سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان‌ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

در پاسخ به سوال باشگاه خبرنگاران جوان؛

قیمت برنج ایرانی ۳۰ درصد افزایش یافت

سخنگوی انجمن واردکنندگان برنج گفت: قیمت برنج ایرانی ظرف کمتر از یک ماه ۳۰ درصد افزایش یافت که این امر بیانگر آن است که آمار و ارقام اعلامی تولید برنج درست نیست.

باشگاه خبرنگاران جوان؛ آزاده محبی - مجیدرضا خاکی سخنگو انجمن واردکنندگان برنج در نشست خبری امروز گفت: بنابر آمار از ابتدای امسال تا ۲۴ دی ماه، ۶۶۰ هزارتن برنج سفید وارد شده که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل ۲۶ درصد کاهش یافته است، درحالیکه مدت سال ۱۴۰۱، یک میلیون و ۷۰۰ تا یک میلیون و ۷۵۰ هزارتن برنج وارد شد که ۳۸۰ هزارتن توسط بازرگانی دولتی با هدف تکمیل ذخایر راهبردی وارد شد.

او با بیان اینکه انجمن وارد کنندگان برنج به امنیت غذایی و تنظیم بازار کمک می‌کند، افزود: طی چندسال اخیر به نظر می‌رسد که مهم‌ترین علتی که موجب شرایط فعلی در بازار شد، تصمیم‌گیری و برنامه‌ریزی بر اساس داده‌های نادرست و آدرس‌های غلط بوده که متاسفانه عموما با بخشی نگری و رویکرد غیر کارشناسی همراه بوده است که بتوانیم درباره این موضوع گفت و گوی مناسبی داشته باشیم.

خاکی ادامه داد: فضای واردات با ارز ترجیحی راحت نیست و بدلیل آنکه تخصیص ارز از زمان انعقاد قرارداد ماه‌ها طول می‌کشد، این امر با چالش‌های فراوانی همراه است، درحالیکه اگر تجار خارجی بیش از ۲۰ روز زمان بگذرد، از واردکننده دیرکرد می‌گیرند که با حذف ارز ترجیحی رانت و امضا‌های طلایی برداشته می‌شود.

سخنگو انجمن واردکنندگان برنج در پاسخ به سوال باشگاه خبرنگاران جوان، مبنی بر تاثیر حذف ارز ترجیحی بر بازار برنج خارجی و اینکه با افزایش قیمت و نزدیک شدن به قیمت برنج ایرانی دیگر مصرف کننده رغبتی به برنج خارجی ندارد، بیان کرد: با افزایش قیمت برنج خارجی، قیمت برنج ایرانی دستخوش نوسانات قرار خواهد گرفت که براین اساس بازدهم دهک‌های ضعیف جامعه توان خرید را ندارند.

او در پاسخ به سوال دیگر باشگاه خبرنگاران جوان، بنابر آمار اعلامی وزارت جهاد مبنی بر تولید ۲ میلیون و ۷۰۰ هزارتن برنج ایرانی نیاز به واردات چقدر است، گفت: با توجه به افزایش ۳۰ درصدی قیمت برنج ایرانی ظرف کمتر از یک ماه به نظر می‌رسد یا آمار تولید درست نیست یا در صورت صحت آمار تولید، سرانه مصرف بالاتر است یا ممکن است که بازار در اختیار دلالان باشد.

خاکی ادامه داد:بر اساس نیاز داخل سالانه باید حدود ۱.۲ میلیون تن برنج بدون احتساب واردات این محصول از سوی بخش دولتی وارد شود.

سخنگوی انجمن واردکنندگان برنج افزود: بر اساس آمار با وزارت جهاد کشاورزی مذاکره شد و قرار است ۶۰۰ هزار تن دیگر وارد شود که در واقع تصمیم دیرهنگامی است.

او با تاکید بر این موضوع که واردات در تعادل قیمت بازار اثر گذار است، بیان کرد: اگر ارز یارانه‌ای به این محصول پرمصرف داخلی تخصیص داده شود، قطعاً برنج با قیمت مناسب به دست مصرف‌کنندگان می‌رسد.

خاکی افزود: با وجود اینکه بر اساس مصوبه ستاد تنظیم بازار تا ۳۰ تیر هر بار برنجی وارد کشور شد باید ترخیص می‌شد این‌گونه نشد و برنج‌ها در گمرکات معطل ماندند و با آغاز ممنوعیت ۴ ماهه هزینه انبارداری هم به واردکننده تحمیل شد.

خرید تضمینی برنج در نیمه دوم مهرماه منجر به التهاب بازار شد

در ادامه حمد جابریان عضو انجمن وارد کنندگان برنج گفت: متولیان تامین امنیت غذایی کشور باید به فکر سفره مردم باشند که همزمان با حمایت از تولید داخلی و نیز تامین کسری بازار با واردات اتفاق می‌افتد.

