سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان‌ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

نایب رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و روسیه خبر داد؛

حلال بودن مواد غذایی ایران ظرفیت خوبی برای رشد صادرات به روسیه است

قرابائی از صادرات یک میلیارد دلاری محصولات ایران به روسیه خبر داد و گفت که اگر پروتکل‌های تفاهم‌نامه‌ها اجرایی شوند تجارت ایران و روسیه رشد بسیار خوبی خواهد داشت.

باشگاه خبرنگاران جوان؛ فاطیما میرزایی - روشنعلی یکتای قرابائی نایب رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و روسیه در گفت‌و‌گو با «رادیو اقتصاد»، در رابطه با روند صادرات ایران به روسیه بیان کرد: الان، در حدود یک میلیارد دلار صادرات محصولات ایران به روسیه است که صد در صد این محصولات مربوط به بخش کشاورزی است و اگرچه همه محصولات کشاورزی محصولات حلال هستند ولی به موضوعی که باید توجه کرد این است که خیلی از عوارض، مانع بزرگی برای تجار و تولیدکنندگانمان بوده‌اند. 

نایب رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و روسیه تصریح کرد: کشور روسیه بیش از ۲۰ میلیون نفر مسلمان دارد و این ظرفیت بزرگی برای ما به شمار می‌آید؛ چراکه اعتقادات مذهبی و اسلامی شدیدی دارند و تلاش می‌کنند که از محصولات حلال استفاده کنند. به همین دلیل، وقتی آرم حلال را روی جعبه‌ها و بسته‌بندی‌های صادراتی ما مشاهده می‌کنند اعتمادشان جلب شده و این مسئله در ایامی مثل ماه مبارک رمضان بیشتر می‌شود و در نتیجه تأثیر مثبتی دارد و باعث می‌شود که روند تجارت کشور ما با کشور روسیه بهتر و میزان آن بیشتر شود. 

یکتای قرابائی در پاسخ به این پرسش که با وجود رقبا، تا چه اندازه صنایع غذایی حلال ایران می‌تواند بازار روسیه را در اختیار بگیرد؟ گفت: در حال حاضر، بسیاری از محصولاتی که از ایران به کشور‌های رقیب صادر می‌شوند از آن‌جا دوباره برندسازی می‌شوند و به سمت روسیه می‌روند. چون ما موانع و عوارض گمرکی سنگینی داشته‌ایم در حالی که اگر این عوارض برداشته شوند، می‌توانیم به طور مستقیم با روسیه کار کنیم و بدنبال آن، اتفاق‌های خوبی بیفتد. 

نایب رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و روسیه مطرح کرد: خیلی از محصولات غذایی ما مثل خرما، کشمش، پسته از طریق کشور‌های واسط به روسیه صادر می‌شوند و اگر به آمار دو سه سال اخیر توجه شود برخی از کشور‌ها درخواست زیادی از این محصولات غذایی ایران دارند و قطعاً این حجم از محصولات، مصرف داخلی‌شان نیست؛ به طوری‌که محصولات غذایی را از ما می‌گیرند و به روسیه صادر می‌کنند. در نتیجه، با صفر شدن عوارض مطمئناً راه صادرات باز خواهد شد.

او یادآور شد: اقلیم جنوب روسیه خیلی شبیه به اقلیم ماست و نباید فراموش کرد که آنها نیز از برخی فرآورده‌هایی که ما داریم برخوردار هستند. مثلاً انواع دمنوش‌ها را مصرف می‌کنند و بیشتر مسلمانان این منطقه کمتر آب مصرف کرده و به جای آن، بیشتر چای سبز و دمنوش مصرف می‌کنند. اما مهم‌ترین مسئله این است که چشم بسته، محصولی که با بسته‌بندی ایران وارد این کشور می‌شود و گواهی استاندارد ایران را دارد خریداری و مصرف می‌کنند. چون معتقد هستند این مواد غذایی حلال هستند. این در حالی است که خیلی از کشور‌های مسلمان همسایه ایران که محصولات ما را به روسیه می‌برند اگر آرم حلال نداشته باشند مصرف‌کنندگان روسی به این محصولات شک می‌کنند ولی همین افراد، محصولاتی که ما از ایران صادر می‌کنیم را با رضایت خاطر بیشتر مصرف می‌کنند و همین موضوع یک ظرفیت بسیار خوبی است؛ چراکه محصولات ایران به دلیل حلال و استاندارد بودن از اعتبار خاصی در آن‌جا برخوردار است. اما از آن‌جایی که خیلی وقت‌ها ما از ظرفیت‌ها استفاده نکرده‌ایم کشور‌های دیگر با محصولات ما از ظرفیت صادرات به روسیه استفاده کرده‌اند.

یکتای قرابائی درمورد چشم‌انداز صادرات ایران و روسیه افزود: اگر پروتکل‌های تفاهم‌نامه‌ها اجرایی شوند تجارت ایران و روسیه رشد بسیار خوبی خواهد داشت.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.