سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان‌ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

حماس: دلایل فنی باعث تأخیر در اعلام نام اسرا شده است

گروه فلسطینی حماس با انتشار بیانیه‌ای در تلگرام، بار دیگر تعهد خود به شرایط توافق آتش‌بس را تأکید کرد. 

باشگاه خبرنگاران جوان؛ اعظم پورکند - در بیانیه حماس آمده است که تأخیر در ارائه فهرست اسرایی که قرار است در مرحله اول آزاد شوند، به خاطر «دلایل فنی و میدانی» در منطقه است و این مشکل به زودی برطرف می شود.

در همین حال، بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، شامگاه شنبه تأکید کرد که حماس باید فهرست اسرایی که قرار است آزاد شوند را ارائه دهد تا آتش‌بس توافق‌شده در غزه اجرایی شود. نتانیاهو این گام را غیرقابل مذاکره خواند و گفت: «ما تا زمانی که فهرست گروگان‌هایی که قرار است آزاد شوند را دریافت نکنیم، طبق توافق پیش نخواهیم رفت.»

دلایل فنی که حماس به آن اشاره کرد چیست؟

شیوه ارتباط حماس و عناصر آن در میدان، معمولی نیست. اینطور نیست که کسی تلفن را بردارد و تصمیم بگیرد کجا برود یا کسی را پیدا کند. این فرآیند بسیار پیچیده‌تر است و با حضور پهپاد‌ها در آسمان نوار غزه و جنگنده‌ها، تحرکات به شدت محدود و دشوار شده است. 

این ممکن است همان دلایل فنی باشد که حماس به آن اشاره کرده است؛ اینکه آزادی حرکت وجود ندارد و تهیه فهرست زمان‌بر خواهد بود، زیرا در حال حاضر کسی نمی‌داند اسرا دقیقاً کجا هستند و این فرآیند زمان می‌برد. 

در سه روز گذشته، حملات هوایی و حضور پهپاد‌ها در آسمان بسیار شدید بوده است. حالا تصور کنید مکانیسمی که شامل حرکت در زمین است، به ویژه اگر شما در فهرست تحت تعقیب باشید، اگر عضو گروه‌های نظامی باشید و بر اساس دستورالعمل‌ها حرکت کنید، زنجیره‌ای از پیام‌رسان‌ها پیام‌ها را منتقل می‌کنند و در زمین ارتباط برقرار می‌کنند. این فرآیند زمان زیادی می‌برد. 

همچنین این کار نیازمند احتیاط و دقت بسیار زیادی است تا از خطرات احتمالی جلوگیری شود. 

اسرا در همه جا پراکنده هستند و تعجب‌آور نیست اگر برخی از آنها در شمال غزه، شهر غزه، مناطق مرکزی یا شهر رفح باشند. هیچکس مکان دقیق آنها را نمی‌داند. 

۱۵ ماه ویرانی و حملات مداوم، به طور فنی مانع از این شده است که از رأس هرم رهبری تا پایه‌های زمینی، ارتباطات به درستی انجام شود و مکان دقیق هر یک از این اسرا یا وضعیت ایمنی آنها مشخص شود.

این توضیحات نشان می‌دهد که چرا حماس ممکن است در ارائه فهرست اسرا با تأخیر مواجه شود. شرایط عملیاتی در نوار غزه به دلیل حملات هوایی و محدودیت‌های حرکتی بسیار دشوار است و این موضوع می‌تواند فرآیند جمع‌آوری اطلاعات و هماهنگی را به شدت کُند کند. 

علاوه بر این، پراکندگی اسرا در مناطق مختلف غزه و نبود ارتباطات مؤثر بین سطوح مختلف حماس، این چالش را پیچیده‌تر می‌کند. این وضعیت همچنین نشان‌دهنده تأثیرات گسترده جنگ بر توانایی‌های سازمانی و عملیاتی گروه‌های درگیر است. 

این تأخیر ممکن است نشان‌دهنده چالش‌های عملی در هماهنگی بین طرفین باشد، به ویژه در شرایطی که وضعیت در منطقه غزه همچنان پیچیده و پرتنش است. با این حال، تأکید حماس بر پایبندی به توافق آتش‌بس، نشان‌دهنده تمایل این گروه به حفظ آرامش و جلوگیری از تشدید مجدد درگیری‌ها است. 

منبع: الجزیره

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.