او سرانه مصرف برنج کشور را حدود ۳۵ کیلوگرم اعلام کرد و افزود: با این احتساب نیاز بازار داخل حدود ۳.۲ میلیون تن بوده که در این بخش متأسفانه داده مرجع و قابل اتکایی هم در این زمینه وجود ندارد.

عضو انجمن واردکنندگان برنج با اشاره به تعیین قیمت خرید تضمینی برنج در نیمه دوم مهر، بیان کرد: تعیین قیمت تضمینی در این مقطع منجر به التهاب بازار شد درحالیکه این افزایش قیمت به نفع کشاورز نبود.

جابریان ادامه داد: با توجه به سطح درآمد و حقوق آحاد جامعه گرانی برنج ایرانی در ماه‌های پایانی سال منجر به کاهش سهم آن در سفره خانوار می‌شود ودر سال آینده بازار را با رکود سنگین مواجه خواهیم کرد.

او پیش از این یک مسئول وزارت جهاد کشاورزی مدعی شده بود که تولید برنج امسال به ۲.۷ میلیون تن رسیده است، اما با وجود محدودیت منابع آبی بدیهی است که سطح زیر کشت برنج افزایش نیافته و از طرفی بهره‌وری آنچنانی رخ نداده است که چنین تولیدی را شاهد باشیم.

عضو انجمن واردکنندگان برنج ادامه داد: کشور ما اقلیم خشکی دارد، به همین دلیل مسئله کم آبی و منابع محدود آب چیزی نیست که بخواهیم آن را انکار کنیم و در این شرایط باید توجه داشته باشیم که روش‌های کشت و کشاورزی در کشور عمدتا شیوه‌های سنتی هستند.

او با تاکید بر اینکه به ذائقه مردم و توانایی خرید قشر کم درآمد توجهی نشده است گفت: امروز برنج در دست بازرگان نیست که عرضه کند چراکه اجازه واردات به موقع آن داده نشده و اگر داده شده آن مقدار انقدر کم بوده که جوابگوی نیاز نبوده است و این باعث شده که شاهد افزایش قیمت بی‌رویه هم برنج ایرانی هم برنج خارجی باشیم.

