باشگاه خبرنگاران جوان؛ مینا عظیمی - تحلیلگران و محققان فلسطینی بر این باورند که روز اول آتش بس در نوار غزه معادلات جدیدی را وضع کرد. آنها بر این باورند که روز بعد از جنگ کاملا فلسطینی خواهد بود.
عمر عساف، تحلیلگر سیاسی به خبرگزاری آناتولی گفت که روز اول آتش بس چندین معادله را ایجاد کرد. اولین آنها این است که مقاومت فلسطین قبل و بعد از طوفان الاقصی (۷ اکتبر ۲۰۲۳) دست برتر را دارد، زیرا کسانی که ادعا میکردند برای نابودی و از بین بردن مقاومت هرکاری بتوانند میکنند، نتوانستند هر کاری که میگویند انجام دهند.
بهگفته عساف معادله دوم ایجاد این احساس در میان مردم فلسطین است که مقاومت حضور خود را ثابت و هر چیزی را که رژیم تروریستی اسرائیل به دنبال آن بود را خنثی کرده است. این چیزی است که لرزه به جان رژیم اشغالگر میاندازد.
این تحلیلگر سیاسی افزود که آرمان فلسطین از آنچه او به عنوان هزارتوهای راه حلهای انحلال طلبانه و سیاست ملتمسانه نامید، برخاسته است و در نتیجه دستاوردهای مقاومت پیشرفتهای قابل توجهی داشته است و امروز آرمان فلسطین برای همه جهان صحبت میکند.
سلیمان بشارت، یک محقق دیگر نیز تایید کرد که جنگ و نسلکشی اسرائیل علیه غزه نتوانست نیروهای مقاومت و جنبش مقاومت اسلامی (حماس) را از بین ببرد. او در ادامه به حضور مبارزان حماس و تدارکات همراه آنان در هنگام تحویل سه اسیر اسرائیلی اشاره کرده و گفت که این حضور نشان میدهد جنبش هنوز ابزار لازم و ظرفیت ساختاری، اداری و سازمانی را دارد که آن واجد شرایط مدیریت پروندههای حساس میکند.
توافق آتشبس میان حماس و رژیم تروریستی اسرائیل از صبح دیروز یکشنبه اجرایی شد و مرحله اول آن به مدت ۴۲ روز ادامه خواهد داشت و در طی آن مرحله دوم و سوم مورد مذاکره قرار میگیرد.
حماس شامگاه یکشنبه سه زن اسیر صهیونیست را در میان حضور علنی مبارزان این جنبش در شهر غزه در میان هزاران فلسطینی که در حمایت از آنها شعار سر دادند، آزاد کرد. در مقابل، اسرائیل ۹۰ اسیر زن و مرد فلسطینی را در سحرگاه روز دوشنبه آزاد کرد.
بشارت تصریح کرد که همه طرفهایی که بر این توافق فشار وارد کردهاند عمدتا نگران تکمیل مرحله اول آن تا روز ۴۲ هستند و این بدان معنا نیست که هیچ تخلف، مشکل یا تلاشی برای برهم زدن مجدد کارتها بهویژه از سوی بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم تروریستی اسرائیل وجود ندارد.
این محقق فلسطینی معتقد است که جامعه رژیم اسرائیل مانع بزرگی برای بازگشت ارتش این رژیم به جنگ و غزه باشد. بشارت در این خصوص گفت: صحنههای آزادی اسرای زن اسرائیلی و اشتیاق خیابانهای اسرائیل برای پذیرایی از آنها، این تصور واضح را به وجود میآورد که بازگشت به جنگ آسان نخواهد بود.
هانی ابوالسباع، پژوهشگر متخصص در امور رژیم تروریستی اسرائیل در این راستا گفت که این توافق رویداد بزرگی بود که جنجالهایی را در اسرائیل برانگیخت و پرسشهایی درباره اقدامات ارتش در بیش از ۴۷۰ روز در نوار غزه ایجاد کرد.
او افزود: ارتش اسرائیل در جنگ زمینی که طولانیترین جنگ در تاریخ تاسیس اسرائیل است وارد نوار غزه شد و صدها افسر و سرباز را از دست داد و امروز در داخل رژیم نیز در مورد شکست در این نبرد صحبت میشود.
ابوالسباع اضافه کرد: جنجال بر سر این است که اسرائیل یک کشور هستهای قدرتمند است که برخی از کشورهای خاورمیانه، از آن میترسند و روابط اقتصادی قوی با قدرتهای بزرگ دارد، اما نتوانسته جنبش حماس را که در غزهای که ۱۸ سال است محاصره شده، از بین ببرد.
او با اشاره به اینکه جنگجویان گردانهای القسام بلافاصله پس از آغاز آتش بس در میان مردم غزه حضور یافتند، تاکید کرد که این کار ثابت کرد حذف حماس دشوار است. این تحلیلگر گفت: در واقع، رسانههای اسرائیلی از پیروزی چشمگیر حماس و بلند کردن پرچم سیاه از سوی اسرائیل صحبت میکنند.
البوالسباع در مورد روز بعد از جنگ در اسرائیل، به آمادگی برای ایجاد شبکه ایمن برای کابینه نتانیاهو در صورت نزدیک شدن به فروپاشی اشاره کرد، اما توضیح داد که مخالفان او اصرار دارند که همه کسانی که در ۷ اکتبر شکست خوردند، از جمله نتانیاهو و ارتش رژیم اسرائیل باید پاسخگو باشند.
او باور داشت که شکست ارتش اسرائیل در غزه با تجاوز به کرانه باختری اشغالی برای منحرف کردن توجهات از شکست آن در غزه، مواجه شود.
این محقق فلسطینی گفت: وخامت روحیه نظامیان اسرائیلی از تانکهای منهدم شده آنها و بسیاری از اسرار جنگ و جهنم غزه مشهود است.
او نتیجه گرفت که فردای جنگ برای مقاومت در غزه است و برای اسرائیل آغاز انتقاد از کابینهای است که رئیس آن اظهارات غیرواقعی میفروشد، در حالی که او به آنچه وعده داده بود، مانند پایان دادن به حماس و اشغال غزه، ناکام مانده است.
برای بیش از ۱۵ ماه، رژیم تروریستی اسرائیل یک جنگ نابودی را در غزه به راه انداخت که طی آن حدود ۴۷ هزار فلسطینی از جمله چند هزار خانواده به کلی شهید و زخمی شدند و بیشتر زیرساختهای غیرنظامی در نوار غزه از جمله خانه ها، مدارس، مساجد و بیمارستانها به دلیل حملات رژیم ویران شدند.
منبع: الجزیره