سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان‌ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

تاثیر مصرف فیبر بر ژن‌ها و پیشگیری از سرطان

یافته‌های یک پژوهش جدید نشان می‌دهد مصرف فیبر کافی بر روی ژن‌های ما تأثیر می‌گذارد و از ابتلا به سرطان پیشگیری می‌کند.

وبگاه ارث در گزارشی آورده است: از چند دهه پیش، مشخص شده است که گنجاندن فیبر در برنامه غذایی دارای مزایای متعددی برای سلامتی است. بیشتر کارشناسان مصرف روزانه حداقل ۲۵ گرم فیبر برای زنان و روزانه ۳۸ گرم برای مردان را توصیه می‌کنند.

فیبر نوعی کربوهیدرات است که بدن قادر به هضم آن نیست. بدن به این ماده مغذی ضروری نیازمند است تا هضم غذا را به‌راحتی انجام دهد و سطح قند خون را ثابت نگه دارد؛ اما مزایای مصرف فیبر بیش از این است.

پژوهشی که به‌تازگی در مجله نِیچِر متابولیسم (Nature Metabolism) منتشر شده، نشان می‌دهد که فیبر احتمالاً روی ژن‌های ما نیز اثر می‌گذارد.

چرا فیبر این‌قدر اهمیت دارد؟

فیبر انواع مختلفی دارد؛ ساقه‌های ترد سبزی‌های برگ‌دار گرفته تا حبوبات و آجیل دارای فیبر هستند. فیبر خوراکی به روده بزرگ می‌رود و در آنجا باکتری‌های مفید (غیر بیماری‌زا) از آن تغذیه می‌کنند؛ در نتیجه، اسید‌های چرب با طول زنجیره کوتاه از جمله پروپیونات و بوتیرات تولید می‌شوند که به‌تازگی به دلیل تأثیری که بر سلامت روده دارند، جلب توجه کرده‌اند.

فیبر چه تأثیری بر ژن‌ها می‌گذارد؟

اسید‌های چرب با طول زنجیره کوتاه، هنگامی تولید می‌شوند که میکروب‌های روده، فیبر را تجزیه کنند. آنها وارد جریان خون می‌شوند و می‌توانند به بافت‌های مختلف برسند.

پژوهش مایکل اسنایدر (Michael Snyder)، استاد ژنتیک دانشگاه استنفورد آمریکا، و گروهش نشان داد که پروپیونات و بوتیرات به مکان‌های خاصی روی هیستون‌ها (پروتئین‌هایی که مانند قرقره‌ای برای دی‌اِن‌اِی عمل می‌کنند) می‌چسبند و باعث تغییرات مستقیم در ژن‌های مربوط به تقسیم سلولی و مرگ سلولی می‌شوند.

اسنایدر گفت: ارتباط مستقیمی میان مصرف فیبر و تعدیل عملکرد ژنی یافتیم که اثرات ضدسرطانی دارد.

براساس این پژوهش، محصولات جانبی تجزیه فیبر احتمالاً بر رفتار ژن در روده بزرگ و احتمالاً سایر بافت‌ها تأثیر مثبت دارد.

منبع: ایرنا

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.