باشگاه خبرنگاران جوان؛ الیاس گندمی _ مدیرکل دامپزشکی استان در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان گفت: از ابتدای امسال تاکنون تعداد ۴۶ هزار ۵۷۷ رأس گاو و گوساله و ۸۴۷ هزارو ۳۴۶ رأس بره و بزغاله ماده مجموعا تعداد ۸۹۳ هزار ۹۲۳ راس دام سبک و سنگین علیه بیماری بروسلوز ایمن سازی و مایه کوبی شدندو عملیات مایه کوبی نیز تا پایان سال در جمعیت دام سنگین در حال اجرا میباشد.
دکتر سید امید خلیل زاده ادامه داد: به منظور شناسایی بروسلوز تعداد ۷ هزار و ۶۶۰ رأس گاو خونگیری شد و آزمایش به عمل آمد که تعداد ۵ راس گاو از نظر بروسلوز مثبت تشخیص داده شده و از چرخه تولید حذف شدند.
وی ادامه داد: بروسلوز از بیماریهای عفونی واگیرداری است که به لحاظ مشترک بودن بین انسان و دام، جایگاه ویژهای دارد: این بیماری از دو منظر بهداشت عمومی و اقتصاد، دارای اهمیت فراوانی است و اساس پیشگیری و کنترل بیماری در انسان، به کنترل و ریشه کنی آن در حیوانات مربوط شده و در عمل مبارزه با بروسلوز در حیوانات بدلیل تعدد گونهها و بایو تایپهای باکتری عامل بیماری، مخازن و ناقلین متعدد و متنوع آن و مقاومت طولانی مدت عامل بیماری در محیطهای مختلف پیچیده میباشد.
مدیر کل دامپزشکی استان افزود: با اقداماتی که سازمان دامپزشکی کشور در جهت کنترل این بیماری، ابتلا انسانی و خسارات دامی در سالهای اخیر به ویژه در دامداریهای صنعتی تا اندازه زیادی کاهش یافته است.
خلیل زاده گفت: جهت پیشگیری و کنترل بروسلوز علاوه بر واکسیناسیون دامهای حساس، ضروری است شرایط مربوط به برقراری مقررات بهداشتی، قرنطینهای و امنیت زیستی در دامداریها اجرا شود. ضمناً با توجه به اینکه مهمترین راه انتقال بروسلوز به انسان از طریق مصرف شیر و فرآوردههای آلوده آن است، بنابراین توصیه میشود جهت پیشگیری از بیماری از مصرف شیرخام و فرآوردههای غیر پاستوریزه آن خودداری کنند.