سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان‌ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

کاهش ۴۷ درصدی بارندگی در کشور/ افت ذخایر سد‌ها ادامه دارد

سخنگوی صنعت آب با اشاره به کاهش چشمگیر بارندگی در سال آبی جاری، از افت ۱۰ درصدی ورودی آب مخازن سد‌های کشور نسبت به سال گذشته خبر داد.

فیروز قاسم‌زاده سخنگوی صنعت آب  آخرین وضعیت بارندگی و مخازن سد‌های کشور را تا ۱۳ بهمن ۱۴۰۳ تشریح کرد.

 وی اعلام کرد که میزان ورودی آب از ابتدای سال آبی تاکنون ۶.۷۲ میلیارد مترمکعب بوده که در مقایسه با سال گذشته ۱۰ درصد کاهش و نسبت به متوسط ۵ ساله ۳۳ درصد کاهش داشته است. خروجی آب از سد‌ها نیز با افزایش ۴ درصدی، به ۸.۹۸ میلیارد مترمکعب رسیده است.

قاسم‌زاده به وضعیت نگران کننده برخی سد‌های مهم کشور از جمله سد‌های استان تهران، سد زاینده‌رود، سد‌های استان مرکزی، سد‌های هرمزگان، سد دوستی خراسان رضوی و ... اشاره کرد و وضعیت برخی سد‌ها را را اینگونه توصیف نمود: سد کوثر (کهگیلویه و بویراحمد) با ۸۴ درصد پرشدگی، نسبت به سال گذشته ۲ درصد افزایش داشته است. سد چمشیر ۲۷ درصد پرشدگی دارد که رشدی ۷۷ درصدی را نشان می‌دهد. سد زاینده‌رود با پرشدگی ۱۲ درصدی، کاهش ۴۵ درصدی را تجربه کرده است. سد دز با ۳۶ درصد پرشدگی، ۱۱ درصد کاهش یافته است. سد کرخه ۳۲ درصد پرشدگی دارد که ۱۹ درصد بیشتر از سال گذشته است.

سخنگوی صنعت آب با اشاره به آمار ایستگاه‌های باران‌سنجی وزارت نیرو گفت: از ابتدای سال آبی تا ۱۲ بهمن، میانگین بارندگی کشور ۶۰.۱ میلی‌متر بوده که نسبت به میانگین درازمدت ۴۷ درصد و نسبت به سال گذشته ۱۲ درصد کاهش داشته است.

وی افزود: استان‌های هرمزگان، بوشهر، فارس، کهگیلویه و بویراحمد و سیستان و بلوچستان بیشترین کاهش بارندگی را ثبت کرده‌اند، در حالی که استان‌های گیلان، مازندران، قم، زنجان و کردستان شاهد کمترین کاهش بارش بوده‌اند. 

قاسم‌زاده در پایان با تأکید بر اهمیت صرفه‌جویی در مصرف آب تصریح کرد: با وجود بارش‌های اخیر در برخی استان‌ها، همچنان میزان بارندگی بسیار کمتر از حد نرمال است و کشور بدترین سال نیم قرن اخیر را در شرایط بارشی و هیدرولوژیکی تجربه می‌کند لذا توجه به مقوله مصرف بهینه آب و جلوگیری از هدررفت آب بایستی در تمام ارکان جامعه مدنظر قرار بگیرد.

