن و بدون اطلاع اینجا اخبار غلط پخش نکنید.
ناشناس
۱۱:۵۸ ۱۷ بهمن ۱۴۰۳
تنها دلیلی که سازنده ها با مهندسین ناظر ارجاعی مشکل دارند اینه که نظام مهندسی توانسته جلوی بساز بندازی را تا حد زیادی بگیرد وگرنه پولی که پرداخت می کنند نه تنها گزاف نیست بلکه در مقایسه با دیگر هزینه ها عددی حساب نمی شود.و این که سازندگان با نظام مهندسی مشکل دارند در اثبات درستی عملکرد نظارت ، خود به تنهایی کفایت می کند.
ناشناس
۱۰:۴۱ ۱۷ بهمن ۱۴۰۳
نظام مهندسی خیلی داره اصولی کار میکنه.مهندسای ناظر و مجری هم مدام سر پروژه هستن که خلافی انجام نشه.چون نظام کارش اصولی هست این همه انبوه سازان و ارگان های دیگه دنبال منحل کردنش هستن.چون نمیزاره خلافی و دزدی صورت بگیره توسط انبوه سازا و بساز بنداز ها.
رضا
۰۱:۵۹ ۱۷ بهمن ۱۴۰۳
با سلام والا من یه ساختمان درست کردم از اول تا آخر فقط پول مفت دادم به نظام مهندسی و مهندس ناظر که حتی نمیدونستن من کجا ساخت و ساز میکنم،فقط پول میگیرن اکثرأ اصلا سواد ساختمان سازی ندارند
علیرضا وفادار
۰۱:۲۵ ۱۷ بهمن ۱۴۰۳
طرح ارجاع ،روش خوبی برای کسانی که باانتخاب ناظر دلخواه سعی در در رفتن از ساخت وساز اصولی هستندهست،ایشون میخواد دوباره بساط قبلی رو پهن کنه ناظر رو خودشون انتخاب کنندوهر طور میخوان کار کنند.
الان هم پول ناظر رو مرحله ای میدند،مگه کی تو این مملکت یکسال کار میکنه بعد پولشو میگیره خیلی باحالی مشتی
غفرانی تهران
۲۳:۲۳ ۱۶ بهمن ۱۴۰۳
نظام مهندسی واقعا هزینه گزاف و اضافی بر سازنده تحمیل میکند.و امکان ساخت تدریجی را از سازنده سلب میکند . حتی تعدادی از ناظرین با ایرادهای بنی اسراییلی از سازندگان وجه اضافه طلب میکنند. و به شکایت از ناظرین در هیچ مرجعی رسیدگی نمیشود
و.غ.
۲۲:۵۶ ۱۶ بهمن ۱۴۰۳
مهندسین معرفی شده توسط نظام مهندسی پول را اول میگیرند و دیگه پیداشون نمیشه تا پایان کار ساختمان. اگر ساختمان هر نقصی هم داشته باشه هیچ مسئولیتی ندارند. پول زور می گیرند.
کسی هست به داد مردم برسه؟
ناشناس
۲۲:۳۸ ۱۶ بهمن ۱۴۰۳
از همه بدترش اینه که با وجود هزینه هنگفتی که بابت نظارت از سازنده دریافت میکنن و به ناظرین پرداخت میکنن، با اینحال ناظرین به این حق الزحمه راضی نیستن و ۹۰٪ آنها در هنگام تمدید سالانه علاوه بر دریافت حق الزحمه از جیب سازنده، به زور از سازنده رشوه های کلان میگیرن و نظام هم هیچگونه اقدامی نمیکنه
جلو روی خود من از کارمندان نظام به ناظر گفت ایراد که زیاده ایراد بگیر سازنده مجبور میشه بهت پول بده
من مهندسم ولی خداروشکر عضو نظام نیستم
مسعود عسگری
۲۲:۳۵ ۱۶ بهمن ۱۴۰۳
این حرف درست نیست که حق نظارت کجا یکجا پرداخت میشه . چند ماه جلوتر پول و میگرن بعد ده ده درصد قطره چکونی پول میدم. لطفا اخبار اشتباه اطلاع رسانی نکنید .
