باشگاه خبرنگاران جوان؛ سنا فقیه سلیمانی -قادر آشنا در صدو بیست وششمین جلسه شورای فرهنگ عمومی کردستان، اظهار کرد: ۴۲۵ شورای فرهنگ عمومی در کشور فعال است که نقش ارزندهای در تبین و هدایت امور فرهنگی دارند.
وی به نقش و جایگاه شورای عالی انقلاب فرهنگی در مباحث کلان که به رشد و تعالی انسان در حوزههای علمی و فرهنگی کمک کند، اشاره کرد و گفت: امروز به شدت به سرمایه اجتماعی، فرهنگ و شادی و نشاط نیاز داریم.
دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور اظهار کرد: فقط دستگاههای فرهنگی در این شورا نقش ندارند و تمامی اعضا سهمی در حوزه فرهنگ دارند که همه باید در فرهنگ عمومی نقش خود را ایفا کنند .
اشنا با تاکید بر لزوم پرداختن و توجه به مباحث کلان فرانگی، اجتناعی کردستان، گفت: آییننامه جدید ابلاغی به شورای فرهنگ عمومی در اختیار اعضا قرار گیرد که آیین نامه سند خوبی است ولی تا زمانی که اجرایی نشود راهگشا نخواهد بود .
وی یاداور شد: پنج کمیته در شورای فرهنگ عمومی فعالیت دارد که زیر نظر معاونت سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار کردستان است.
به گفته آشنا، این آییننامه ضمانت اجرایی دارد چرا که اگر دستگاهی به وظیفه خود عمل نکند، دستگاه قضا امکان برخورد با ان را دارد.
دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور، برش استانی نقشه مهندسی فرهنگی کردستان را شامل پنج کلان مساله برشمرد که توسط نخبگان استان تدوین شده است و گفت: این برش استانی به دقت انتخاب شده و شامل حوزه زیرساختی، فرهنگ کار، سبک زندگی ایرانی اسلامی و خانواده و چند بخش دیکر است که ماموریتهای ملی و استانی ان مشخص است.
آشنا ادامه داد: تسهیلگری انجام این برش استانی نقشه مهندسی فرانگی توسط دولت و اجرای آن بر عهده مردم در قالب تشکلهای مردمی است و منحصر به شهرها نیست و تا روستاها نیز تسری دارد و از ایده تا اجرا در ان دیده شده است.
آشنا تاکید کرد: فرهنگ کامل کردستان نیازمند نهادینه شدن است و خرده فرهنگ خواندن آداب و زبان و رسوم آن ظلم است.