سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان‌ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

افزایش آفات و بیماری‌ها تهدیدی برای امنیت غذایی و تولید پایدار

معاون وزیر جهاد افزایش آفات و بیماری‌ها ناشی از شرایط اقلیمی و کاهش بارندگی نسبت به سال قبل را تهدید جدی برای امنیت غذایی اعلام کرد.

باشگاه خبرنگاران جوان؛ آزاده محبی- مریم جلیلی مقدم رئیس سازمان حفظ نباتات در افتتاحیه یازدهمین نمایشگاه نهاده های کشاورزی گفت: مهم ترین چالش‌ها در بخش کشاورزی تغییر اقلیم افزایش دما کاهش و نوسانات بارندگی و توسعه خشکسالی است که عاملی برای افزایش بیماری‌ها و آفات و تهدیدی برای امنیت غذایی و توسعه پایدار شده است.

به گفته او، از ابتدای سال زراعی  تا ۱۲ بهمن به غیر از استان مازندران بقیه استان‌ها ۸ درصد نسبت به سال قبل و ۵۱.۱ درصد دوره نرمال افت بارندگی داشتیم که براین اساس در برنامه ها به پدیده تغییر اقلیم باید دیده شود و  این موضوع به ما این هشدار را می‌دهد که اگر ما  تغییر اقلیمی را در برنامه‌های خود نیاوریم، قطعا با مشکل مواجه می‌شویم.

 جلیلی مقدم با تاکید بر این موضوع که توسط هوش اقلیمی باید استراتژی‌های مناسب برای مقابله با این بحران‌ها و تغییرات اقلیمی انتخاب کنیم، افزود: ما انتظار داریم که بخش صنعت با توجه به شرایط اقلیمی استراتژی جدیدی را در تولید و توسعه آفت استراتژی جدید پیاده کنند که این‌ها بیشتر به سمت سلامت انسان‌ها و محیط زیست سوق پیدا کنند.

رئیس سازمان حفظ نباتاتکیفیت نهاده های شیمیایی را بسیار با اهمیت دانست و گفت: بخش صنعت باید به سمت تولید نهادهای کیفی بروند. همچنین معتقدیم که ظرفیت صادرات در نهاده های کشاورزی وجود دارد که از این رو انتظار داریم که با افزایش تولیدات به سمت صادرات برویم که در این رقابت نهاده‌های ما کیفی‌تر هم خواهد شد.

او با بیان اینکه مهمترین وظیفه ما در سازمان حفظ نباتات، کنترل آفات و بیماری‌ها و بحث آفت‌کش‌هاست، گفت: ما آن را با جدیت دنبال می‌کنیم و توقع ما از بخش صنعت این است که با در نظر گرفتن تغییر اقلیم و کیفیت آفت‌کش‌ها، به سمت آفت‌کش‌های سبز و کم خطر حرکت کنند.

 جلیلی مقدم با تاکید بر اولویت قرار دادن سلامت انسان و محیط زیست بیان کرد: ما باید تلاش کنیم میراثی که به ما رسیده و می‌خواهیم به آیندگان تحویل دهیم، میراثی نباشد که با آب‌های آلوده، خاک‌های فرسوده و اکوسیستم تخریب شده به آیندگان تحویل دهیم.

رئیس سازمان حفظ نباتات گفت: موثرترین تبلیغات در حوزه آفت‌کش‌ها، بحث کیفیت آفت‌کش است که این بحث بسیار مهم است و باید بخش صنعت ما آن را بررسی کنند که ایراد کار کجاست و آن ها را برطرف کنیم.  

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.