من خودم ناظر سازمانیم. چند ساله تعرفه ها بسیار پایینه..
ناشناس
۲۲:۳۰ ۱۶ بهمن ۱۴۰۳
هزینه نظارت مگه چقدر هست که اونم تکه تکه بازیافت پروژه بدن
مجید
۲۲:۲۷ ۱۶ بهمن ۱۴۰۳
یکی از بی خاصیت ترین ارگانهاست
حتی نمیتونی از ناظر شکایت کنی اگر هم بکنی کاملا محکومت میکنن
تو رو خدا این سازمان را منحل کنید
رضا پرویزی
۲۲:۲۳ ۱۶ بهمن ۱۴۰۳
بهترین کار ادقام نظام مهندسی با شهرداری‌ها خواهد بود کاهش هزینه‌ها وسرعت در صدور مجوزها کاهش بوروکراسی اداری ‌از فواید آن می باشد
ناشناس
۲۲:۲۳ ۱۶ بهمن ۱۴۰۳
یکی از قراردادهای که به سازنده تحمیل می‌شود، قرارداد مجری است که هزینه زیادی را از سازنده بدون هیچ خدماتی می‌گیرند و حتی خیلی از مجریان محل اجرای پروژه را ندیدند،آخر این چه تعهد و قراردادی که طرف اسمش مجری است اما اصلا حضور ندارد و پول هم می‌گیرد آیا این رابطه قراردادی با دین و بی دین و با کدام شرع و عرف هم سازگار است .چرا باید این پول الکی و بدون خدمات از مجری گرفته شود،در مورد آزمایشگاه هم ،همین پول بز خودز پرداخت میشود،وقتی بتن ریخته شده ،آزمایش چه تاثیری داره،ایا،دستور تخریب داره،آنهم توی سقف یا ستون،بنابراین باید سازگار آزمایشگاه در محل تولید بتن و موقع بتن ریزی کنترل بشود ،نه اینکه بتن ریخته شده،آزمایش گرفته شود چه فایده.
ادن بل یاد فیلم بربره مهران مدیری مط افتد کل میرفت داخل زمین کشاورزی مینشت و آنطرف و این طرب نگار می‌کرد میگفت مو دارم کدر میکنم
ناشناس
۲۱:۱۲ ۱۷ بهمن ۱۴۰۳
کاملا مشخص که شما هیچ تخصصی در صنعت ساختمان ندارید ونمیدانید که باید مقاومت بتن کنترل گردد و در صورت کمتر بودن از مقاومت مشخصه به سه طریق اصولی موضوع برسی میگردد ودر صورت نیاز مقا وم سازی صورت می‌گیرد وهمه اینها منوط به ار زیابی ومشخص شدن وضعیت مقاومت بتن اجرا شده میباشد . متاسفم که هر کسی خود را مختار به اظهار نظر میداند دقیقا مثل همین موضوع که‌در صنعت ساختمان پیش آمده وهر کس که پول دارد جهت سود بیشتر وارد این صنعت می شود ودقیقا این مجموع گروه مهندسین یک ساختمان هستند که با این سو استفاده کنندگان برخورد می‌کنند. وحالا سفسطه کنان صدایشان در آمده است واقعا پر رو هستند
ناشناس
۲۲:۲۱ ۱۶ بهمن ۱۴۰۳
اصلا به نظر بنده که مسول این کشور هستم نیازی به سازمان مهندسی کشور ندارد وبا پرداخت 10هزارتومان بهترین نقشه رو کافی نت بهت میده و شهرداری خودش یه رفته گری روبرای نظارت بفرسد تا حی مهندسان پول ازت بگیرن واز استحکام ساختمان کم کنند همون پول خرج استحکام میشه کرد و ساخت ساز مزاحم نداره
محمد
۲۱:۴۲ ۱۷ بهمن ۱۴۰۳
آقای مسول مملکت یه بار بخوان ببین چی نوشتی اصلا آقای مسول مملکت بدبختی مازمانی شروع شد مسئولان مملکت اکثرشون سطح سوادشان مثل جنابعالی که جمله بندی ۲سطر نوشته تون رو آدم میبینه شرم وحیا میکنه به این کمالات وسطح سوادشما
ناشناس
۲۲:۱۶ ۱۶ بهمن ۱۴۰۳
سخنان اشتباه زدند این آقا. قرار داد نظارت یکساله است و و در ابتدا هزینه همان سال گرفته می شود. برای سالهای بعد هم فقط مابه التفاوت افزایش نرخ سالانه گرفته می شود. یعنی در واقع فقط برای یکسال مالک هزینه می پردازد هر چند ساختمان را چند سال طول بدهد.