سخنگوی انجمن واردکنندگان برنج با بیان اینکه مدیریت اصولی بازار دومین محصول پرمصرف ایران باید به این گونه انجام شود، گفت: در این راستا لازم است کارگروهی تشکیل شود و نیازمندی خانوار ایرانی در این دو گروه مشخص شود.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲۶
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۰۹:۱۹ ۲۸ دی ۱۴۰۳
ما بدون برنج هیچی نمیتونبم مصرف کنیم هر وقت ابگوش عذاییییی عمومی
ناشناس
۱۸:۴۵ ۲۷ دی ۱۴۰۳
ما به قله رسیدبم
ناشناس
۱۷:۱۱ ۲۷ دی ۱۴۰۳
متاسفم
ناشناس
۱۳:۴۱ ۲۷ دی ۱۴۰۳
خدا لعنتتون کنه گند زدید به کشور با این همه گرانی اختلاس و رانت و دزدی
علیرضا
۲۳:۲۵ ۲۶ دی ۱۴۰۳
لوبیاچیتی از ۱۲۰۰۰۰ تومان شده ۱۹۰۰۰۰تومان گوجه فرنگی گیلاسی بسته ۲۵۰ گرمی شده ۱۲۰۰۰۰تومانلپه و نخود بالای ۱۵۰۰۰۰ تومان شده پنیر و ماست و لبنیات ۴۰ درصد افزایش یافته
روغن و شوینده ها حدود ۲۵ درصد افزایش یافته سیبزمینی بالای چهل حزارتوانه کیلویی گوشت که ما نمی‌دونم چیه آنقدر گرونه که با نرخ دلار ‌سکه میره بالا ولی ماها نمیتونیم بخریم قیمت داروها هم که ۴۰ تا پنجاه درصد بالا رفته اما خبریاز افزایش یارانه ها نیست و ۴ ساله همون ۳۰۰۰۰۰ تومان رو به ماها میدن قیمت کرایه تاکسی ها هم که امسال سه بار افزایش یافته اما خبری از افزایش یارانه ها نیست
ناشناس
۱۷:۱۲ ۲۷ دی ۱۴۰۳
گرانی بیداد میکند
ناشناس
۲۲:۲۴ ۲۶ دی ۱۴۰۳
همه حبوبات و روغن و مرغ وسیب زمینی و پیاز و خیاروگوجه ۳۰۰ درصد رفتن بالا اونوقت برنج بدبخت ۳۰ درصد رفته بالا؟
رضا
۲۳:۵۲ ۲۷ دی ۱۴۰۳
این برنج بدبخت شما، زیر زیرکی قبل از این ها گرون و گرون تر شده بود. الان هم ۳۰ درصد گرون شده. برنج با نخود و لوبیا فرق داره.
ناشناس
۲۱:۲۵ ۲۶ دی ۱۴۰۳
آمار افزایش 30 درصدی قیمت برنج ایرانی
واقعیت ندارد !!!
ناشناس
۲۰:۴۷ ۲۶ دی ۱۴۰۳
کارشناسان!!!!!!
دولت فاقد کارشناس بمعنای واقعی کلمه هست
کارشناسی دیگه وجود نداره
ق ر
۲۰:۴۳ ۲۶ دی ۱۴۰۳
دولت چهاردهم بسیار بسیار به حامی سفره های مردم هست در این چند ماه واقعا اجناس نسبت به مشابه سالهای قبل آیا فرقی هم کرده چرا رئیس جمهور دائما شعار و حدیث می‌خواهند
ناشناس
۱۹:۴۵ ۲۶ دی ۱۴۰۳
در دولت اصلاحات یا همان دولت سوم روحانی و خاتمی و هاشمی این چیزا طبیعیه. نوش جون مردم عزیز باشه. پیش به سوی صف های طولانی
ناشناس
۱۸:۱۱ ۲۶ دی ۱۴۰۳
والا ما که کاهش قیمتم داشتیم
حالا با این خبرا که شما میزنید مردم رو بدبخت کنید
ناشناس
۱۷:۰۶ ۲۶ دی ۱۴۰۳
همه چیزو گرون میکنید ولی برنج که کلی هزینه و زحمت داره. رو نمیذارید قیمتش واقعی بشه. بعدم کشاورز شالیزار رو پر میکنه ویلا میسازه... زورتون فقط به شالیکار میرسه
ناشناس
۱۷:۰۴ ۲۶ دی ۱۴۰۳
بعد آقایان مسئولین میان 1 سال حقوق رو تعیین میکنن کارمند و کارگر بیچاره با همون حقوق زندگی میکنن اون وقت توی 1 سال قیمت تمام کالا های مهم برای همین کارمند و کارگر هزار برابر تغییر میکنه خدا ازتون نگذره که قشر کارمند و کارگر رو بیچاره کردید خدا جوابتون رو بده
ارش
۱۶:۵۱ ۲۶ دی ۱۴۰۳
دولت پزشکیان دولت گران سازی دولتی است والسلام
همان سیاست های دولت روحانی با همان تیم
دیپلماسی التماسی که چی ؟ آمریکا میاد مشکلات دولت پزشکیان را حل می‌کنه و گل و بلبل میشه هشت سال گفتگوی تمدن ها هشت سال برجام و اینکه امروز روز مذاکره است نه موشک و بتن ریزی در ساختار هسته ای و فلاکت مردم .
شرط اعدام پزشکیان برای جلیلی را یادمان هست منتظر عمل هستیم
ناشناس
۱۶:۳۵ ۲۶ دی ۱۴۰۳
گرانی برنج دست دلالها ووارد کنندگان است تا بهانه ای برای واردات برنج داشته باشند وایشان نیز سخنگوی همان گروه می باشد وتلاش می کنند از این طریق با سودی که از واردات بدست می آورند زمینه دلسردی کشاورزان برنجکار را در آستانه شروع آماده سازی زمین های کشاورزی فراهم کنند
ناشناس
۱۶:۲۶ ۲۶ دی ۱۴۰۳
خجالت بکش با افزایش
ناشناس
۱۶:۰۳ ۲۶ دی ۱۴۰۳
ای ایران ای مرز پر گهر
ناشناس
۱۶:۰۰ ۲۶ دی ۱۴۰۳
چه شود این مملکت با این جماعت بی عرضه
ناشناس
۲۱:۲۴ ۲۶ دی ۱۴۰۳
اینجا ، دیگر سوء استفاده کنندگان از
بخش دولتی و حاکمیتی نیستند !!!!
ناشناس
۱۵:۱۴ ۲۶ دی ۱۴۰۳
چیزی توسفره ملت ارزون شده
ناشناس
۱۴:۵۴ ۲۶ دی ۱۴۰۳
خسته نباشید دولت وفاق
ناشناس
۱۴:۴۵ ۲۶ دی ۱۴۰۳
مردم برنج بدون برجسب سیب سلامت نباید بخرن
ناشناس
۱۴:۴۲ ۲۶ دی ۱۴۰۳
چقدر راحت خبر از افزایش قیمت ها میدید به فکر مردم نیستید
ناشناس
۱۴:۲۸ ۲۶ دی ۱۴۰۳
امنیت غذایی با روغن و قنده نه گندوم و برنج