باشگاه خبرنگاران جوان؛ مریم رضایی - در جریان بازدید از پتروشیمی شیراز، مدیرعامل هلدینگ سرمایهگذاری غدیر به همراه مدیرعامل هلدینگ نفت و گاز پارسیان و سرپرست این شرکت، دیدار و گفتوگو کردند. در این جلسه، مدیران ارشد دو هلدینگ بزرگ بر اهمیت توسعه و ارتقای تولید مجتمع پتروشیمی شیراز تاکید کردند.
در این دیدار که با هدف بررسی آخرین وضعیت تولید و توسعه این مجتمع پتروشیمی صورت گرفت، طرفین بر اهمیت همکاری نزدیک و تعامل مستمر برای دستیابی به اهداف مشترک تاکید کردند و تصمیمات مهمی در خصوص رفع چالشهای موجود و افزایش ظرفیت تولید اتخاذ شد.
پیشتازی هلدینگ سرماهگذاری غدیر در کشور
سید مجید هدایت مدیرعامل هلدینگ سرمایهگذاری غدیر نیز در جریان این بازدید بیان کرد: هلدینگ غدیر از سهام ممتاز و شرکتهای معتبر بورسی کشور محسوب میشود.
او با بیان اینکه این هلدینگ از نظر بنگاههای چند رشتهای پس از شستا در رتبه دوم قرار داشته است، افزود: در نیمه دوم امسال از شستا عبور کردیم و در امر ایجاد درآمد بین ۱۰۰ شرکت برتر ایران، رتبه نخست را کسب کردیم.
مدیرعامل هلدینگ سرمایهگذاری غدیر با اشاره به فعالیت مجموعه غدیر در استان فارس از جمله پتروشیمی، پالایشگاه، مجموعه سالکو، فولاد نیریز و…اظهارداشت: پتروشیمی شیراز قدیمیترین پتروشیمی کشور است که از سال ۹۵ طرح توسعهای نداشته، اما از امروز با حمایت مسئولین، فاز دوم نیترات آمونیوم را در این مجموعه ادامه خواهیم داد.
هدایت همچنین قیمت گذاری محصولات نفتی که به پالایشگاهها میرسد را از چالشهای جدی خواند و گفت: امروز همه پالایشگاهها در معرض خطر قرار دارند و این خطر را به مسئولان گوشزد میکنیم، زیرا با این قیمت گذاری ادامه طرحهای توسعهای ممکن نیست.
افزایش ۱۰ درصدی تولید محصولات بیش از ظرفیت اسمی
سرپرست شرکت پتروشیمی شیراز هم در گزارشی تفضیلی وضعیت این شرکت را تشریح و بیان کرد: پتروشیمی شیراز اولین مجتمع در کشور و نخستین مجتمع در خاورمیانه بوده که سال ۱۳۴۲ به عنوان کارخانه کود شیمیایی به بهرهبرهداری رسید.
بابک پورکیا با بیان اینکه این مجتمع در ابتدا روزانه بالغ بر ۵۵۰ تن کود شیمیایی تولید میکرده، افزود: طرح توسعه بعدی این شرکت در سال ۱۳۶۴ با ۱۰ برابر ظرفیت طرح اولیه اجرایی شده که اکنون هم در مدار فعالیت قرار دارد.
او اضافه کرد: آخرین طرح توسعهای این شرکت مربوط به سال ۱۳۹۵ بوده است.
سرپرست شرکت پتروشیمی شیراز ادامه داد: خوراک این مجتمع گاز طبیعی و آب است که سالانه یک میلیارد و ۸۴۰ استاندارد مکعب مصرف گاز دارد که از خط شبکه سراسری گاز تامین میشود. همچنین روزانه در پتروشیمی شیراز پنج میلیون مترمکعب آب مصرف میشود که از سد دوردزن تامین میشود.
پورکیا با بیان اینکه بالغ بر ۳ میلیون و ۴۸۰ هزار تن در سال گذشته تولید داشتیم که حدود ۱۰ درصد بالاتر از ظرفیت اسمی بوده، عنوان کرد: محصولات «UAN» که یک کود ترکیبی مایع است، گاز آرگون، متانول، نیترات آمونیوم، اسید نیتریک، آمونیاک و اوره (گرانول و پریل) از محصولات تولیدی این مجتمع است.
وی، سهم شرکت پتروشیمی شیراز از کل تولیدات مجتمع پتروشیمی در ایران را ۴.۵ درصد اعلام کرد و گفت: در پایان سال ۱۴۰۲ بالغ بر ۷۵ میلیون تن تولید داشتهایم.
سرپرست شرکت پتروشیمی شیراز اضافه کرد: ۲۶ درصد سهم تولید اوره کشور را نیز این شرکت هم در زمینه داخلی و هم صادرات تامین میکند.
مهندس پورکیا همچنین به میزان فروش سالانه این شرکت اشاره کرد و گفت:در ۹ ماه گذشته امسال توانستیم بیش از بودجه پیشبینی را محقق کنیم.
او در ادامه سخنانش یکی از مشکلات و معضلات بزرگی که در این چند ساله اخیر گریبان گیر کشور شده را بحث نا ترازی گاز در فصول سرد دانست و افزود: از اوایل آبانماه تا کنون حدود تقریبا ۲۰۰ میلیون استاندارد مترمکعب ناترازی گاز داشتیم.
سرپرست شرکت پتروشیمی شیراز خاطرنشان کرد: در زمینه بومی سازی در کشور کار بسیار بزرگی انجام شده که یکی از آنها ساخت کاتالیست توری پلاتین بود که حدود ۴.۳ میلیون یورو هزینه شد.
پورکیا همچنین صیانت از محیط زیست را اقدام بزرگ شرکت متبوع عنوان کرد که در خاورمیانه بی سابقه بوده است.
او به بحث تامین منابع آب پایدار، تامین آب از خلیج فارس، جاده ارتباطی و…اشاره کرد.