نظام مهندسی زیر نظر وزارت مسکن است و مهندسین پروانه خود را با امضای وزیر مسکن دریافت می کنند.
این آقا هول شده مصاحبه کرده و یه مشت غلط و غلوط رو به هم بافته.
قاسمی
۲۲:۱۳ ۱۶ بهمن ۱۴۰۳
آقای رئیس انجمن رویه مورد نظر شما درسالهای نه چندان دور عمل میشد ونتایج ان را در زلزله های منجیل و بم دیدید متاسفانه بخش قابل توجهی برگه های نظارت خرید وفروش میشد ودست سازندگان هم فکرتان کاملا باز بود. واما نظارت، یک قرارداد خدماتی نیست که شما طرف مقابل را انتخاب کنید ناظر کنترل کننده کار شما است، مقدار ونحوه پرداخت هزینه نظارت هم در مقابل هزینه وارزش افزوده ساختمان مسئولیت صفر
ناشناس
۲۲:۱۲ ۱۶ بهمن ۱۴۰۳
منم به عنوان سازنده موافقم وباید درست بشه سهمیه ها بیشتر و پروسه های اداری کمتر بشه تو هر پروژه ایی ناظرها به عناوین مختلف از پول دریافت می‌کنند
بی ‌ور
۲۲:۱۲ ۱۶ بهمن ۱۴۰۳
ایران پاینده باد پیروز بر جهان
Amir
۲۱:۵۲ ۱۶ بهمن ۱۴۰۳
این جماعت به هر دری میزنن تا ناظر خودشون انتخاب کنن که مجبور باشه چشمشو رو هر خلافی ببنده،جایی که پای امنیت جانی مردم وسطه قزازذاد ازاد و انتخاب و...معنی نداره،
جابرجعفری
۲۱:۴۱ ۱۶ بهمن ۱۴۰۳
آقای جوزی نظام مهندسی خیلی از دادگستری اصلح تره ،شما چرا قرارداد وکلا رانمی گید وکلا فقط طرح داد خواست یا هر گونه درخواست را می نویسند ولی کنارش قراداد وکیل منعقد وضمیمه می شود بعدا هیچ جایی نه خودشان را متعهد ونه معتقد می دانند اوضاع وکالت ودادگستیری از آتش جهنم هم هم سوزان است
ناشناس
۲۱:۳۱ ۱۶ بهمن ۱۴۰۳
اگه این نظارت نیم بند هم نباشه که شما سازندگان هیچ قانون و استانداردی را رعایت نمیکنید .
