باشگاه خبرنگارانجوان؛ محبوبهکباری - پژمان جوزی رئیس انجمن صنعت ساختمان با انتقاد از ساختار فعلی سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور، گفت: قراردادهای اجباری این سازمان نه تنها با شرع مغایرت دارند، بلکه خلاف اصل جهانی آزادی قراردادها هستند. وی همچنین به نبود نماینده دادگستری با حق وتو در هیئت مدیره نظام مهندسی اشاره کرد و همچنین افزود: «حتی مجلس نیز نمیتواند این سازمان را استیضاح کند.»
جوزی ادامه داد: در حال حاضر، در سازمان نظام مهندسی ساختمان پرداخت هزینه نظارت به صورت یکجا و در ابتدای پروژه انجام میشود، در حالی که این پرداخت باید به صورت سالانه و متناسب با پیشرفت پروژه باشد. این موضوع باعث ایجاد تعارضات مالی و حقوقی بین سازندگان و ناظران میشود.
رئیس انجمن صنعت ساختمان همچنین به موضوع "حق ارجاع کار" اشاره کرد و گفت: «این حق که از پروژهها کسر میشود، با اصول اقتصادی و قراردادهای آزاد در تضاد است. قراردادهای اجباری که توسط نظام مهندسی تحمیل میشوند، نه تنها با شرع مغایرت دارند، بلکه خلاف اصل جهانی آزادی قراردادها هستند.»
وی در ادامه به نقش هیئت مدیره نظام مهندسی و نحوه انتخاب اعضای آن اشاره کرد و گفت: «اعضای هیئت مدیره توسط اعضا انتخاب میشوند، اما حضور یک نماینده از قوه قضائیه که حق وتو ندارد، باعث ایجاد ابهام در تصمیمگیریها شده است. یکی از درخواستهای ما این است که این نماینده از سوی دادگستری، دارای حق وتو باشد تا تصمیمات به شکل عادلانهتری اتخاذ شوند.»
انتقاد از امضاهای طلایی و الزامات غیرضروری
رئیس انجمن صنعت ساختمان به موضوع "امضاهای طلایی" نیز اشاره کرد و گفت: «برای ساخت یک ساختمان سه طبقه، ۱۷ امضا و ۱۷ مرحله اداری نیاز است. این فرآیند طولانی و پیچیده، نه تنها زمان ساخت را افزایش میدهد، بلکه هزینههای اضافی را به سازندگان تحمیل میکند.»
وی همچنین به الزام نصب نیروگاه خورشیدی در ساختمانها اشاره کرد و گفت: «اگرچه فرهنگ استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر باید ترویج شود، اما تحمیل این الزامات بدون در نظر گرفتن شرایط هر پروژه، منطقی نیست. ممکن است ساختمانی در سایه ساختمان دیگری قرار داشته باشد و امکان استفاده از انرژی خورشیدی را نداشته باشد.»
نبود نظام مسئولیتپذیری در سازمان نظام مهندسی
رئیس انجمن صنعت ساختمان به نبود نظام مسئولیتپذیری در سازمان نظام مهندسی اشاره کرد و گفت: «این سازمان در حال حاضر به هیچ نهاد یا سازمانی پاسخگو نیست و حتی مجلس نیز نمیتواند آن را استیضاح کند. این موضوع یکی از ایرادات اساسی ساختار فعلی نظام مهندسی است که باید به سرعت اصلاح شود.»
وی تأکید کرد: «برای بهبود عملکرد نظام مهندسی، نیازمند اصلاحات ساختاری اساسی هستیم تا این سازمان بتواند بهصورت شفاف و پاسخگو عمل کند و حقوق تمام ذینفعان را بهطور عادلانه تأمین کند.»
الان هم پول ناظر رو مرحله ای میدند،مگه کی تو این مملکت یکسال کار میکنه بعد پولشو میگیره خیلی باحالی مشتی
کسی هست به داد مردم برسه؟
جلو روی خود من از کارمندان نظام به ناظر گفت ایراد که زیاده ایراد بگیر سازنده مجبور میشه بهت پول بده
من مهندسم ولی خداروشکر عضو نظام نیستم
من خودم ناظر سازمانیم. چند ساله تعرفه ها بسیار پایینه..
