رضا حیدری گفت: شهرستان اسلام آباد غرب به عنوان یک منطقه با موقعیت جغرافیایی و مواصلاتی راهبردی اهمیت ویژهای در نظام مدیریتی و اقتصادی استان کرمانشاه و حتی کشور دارد.
وی با بیان اینکه اسلام آباد غرب به دلیل قرارگیری در محور مواصلاتی دو مرز خسروی و مهران میتواند به عنوان یک کانون ترانزیتی و گردشگری مطرح شود، ادامه داد: متأسفانه تا پیش از گردهمایی میلیونی اربعین توجه کافی به ظرفیتهای اقتصادی و گردشگری شهرستان نشده بود اما این رویداد عظیم ظرفیتهای نهفته منطقه را به وضوح نمایان کرد و نشان داد که با توسعه زیرساخت و برنامهریزی مناسب میتوان از مزیت جغرافیایی اسلام آباد بهرهبرداری (اجتماعی و اقتصادی) کرد.
وی اظهار کرد: اسلام آباد غرب در خصوص فضاهای تفریحی و شادی بخش هنوز به سطح مطلوبی نرسیده است؛ همچنین زیرساختها شامل مراکز تفریحی، پارکها، فضاهای سبز، هتلها و رستورانها که میتواند به جذب گردشگر کمک کند در حد کافی وجود ندارد.
معاون فرماندار اسلام آباد غرب گفت: علاوه بر وجود زیرساخت لازم است که مفهوم تفریح و سرگرمی به طور جامعتر تعریف شود تا نیازهای مختلف اقشار جامعه را در نظر بگیرد، با توجه به تنوع سلیقهها و نیازهای مردم ایجاد فضاهایی برای فعالیتهای فرهنگی، ورزشی و اجتماعی میتواند به بهبود کیفیت زندگی در اسلام آباد غرب و همچنین جذب گردشگر (افزایش سرانه درآمدی مردم شهرستان) کمک کند.
حیدری افزود: با برنامهریزی دقیق و سرمایهگذاری مناسب در این زمینه میتوان شهرستان اسلام آباد غرب را به یک مقصد مهم گردشگری و تفریحی تبدیل و از ظرفیتهای بالقوه آن بهرهبرداری بیشتری کرد.
اسلام آباد غرب برای ایجاد اماکن تفریحی کمبود بودجه هم دارد
وی ادامه داد: شهرستان اسلام آباد غرب برای ایجاد اماکن تفریحی عمومی مانند شهربازی، بوستان و نظایر آن با کمبود جدی بودجه هم مواجه است؛ کمبودها نه تنها بر کیفیت زندگی شهروندان تأثیر می گذارد بلکه مانع جذب گردشگر میشود؛ نقش فرمانداری به تبعیت از دولت در این زمینه به عنوان تسهیلگر و برنامهریز مهم است اما باید توجه داشت که اختیارات در زمینه تاسیس و گسترش این اماکن محدود است.
وی بیان کرد: به طور کلی بخش خصوصی نقش پررنگی در ایجاد مراکز تفریحی ایفا میکند؛ تجربه نشان داده که احداث و مدیریت این امکانات باید بر عهده بخش خصوصی باشد تا با توجه به نیازها و سلیقههای جامعه بتوانند اقدامات مؤثر و پایدار انجام دهد در عین حال ایجاد یک بستر مناسب برای سرمایهگذاری بخش خصوصی در این حوزه ضروریست.
معاون فرماندار اسلام آباد غرب همچنین گفت: دستگاههای اداری شهرستان با هدف جذب جوانان به تفریحات سالم برنامههایی از جمله برگزاری لیگ فوتسال روستایی و مسابقات کشتی در نظر گرفته اند؛ رویدادهای فرهنگی - ورزشی نه تنها به افزایش نشاط اجتماعی و روحیه بخشی جوانان کمک میکند بلکه فرصتی مناسب برای ایجاد رقابت سالم و تعاملات اجتماعی است؛ با فراهم کردن چنین فضاهایی آسیبهای اجتماعی هم کاهش می یابد.
اسلام آبادغرب؛ پایتخت جنگلهای بلوط زاگرس
حیدری به ظرفیت های تفریحی طبیعی منطقه نیز اشاره کرد و گفت: اسلامآباد غرب به عنوان پایتخت جنگلهای بلوط زاگرس دارای جاذبههای طبیعی کم نظیری است که هر ساله گردشگران زیادی را به شهرستان و نواحی اطراف آن جذب میکند؛ این جاذبههای خدادادی نه تنها زیباییهای طبیعی را به نمایش میگذارد بلکه به عنوان منبعی برای اکوتوریسم و فعالیتهای تفریحی نیز شناخته میشود.
معاون فرماندار اسلام آباد غرب گفت: بخشی از اقدامات ما بیشتر معطوف به حفظ و حراست از جنگلهای بلوط زاگرس است زیرا این جنگلها به دلیل آفات و بیماری در زمان حاضر حال خوشی ندارد و نیازمند توجه ویژهای هستند.
وی با بیان اینکه ظرفیت جنگلهای بلوط اسلامآباد غرب به خودی خود میتواند گردشگران را جذب کند، ادامه داد: متأسفانه به دلیل فرهنگ ناصحیح حفظ و حراست، این جنگلها در معرض آسیب جدی قرار گرفتهاند؛ برای حفاظت از این منابع طبیعی نیاز به آموزش و آگاهیبخشی به جامعه محلی و گردشگران داریم.
حیدری افزود: تپه چغاگاوانه نیز به عنوان یکی از آثار تاریخی و هویتی شهرستان نیازمند بهسازی فضای سبز و محوطهسازی است؛ متأسفانه اعتبار لازم به آن تخصیص داده نشده است که یکی از علل آن کمتوجهی به قدمت و ارزش فرهنگی این تپه است.
معاون فرماندار اسلام آباد غرب گفت: برای حفظ هویت تاریخی و جذب گردشگر لازم است به این تپه و دیگر آثار تاریخی و باستانی شهرستان توجه بیشتری شود و منابع مالی لازم برای بهسازی و نگهداری آن تأمین گردد؛ متاسفانه امسال به دلیل محدودیت مالی این مهم میسر نشد.
منبع: ایرنا