جمع مبالغ نظارت ساختمان به یک درصد هزینه ها هم نمی‌رسه
ناشناس
۲۰:۵۸ ۱۶ بهمن ۱۴۰۳
ناظر بدبخت از پول نگهبان پروژه هم دستمزدش کمتره و مسولیت کل ساختمان رو تا زمان عمر مفید ساختمان برعهده میگیره بعد میگین قرارداد اجباریه خدایی خیلی پر توقع هستین
علی
۲۰:۲۰ ۱۶ بهمن ۱۴۰۳
این بساز بندازه دوست دارند هر کاری دلشان می خواهد بکنند و کسی با آنها کاری با آنها کاری نداشته باشه
Hb
۲۰:۱۴ ۱۶ بهمن ۱۴۰۳
آقای جوزی در سازمان نظام مهندسی ساختمان پرداخت هزینه نظارت به صورت یک‌جا و در ابتدای پروژه انجام نمی‌شود بلکه متناسب با پیشرفت عملیات فیزیکی پرداخت هاصورت ميگيرد .برای انتقاد سازنده نیاز به شناخت و دانش لازم جهت تجزیه وتحلیل موضوع می باشد
Ali
۲۰:۰۱ ۱۶ بهمن ۱۴۰۳
یه انتقاد از نظام مهندسی هم دیدیم
ارزش طراحی یک نقشه چقده
ارزش چند مرحله نظارت چند
مجری ذیصلاح یعنی چی با این هزینه گزاف
علاوه بر پرداخت اول کار عملا ناظرين تاسیساتی ماه‌ها بعداز شروع کار نظراتشون شروع میشه
شروع نظارت‌ها قبل از گرفتن پروانه
بسیاری ایرادات دیگر
ناشناس
۲۰:۰۰ ۱۶ بهمن ۱۴۰۳
جوری حرف میزند انگار خودشان به کسی پاسخگو هستن. ساختمانهای ساختن که نظارت در آن یا نبوده،یا در حد صوری.
با بدترین مصالح و بدون نظارت ساختمان می‌سازند.حالا که نظام مهندسی میخواهد بصورت جدی در امر نظارت انبوه سازان ورود کند. و ناظر از طریق اصولی انتخاب بشه.ونکذارند خانه های ناایمن تحویل مردم بدهند.این حرفها را مطرح میکند.
بعد میگه نظام مهندسی پاسخگو نیست.
نظام تقریبا زیر نظر وزارت راه شهرسازی است.و قوانین این وزارت تبعیت میکند.

تا حالا که اینها هر جور خواستن حکومت کردن.حالا که نظام مهندسی پا روی دمشان گذاشت.صداشان در آمد.وای به روزی که آنها را مجبور به رعایت مقررات کنند.

بعد میگه هزینه ها باید سالیانه پرداخت شود.مالکین در پرداخت مابه التفاوت ها زیر بار نمی‌روند واصلا به حرف ناظر گوش نمی‌دهند و هیچ اهرمی فشاری موجود نیست.حالا اگر پولی هم بماند باید فاتحه آن را خواند.
ناشناس
۱۹:۱۸ ۱۶ بهمن ۱۴۰۳
پولی که بابت طراحی و نظارت پرداخت میکنید هزینه تیاب و ذهاب ووول دفتر و اینترنت مهندس هم نمیشه آقای محترم انصاف هم چیز خوبیه شما دنبال لغت ولیس هستی
ناشناس
۱۹:۱۰ ۱۶ بهمن ۱۴۰۳
شمائی که میفرمائید هزینه نظارت به صورت یکجا و در ابتدای پروژه اخذ می شود و بایستی به صورت سالانه و متناسب با پیشرفت پروژه باشد اصلا صحبتی در مورد افزایش قیمت ساخت و ساز در سال های بعدی و ثابت ماندن دستمزد نظارت به علت مدت اعتبار پروانه ساختمانی که اکثرا زمان اعتبار آن ها بالای سه سال هستش و برای سال های آتی هیچگونه افزایش حق نظارت برای ناظرین قائل نمی شود.
ناشناس
۱۹:۰۵ ۱۶ بهمن ۱۴۰۳
بله کاملا درست می فرمایند. روال قبل یعنی « بساز وبنداز » بنظرم بهتر ین راه است. البته نظام مهندسی مشکلات زیادی دارد که باید بمرور رفع شود . نیاید شیوه شهرداری در نظام مهندسی اجرا شود!؟ باید جلوی رانت گرفته شود
ناشناس
۱۸:۰۴ ۱۶ بهمن ۱۴۰۳
واقعا درسته بروکراسی فشل
با کارشناسان نابلد و ایرادات الکی و قوانین منسوخ عمرانی...
