سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان‌ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

عملیات اجرایی فاز دوم ساماندهی رودخانه بشار آغاز شد

عملیات اجرایی فاز دوم ساماندهی رودخانه بشار با هدف کنترل سیلاب و جلوگیری از آسیب و تخریب زیرساخت‌های شهری یاسوج آغاز شد.

استاندار کهگیلویه و بویراحمد در آیین آغاز عملیات اجرایی ساماندهی رودخانه بشار گفت: ساخت این طرح با ۱۰۰میلیارد ریال اعتبار اولیه آغاز شده است.

یدالله رحمانی عنوان کرد:طرح ساماندهی رودخانه بشار به طول ۱۵ کیلومتر از منطقه دهنو تا پل مختار اجرا می‌شود.

مدیرعامل آب منطقه‌ای کهگیلویه و بویراحمد هم در این آیین با اشاره به آورد سالیانه سه میلیارد متر مکعبی رودخانه بشار گفت:ساماندهی سواحل رودخانه بشار گامی برای پیشگیری از تخریب‌های ناشی از سیل است.

آرش مصلح بیان کرد: براساس این طرح دیوار سازی و ایمن سازی سواحل رودخانه بشار انجام می‌شود.

وی با یادآوری اینکه تکمیل ساماندهی رودخانه بشار نیازمند اعتبارات بیشتری است ابراز امیدواری کرد: با نگاه سازنده دولت چهاردهم این طرح به سرانجام خوبی برسد.

بشار از رودخانه‌های جنوب شرق بویر احمد است که از کوه‌های اردکان و ممسنی در استان فارس سرچشمه می‌گیرد و به سوی شمال شرقی بویراحمد سفلی پیش می‌رود این رودخانه بیشتر در شرق و شمال شرقی استان کهگیلویه و بویراحمد جریان دارد در مسیر خود از شهر یاسوج و پارک ساحلی عبور کرده و به سمت دوراهان پیش می‌رود.

این رودخانه در ادامه مسیر پس از عبور از شمال شرقی منطقه و ورود به رودخانه خرسان، در پوزه شمالی دنا، از شمال منطقه بویراحمد سفلی و طیبی گذشته، با نام بارز به رود کارون می‌پیوندد و به سوی خلیج فارس سرازیر می‌شود.

یاسوج که به پایتخت طبیعت ایران شهرت دارد با عبور رودخانه بشار از شهر، قرار داشتن در دامنه کوه چهار هزار و ۴۰۰ متری دنا به عنوان بزرگترین رشته کوه زاگرس، وجود آبشار یاسوج و پارک جنگلی، درختان بلوطش و ده‌ها جاذبه بکر دیگر در کنار هوای پاک و به دور از آلودگیش و واقع شدن در کنار استان‌های گرمسیری جنوب کشور مانند خوزستان، بوشهر و هرمزگان همه ظرفیت‌های پذیرایی از ایرانگردان و جهانگردان را دارد، اما نداشتن طرحی جامع سبب شده این قابلیت‌ها شکوفا نشود.

هر چند در سال‌های اخیر زیرساخت هایی، چون اقامتگاه‌های بومگردی، رستوران‌های سنتی و مجتمع‌های گردشگری در برخی نقاط یاسوج ایجاد شده، اما این امکانات نتواسته زندگی در این شهر را با صنعت گردشگری پیوند دهد و این به معنای کوتاه ماندن دست سرمایه گذاران از ثروت آفرینی، شهروندان از درآمدزایی و گلایه‌های همیشگی مسافران در مورد کمبود امکانات است.

یاسوج در ارتفاع هزار و۸۷۰ متری از سطح دریا قرار دارد و ساکنان مهمان نواز «لر» آن را به گویش محلی «یاسیج» به معنای جایی که گل‌های یاس در آن به فراوانی می‌روید می‌خوانند این روز‌ها بهشتی در جنوب کشور است این شهر که پس از رشت، دومین مرکز استان ایران از نظر بارش برف و باران بوده و در اقلیم مدیترانه‌ای قرار گرفته با دارا بودن رودخانه‌های همیشه جاری بشار و برخورداری از آب و هوای مطبوع به ویژه در فصول بهار و تابستان در صورت تحقق طرح ساماندهی رودخانه بشار می‌تواند مقصدی خیال انگیز برای گردشگران داخلی و توریست‌های خارجی باشد.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.