منبع: شبکه خبری آب ایران

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲۳
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۳:۱۶ ۱۷ بهمن ۱۴۰۳
هر موجودی بنام افعانی در ایران روزی چند لیتر اب مصرف دارد چه صنعتی پیشرفتی به ایران اوردند خود ایرانی نمیتونه مصرف کنه خشکسالی پدر ایران رو دراورده هر اتباع شش هفتا بچه کوچک داره میرن بطری خالی نوشابه جمع میکنند استقلال اب بازی اینها مهمونند روزی بیست هزار تومن نون میخرند
ناشناس
۰۰:۱۱ ۱۶ بهمن ۱۴۰۳
10 میلیون افغانی ده تا از این سدها مصرف ابشون هست
کشور که کسی نداره بیگانگان اخراج کنند
ناشناس
۲۳:۳۰ ۱۵ بهمن ۱۴۰۳
خشکسالی = کمبود برق
ناشناس
۲۰:۱۴ ۱۵ بهمن ۱۴۰۳
به کشاورزی قرون وسطایی پایان دهید. بیشش از 80 درصد مصرف ایران تو کشاورزی هست. عوض اینکه گندم باشه میوه هایی مثل هنوانه و هلو هست که سود زیادی ندارند و اخ سر هم کشاورز بخاطر نبود خریدار اونها را منهدم می کنه.
ناشناس
۰۷:۴۲ ۱۵ بهمن ۱۴۰۳
این کشور سرتاپای همش مشکل هست طبیعتش هم آشفته و ویران کردن بارش و آب کم آلودگی هوا خاک و چنگلش در هجوم فرسایش ها وحوش موجود در معرض انقراض مردم در سلاخی گرانی و افزایش قیمت ها بلایای دیگری هم هست که در نوبت باشند.همش از برکات مدیریت کاردان مدبر و فهیم کشور هستند.
ناشناس
۲۲:۳۱ ۱۴ بهمن ۱۴۰۳
از علی برکات دولت اصلاحات
ناشناس
۱۸:۲۵ ۱۵ بهمن ۱۴۰۳
اخه زمان رئيسى همه چى فراوون بود ميدونى خخخخ
Mohieddin
۲۲:۱۰ ۱۴ بهمن ۱۴۰۳
یک کارشناس دارید که بگوید چطور می شود با وجود خیل عظیم مهاجران که اعداد و ارقام آن از دست وزیر کشور خارج است می تواند برآورد کند چه میزان متر مکعب آب نیاز مثلا جمعیت شهری تهران است ؟ آخر عقل هم چیز خوبی است . متغییر ها با کمیت ها در فرمول ها قرار می گیرند . ایران کشور نیست یک ویرانه بی در و پیکر است با مردمانی زنده بگور بدبخت ها نه آب دارند نه اکسیژن نه امنیت نه حساب نه کتاب . خدایا فساد چه بلایی سر ایران آورد . چقدر دزد مال مردم خور ؟ چقدر کثافت بازی ؟ چقدر ظاهر سازی ؟ چقدر دین فروشی ؟ خدایا بفریبد مردم مظلوم ایران برس. یا خدا ادرکنی .
ناشناس
۲۱:۲۳ ۱۴ بهمن ۱۴۰۳
خسته نباشید
ناشناس
۱۹:۱۷ ۱۴ بهمن ۱۴۰۳
بركاااااات انقلاب اسلامى ادامه دارد
ناشناس
۱۸:۴۴ ۱۴ بهمن ۱۴۰۳
فاضلاب کشی بشدت و به فوریت باید انجام بشه
ناشناس
۱۸:۲۹ ۱۴ بهمن ۱۴۰۳
با جلوگیری از اجرای قانون حجاب، حتما سدها پر از آب میشود
ناشناس
۲۲:۳۲ ۱۴ بهمن ۱۴۰۳
عقل اصلاح‌طلب
حسین
۲۳:۲۶ ۱۴ بهمن ۱۴۰۳
احمقی دیگه تا احمقایی مثل تو هستن والا بارون که هبچ افتاب هم براین سرزمین نمیتابه
ناشناس
۱۷:۵۳ ۱۴ بهمن ۱۴۰۳
دود و آلایندگی هوا حاصل از مازوت سوزی مانع ورود ابرها به آسمان کلانشهرها میشود
ناشناس
۱۷:۲۳ ۱۴ بهمن ۱۴۰۳
نتیجه ظلم و گناه
ناشناس
۱۵:۵۶ ۱۴ بهمن ۱۴۰۳
در میون برنامه افزایش جمعیت شاهکار مدیران کشوره
ناشناس
۱۵:۵۰ ۱۴ بهمن ۱۴۰۳
باز هم دود تولید کنیم و هوا رو الوده کنیم تا همین ابرهایی هم که می آیند دور شوند
ناشناس
۱۵:۳۱ ۱۴ بهمن ۱۴۰۳
اگر وقت داشتید فکری به حال سفره و معیشت مردم کنید
ناشناس
۱۴:۴۴ ۱۴ بهمن ۱۴۰۳
جنگ‌های آینده بر سر آب است چرا متوجه نیستید ؟؟؟

چرا لوله کشی یا انتقال آب دریا و احداث شیرین کننده آب و همچنین کشت گلخانه ای جدی گرفته نمی شود؟؟؟؟

گذشته تموم شد!

آینده رو بچسبید آخر الزمان از رگ گردن نزدیکتر است.

yjc حداقل شما پیگیری کنید این قضیه رو.
ناشناس
۱۴:۳۱ ۱۴ بهمن ۱۴۰۳
نتیجه ظلم و گناه
ناشناس
۱۴:۳۱ ۱۴ بهمن ۱۴۰۳
انتقال آب که خرج داره ، جلوگیری از تبخیر آب خرج داره ، جلوگیری از هدر رفت آب و بهبود مسیر های آبی خرج داره ، شفافیت مصرف آب صنایع و تجهیزات اندازه گیری خرج داره ، فقط هم بلدید حرف ناترازی بزنید . بدترین سال قرن !؟ شاید خدا ...
محمد حسین
۱۳:۱۵ ۱۴ بهمن ۱۴۰۳
پس از الان به فکر برق سال دیگه باشید