الکی پول میگیرن...بارها دیدم اساتید افغانی از مهندسان پایه۲ وارد تر و مودب تر هستند بن ه بعنوان یه مهندس عالی رتبه این صحبت میکنم
ناشناس
۱۷:۴۱ ۱۶ بهمن ۱۴۰۳
واقعا حرفاش سروته نداشت. از ناظر و مهندس مظلوم تر تو این جامعه نیست. ایشان طلبکار هم هستن
رضا
۱۷:۳۵ ۱۶ بهمن ۱۴۰۳
چطوره ناظر خودتون انتخاب بکنید بعد ساختمان که متری با زمین و عوارض بیست تومان بیستر نمیشه صدتومان می فروشند این ساختمان سازها هم مثل پزشکان شدند
ناشناس
۱۷:۳۴ ۱۶ بهمن ۱۴۰۳
اولا قراردادهای نظارت یکساله هست و اگر مبلغی گرفته میشه برای اون یکساله
ثانیا در کوچکترین پروژه اعتبار جواز و‌ شروع عملیات دوسال و از زمان شروع عملیات هم یکسال تا پایان کار در مجموع سه سال فرجه زمانی هست تا پایان کار، در این مدت باید در نظر گرفت که با تمام شدن مدت قرارداد تمدید صورت نمیگیرد پرداختی انجام نمیشه ولی مسئولیت پروژه از زمان شروع تا حداقل پانزده سال بعد بر عهده ناظر است
خب با این تفاسیر به نظرتون مبلغ ناچیزی که به ناظرین پرداخت میشه در قبال مسئولیت عظیمی 15 ستله ای که بهشون داده میشه هم خوانی داره
بهتر نیست یه مقدار هم راجع این صحبت میکردی؟
انتظار دارین ناظر هم خودتون انتخاب کنین و هر مصالح بی کیفیتی استفاده کنین و اخرش هم مسئولیت بر عهده ناظر باشه!!!
پژمان
۱۷:۱۳ ۱۶ بهمن ۱۴۰۳
نظام مهندسی نون مهندسهارو آجر کرده، هر کارمنددر نظام چندین تا شرکت حقوقی داره وکارها بین اونها تقسیم میشه، با یه فرمول من در آوردی سه سال کار داخل کارتابلت میمونه، مگه ما چه گناهی کردیم کاری که هشت ماه به سفتکاری میرسه سه سال بمونه،
محمد
۱۷:۰۲ ۱۶ بهمن ۱۴۰۳
بیخود کرد که این حرفای بی پایه اساس و زد همینجوری هر کس و ناکس میخواد بی قانونی کنه وهر جور دلش میخواد خونه بسازه بعدشم هزار خسارت ببار بیاره بگه تقصیر ناظر بود وای به اون روزی که افراد غیر متخصص مثل این آدم بخوان بیان تو نظام مهندسی حق وتو هم داشته باشن ببین چه میشه روزی نیست یه خونه روسر مردم آوار نشه
ابراهیم
۱۷:۰۱ ۱۶ بهمن ۱۴۰۳
الان که ناظرین توسط نظام مهندسی انتخاب میشه و ارتباط مالی با نداره، به سختی میشه بساز و بفروشها رو مجاب کرد تا از مصالح مرغوب استفاده بکنن. وای به روزی که ناظر رو مالک انتخاب بکنه. مگه میشه به سازنده گفت بالای چشمت ابرو هست؟ کوچکترین ایرادی که از کار بگیری، از جامعه بساز و بفروشها حذف میشی و دیگه کسی به عنوان ناظر انتخابت نمی کنه. نهایتا ناظرینی باقی می مونن که هر مصالح با هر کیفیت و هر نوع اجرا رو تایید بکنه که اونوقت میشه عین متروپل.
