علی جعفریان در آیین تجلیل از پزشکان و پرستاران امدادرسان به مصدومان حادثه تروریستی پیجرها در لبنان در سالن اجلاس سران، اظهارداشت: نظام سلامت از نخستین لحظات این حادثه آمادگی خود برای پذیرش و درمان مجروحان را اعلام کرد و در نهایت منجر به انتقال و ارائه خدمات به این مجروحان شد.
وی با اشاره به همکاری سپاه پاسداران، هلال احمر، اورژانس، دانشگاههای علوم پزشکی تهران و مشهد و بیمارستانهای این دو شهر، گفت: خوشبختانه خدمات با کیفیتی به مجروحان این حادثه ارائه شد که نشان دهنده ظرفیتهای بزرگ نظام سلامت کشورمان در ارائه خدمات مطلوب و تاب آوری بالای آن بود.
مشاور عالی وزیر بهداشت از پیگیریها و بازدیدهای روزانه مسئولان وزارت بهداشت از بیمارستانهای محل پذیرش مجروحان لبنانی خبر داد و گفت: همکاران اورژانس بین ۲۰ تا ۳۰ آمبولانس در روز برای انتقال مجروحان در یک هفته اول، در نظر گرفتند و برخی از مجروحان نیز به مشهد منتقل شدند.
جعفریان با بیان اینکه در برخی بیمارستانها، همکاران بازنشسته ما برای ارائه خدمات به مجروحان حاضر شدند، گفت: وقتی اتاقهای عمل شلوغ بود، همکاران پرستار بازنشستهای بودند که بدون هیچ چشمداشتی به کمک آمدند.
وی تصریح کرد: با وجود این حادثه، اما هیچ اختلالی در درمان بیماران در بیمارستانها رخ نداد و همکاران ما عملهای برنامه ریزی شده را طبق برنامه انجام دادند که نشان از قوت نظام سلامت کشورمان است.
حمله به مراکز درمانی، در هیچ نگاه و ضابطهای، قابل پذیرش نیست
مشاور عالی وزیر بهداشت با انتقاد از قربانی شدن ۴۶ هزار نفر در غزه و ۴ هزار نفر در لبنان به دست رژیم صهیونیستی، گفت: در اتفاقات تروریستی مانند انفجار پیجرها به تعداد زیادی از مردم آسیب وارد شد که نشان از دنیای ظالمانهای است که در آن زندگی میکنیم و حمله به مراکز درمانی، در هیچ نگاه و ضابطهای، قابل پذیرش نیست.
جعفریان یادآور شد: حمله به مراکز درمانی و نیروهای امدادی در همه جای دنیا، نقض حقوق اولیه بشر است که در جنایات غزه و لبنان، این اصول اولیه و اصلی انسانی رعایت نشد و باعث تاسف است که جامعه بین المللی، واکنش خاصی به این جنایات نداشت.
وی با اشاره به آتش بس در غزه و حفظ جان مردم این منطقه، گفت: احترام به نفس و انسانها در دنیای امروز، کم رنگ شده و خیلیها به راحتی از قتل نفس عبور میکنند. امیدواریم توقف حملات و درگیریها در غزه، پایدار و جان انسانها در امان باشد.
مشاور عالی وزیر بهداشت مهمترین وظیفه جامعه پزشکی را ارائه خدمات به مردم دانست و افزود: در ارائه خدمات بهداشتی و درمانی هیچ عاملی از جمله قومیت، مذهب، ملیت و جنسیت اثرگذار نیست و طبق اصول اخلاق پزشکی موظفیم خدمات را به مردم به ویژه افرادی که تحت ظلم هستند، ارائه دهیم.
جعفریان تقویت نظام سلامت کشورمان را باتوجه به بحرانهای طبیعی و انسانی در منطقه ضروری دانست و گفت: از همکارانم در وزارت بهداشت، اورژانس، هلال احمر، معاونت سلامت سپاه پاسداران که در ارائه خدمات به مجروحان لبنانی نقش داشتند، تقدیر میکنیم.
منبع: وزارت بهداشت