حتی نمیتونی از ناظر شکایت کنی اگر هم بکنی کاملا محکومت میکنن
تو رو خدا این سازمان را منحل کنید
ادن بل یاد فیلم بربره مهران مدیری مط افتد کل میرفت داخل زمین کشاورزی مینشت و آنطرف و این طرب نگار میکرد میگفت مو دارم کدر میکنم
نظام مهندسی زیر نظر وزارت مسکن است و مهندسین پروانه خود را با امضای وزیر مسکن دریافت می کنند.
این آقا هول شده مصاحبه کرده و یه مشت غلط و غلوط رو به هم بافته.
جمع مبالغ نظارت ساختمان به یک درصد هزینه ها هم نمیرسه
ارزش طراحی یک نقشه چقده
ارزش چند مرحله نظارت چند
مجری ذیصلاح یعنی چی با این هزینه گزاف
علاوه بر پرداخت اول کار عملا ناظرين تاسیساتی ماهها بعداز شروع کار نظراتشون شروع میشه
شروع نظارتها قبل از گرفتن پروانه
بسیاری ایرادات دیگر
با بدترین مصالح و بدون نظارت ساختمان میسازند.حالا که نظام مهندسی میخواهد بصورت جدی در امر نظارت انبوه سازان ورود کند. و ناظر از طریق اصولی انتخاب بشه.ونکذارند خانه های ناایمن تحویل مردم بدهند.این حرفها را مطرح میکند.
بعد میگه نظام مهندسی پاسخگو نیست.
نظام تقریبا زیر نظر وزارت راه شهرسازی است.و قوانین این وزارت تبعیت میکند.
تا حالا که اینها هر جور خواستن حکومت کردن.حالا که نظام مهندسی پا روی دمشان گذاشت.صداشان در آمد.وای به روزی که آنها را مجبور به رعایت مقررات کنند.
بعد میگه هزینه ها باید سالیانه پرداخت شود.مالکین در پرداخت مابه التفاوت ها زیر بار نمیروند واصلا به حرف ناظر گوش نمیدهند و هیچ اهرمی فشاری موجود نیست.حالا اگر پولی هم بماند باید فاتحه آن را خواند.
با کارشناسان نابلد و ایرادات الکی و قوانین منسوخ عمرانی...
الکی پول میگیرن...بارها دیدم اساتید افغانی از مهندسان پایه۲ وارد تر و مودب تر هستند بن ه بعنوان یه مهندس عالی رتبه این صحبت میکنم
ثانیا در کوچکترین پروژه اعتبار جواز و شروع عملیات دوسال و از زمان شروع عملیات هم یکسال تا پایان کار در مجموع سه سال فرجه زمانی هست تا پایان کار، در این مدت باید در نظر گرفت که با تمام شدن مدت قرارداد تمدید صورت نمیگیرد پرداختی انجام نمیشه ولی مسئولیت پروژه از زمان شروع تا حداقل پانزده سال بعد بر عهده ناظر است
خب با این تفاسیر به نظرتون مبلغ ناچیزی که به ناظرین پرداخت میشه در قبال مسئولیت عظیمی 15 ستله ای که بهشون داده میشه هم خوانی داره
بهتر نیست یه مقدار هم راجع این صحبت میکردی؟
انتظار دارین ناظر هم خودتون انتخاب کنین و هر مصالح بی کیفیتی استفاده کنین و اخرش هم مسئولیت بر عهده ناظر باشه!!!
از نظر سازنده شاید قرارداد نظارت نظام مهندسی خلاف شرع باشد ولی آیا بدون نظارت یک بساز بفروش میتواند یک سازه با اصول مهندسی بسازد قطعا نخیر چون نه تخصص این کار را دارد و نه میخواهد سازه مهندسی بسازد
البته به نظر من مهندس افراد بدون داشتن مدارک مهندسی اصلا نباید بتوانند مستقیما در امر ساخت و ساز ورود کنند
شان وجایگاه اعضا نیز به هیچ عنوان رعایت نمی شود!!!
متاسفانه باید گفت، نبودش بهترازبودنش است!