ناشناس
۱۶:۴۵ ۱۶ بهمن ۱۴۰۳
با سلام و خسته نباشید
از نظر سازنده شاید قرارداد نظارت نظام مهندسی خلاف شرع باشد ولی آیا بدون نظارت یک بساز بفروش میتواند یک سازه با اصول مهندسی بسازد قطعا نخیر چون نه تخصص این کار را دارد و نه میخواهد سازه مهندسی بسازد
البته به نظر من مهندس افراد بدون داشتن مدارک مهندسی اصلا نباید بتوانند مستقیما در امر ساخت و ساز ورود کنند
ناشناس
۱۶:۳۸ ۱۶ بهمن ۱۴۰۳
به عنوان یک مهندس عضو نظام اعلام میکنم نظام مهندسی ساختاری رانتی داشته وفساددرآن موج میزند!!!
شان وجایگاه اعضا نیز به هیچ عنوان رعایت نمی شود!!!
متاسفانه باید گفت، نبودش بهترازبودنش است!
بی نام…
۱۶:۳۵ ۱۶ بهمن ۱۴۰۳
تپه جدید…
ناشناس
۱۶:۲۵ ۱۶ بهمن ۱۴۰۳
همش که به نفع خودش حرف زده.میخوایید نظام مهندسی را هم آلت دست خودتون بکنید.ناظر را هم میگین خودمون انتخاب کنیم و هر جور دلمان خواست بدون ایجاد مزاحمت ساختمانها را بساز بندازی درست کنید.در ضمن در مورد هزینه نظام مهندسی چندین میلیارد هزینه ساخت ساختمان میشه که از اون ۱ در صد هم سهم نظام مهندسی نمیشه.این حرفها به خاطر اینکه در ساخت و ساز کسی براتون ایراد نگیره و....
یونس زلقی
۱۷:۰۸ ۱۶ بهمن ۱۴۰۳
سازندگان و انبوه سازان می‌خوان ناظرین رو خودشون انتخاب کنند که مثل یک حقوق بگیر بهش امر و نهی کنند که این یه ذره اصول فنی رو هم رعایت کنند
ناشناس
۱۸:۵۴ ۱۶ بهمن ۱۴۰۳
بعد شما هم هر جوری که دوست دارید با سازنده رفتار کنید
محمد
۱۹:۱۹ ۱۶ بهمن ۱۴۰۳
این آقا احتمالا سر در آخور بساز بندازه دارد.
ناصر نوروزی
۲۲:۱۳ ۱۶ بهمن ۱۴۰۳
سلام حقیقت تلخه ، دادا میگه چرا کل پول اول کار میگیرین ،بعدش مجری ۴۰ میلیون میگیره سر پروژه نمیاد میگه من فقط پول امضامو گرفتم الدنگ دست چپ و راستشو بلد نیست . ناظر هم که دو ماه یه بار
ناشناس
۲۲:۲۵ ۱۶ بهمن ۱۴۰۳
فقط نظام مهندسی مزاحم ساخت سازه و باید زوتر تعطیل بشه کافی نت بهترین نقشه رو با 5000تومن برات می‌کشه وهزینه ساختمان پایین میاد
ناشناس
۱۴:۲۱ ۱۶ بهمن ۱۴۰۳
رفتار کارمندان نظام مهندسی بسیار زشت و زننده است
حسن اذری
۲۲:۳۶ ۱۶ بهمن ۱۴۰۳
بلی ،قبول دارم ،نظام مهندسی کارها رو خیلی پیجیده و طولانی کرده،قبلا پروانه ساختنان ۴۵ روز طول میوشید که الان نزدیک ۵ یا۶ ماه شده ،ضمنا هزینه های نظام الان تقریبانصف پروانه ساختمانی درمیاد خلاصه عوض اینکه کار ساخت وساز رو روان کنه ،برعکس سد بزرگی شده.
غفرانی
۲۳:۲۵ ۱۶ بهمن ۱۴۰۳
دقیقا . واقعا ..من به مهندس معماری چهل میلیون پرداخته ام یکبار هم سر ملک نیامده
محمدی
۰۰:۴۲ ۱۷ بهمن ۱۴۰۳
اصلا هم اینطور نیست من بارها به سازمان رفتم و کارهایم را با برخورد خوب انجام داده اند
ناشناس
۲۳:۱۹ ۱۸ بهمن ۱۴۰۳
قبول دارم