سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان‌ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

۵ اشتباه رایج در مورد رمز عبور که باید از آن‌ها اجتناب کرد

با وجود هشدار‌های مکرر در مورد خطرات سرقت داده‌های الکترونیکی و نقض امنیت، بسیاری از کاربران هنوز در هنگام ایجاد رمز عبور اشتباهات جدی انجام می‌دهند و حساب‌های خود را در معرض هک قرار می‌دهند.

باشگاه خبرنگاران جوان؛ جواد فراهانی - پنج اشتباه رایج وجود دارند که منجر به ضعف امنیت حساب‌های شخصی و بانکی می‌شوند.

۱. استفاده از رمز‌های عبور آسان و قابل حدس

یکی از رایج‌ترین اشتباهات استفاده از رمز‌های عبور واضح مانند «گذرواژه»، «۱۲۳۴۵۶» یا «admin» است؛ زیرا این ترکیب‌ها اولین چیزی هستند که هکر‌ها از طریق تکنیک‌های حدس زدن سعی در شکستن آن‌ها دارند. اگرچه به خاطر سپردن آن‌ها آسان است؛ اما حساب‌ها را بسیار آسیب پذیر می‌کنند.

برای جلوگیری از این اشتباه، توصیه می‌شود از کلمات و توالی‌های رایج پرهیز کنید و عبارات نامتعارفی که حروف بزرگ و کوچک، اعداد و علامت‌های خاص را با هم ترکیب می‌کنند، جایگزین کنید که این امر باعث پیچیده‌تر و سخت‌تر شدن هک آن‌ها می‌شود.

۲. استفاده مجدد از رمز عبور یکسان در چندین سایت

تکرار رمز عبور یکسان در بیش از یک سایت یک اشتباه بزرگ است؛ زیرا هک شدن یک حساب در را به روی حمله هکر‌ها باز می‌کند، به گونه‌ای که مهاجمان از رمز عبور فاش شده برای دسترسی به سایر حساب‌های مرتبط با همان کاربر استفاده می‌کنند.

برای جلوگیری از این سناریو، یک رمز عبور منحصر‌به‌فرد باید برای هر سایت اتخاذ شود. مدیریت این فرآیند را می‌توان با نرم افزار مدیریت رمز عبور آسان‌تر کرد که نه تنها رمز‌های عبور شما را ایمن ذخیره می‌کند، بلکه به تولید رمز‌های عبور قوی و منحصر‌به‌فرد نیز کمک می‌کند.

۳. تکیه بر رمز‌هایی که با هک برنامه‌ها به راحتی می‌توان حدس زد

ابزار‌های هک از حملاتی استفاده می‌کنند که به عنوان حملات فرهنگ لغت شناخته می‌شوند، به گونه‌ای که سعی می‌کنند رمز‌های عبور را بر اساس کلمات رایج و تغییرات آن‌ها حدس بزنند. اگر کاربر از کلماتی استفاده کند که در فرهنگ لغت یافت می‌شود، حتی اگر به زبان دیگری باشد، این حملات را موثر و سریع می‌سازد.

برای محافظت در برابر این حملات، بهتر است از به کار بردن کلمات شناخته شده حتی اگر همراه با اعداد باشد خودداری کنید. امنیت را می‌توان با ترکیب حروف بزرگ و کوچک و اضافه کردن نماد‌های خاص برای گیج کردن برنامه‌های هک افزایش داد.

۴. رمز عبور ساده و کوتاه ایجاد کنید

هرچه رمز عبور کوتاه‌تر و ساده‌تر باشد، سریع‌تر می‌توان آن را از طریق حملات «brute force» شکست که شامل آزمایش میلیون‌ها ترکیب تا یافتن رمز صحیح است. گذرواژه‌هایی که فقط از حروف یا اعداد تشکیل شده‌اند بیشترین آسیب پذیری را در برابر این نوع حمله دارند.

برای افزایش امنیت توصیه می‌شود از ترکیب حروف بزرگ و کوچک، اعداد و علائم استفاده کنید و طول رمز عبور را به حداقل ۱۲ کاراکتر افزایش دهید؛ زیرا افزایش پیچیدگی باعث افزایش زمان لازم برای شکستن آن می‌شود.

۵. به روز رسانی نکردن رمز‌های عبور به طور منظم

استفاده از رمز عبور یکسان برای مدت طولانی احتمال هک شدن آن را افزایش می‌دهد و حملات مداوم بدون اطلاع کاربر را برای مهاجمان آسان‌تر می‌کند؛ بنابراین توصیه می‌شود حداقل هر ۹۰ روز یک بار رمز عبور را تغییر دهید، مخصوصاً برای حساب‌های حساس مانند ایمیل و حساب‌های بانکی.

برای ساده‌تر کردن این فرآیند، می‌توانید به مدیریت رمز عبور اعتماد کنید که امکان به‌روزرسانی آسان داده‌ها را بدون نیاز به ذخیره رمز‌های عبور جدید در هر بار فراهم می‌کند.

گذرواژه‌ها اولین خط دفاعی در برابر حملات سایبری هستند، بنابراین رعایت شیوه‌های ایمن هنگام ایجاد و استفاده از آن ها می‌تواند تا حد زیادی خطر را کاهش دهد. با اجتناب از این اشتباهات رایج و اتخاذ استراتژی‌های امنیتی قوی، کاربران می‌توانند از امنیت داده‌ها و حساب‌های آنلاین خود اطمینان حاصل کنند.

منبع: eremnews

برچسب ها: رمز عبور ، هک شدن
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.