سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان‌ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

۷۰ درصد نیاز چوبی کشور از طریق زراعت چوب تامین می‌شود

معاون سازمان امور جنگل گفت: برآورد‌ها حاکی از آن است که با توسعه طرح زراعت چوب ظرف ۳ تا ۴ سال، ۶۰ تا ۷۰ درصد نیاز چوبی کشور را تامین کند.

باشگاه خبرنگاران جوان؛ آزاده محبی- نقی شعبانیان معاون امور سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور گفت: بنابر آمار امسال نزدیک ۵۰ درصد تولید نهال ها مربوط به زراعت چوب است و عمده کاشت زراعت چوب در خوزستان و گیلان بوده است.

به گفته او، با توجه به تقاضای بالای طرح زراعت چوب، در اکثر استان‌ها ۵۰ درصد و کمتر تولید کردیم که این رقم پاسخگوی نیاز مردم نبود، لذا تقاضای نیاز مردم مهم است که براین اساس ادارات استان ها برنامه ریزی کردند در قالب طرح یک میلیارد درخت هرساله ۵۰ درصد زراعت چوب برحسب نیازسنجی تولید کنند.

 شعبانیان ادامه داد:  در طرح اولیه برآورد زراعت چوب ۳۰ درصد در نظر گرفته بودیم، اما روند کار نشان می دهد که باید ۵۰ درصد بدلیل ازدیاد تقاضای مردمی  به این بخش تخصیص دهیم و برحسب نیازسنجی استان ها در مناطق مختلف تولید نهال انجام می شود.

امکان تامین صددرصدی ظرفیت تولید چوب در کشور نیست

معاون سازمان امور جنگل با بیان اینکه سالانه صنایع چوبی ۱۲ میلیون متر مکعب چوب نیاز دارند، افزود: در حال حاضر یک سری واحدها غیرفعال و در حال احیا هستند و واحدهای جدیدی تاسیس می شود که براین اساس پیش بینی برآن  است که اگر همه این واحدها ظرف  یک تا ۲ سال دیگر شروع به فعالیت کنند، حدود ۱۷ میلیون متر مکعب نیاز چوبی کشور است که طبیعتا ظرفیت تولید تمامی چوب در کشور نیست، از این رو شرایط اقلیمی باید پایش شود  که متاسفانه خیلی وقت ها مجوز صنایع چوب بدون توجه به این موضوع داده می شود.

به گفته او، با توسعه طرح زراعت چوب پیش بینی می شود که ظرف ۳ تا ۴ سال آینده ۶۰ تا ۷۰ درصد از نیاز ۱۲ میلیون متر مکعب را پاسخگو خواهیم بود. براین اساس بنده معتقدم طرح زراعت چوب خوب بوده و تمامی دنیا در این زمینه گام بر می دارند تا بر مشکلات غلبه کنند.

معاون سازمان امور جنگل ادامه داد: با توجه به طرح اقلیم و آلودگی در کشور ما یک ضرورتی است که تمامی دستگاه ها باید کمک کنند و مشکلاتی ممکن است وجود داشته باشد، اما نیاز است که انجام شود و خوشبختانه زیرساخت و نهالستان های خوبی داریم و خوشبختانه یکی از فواید طرح کاشت یک میلیارد نهال، احیای نهالستان هاست، درحالیکه قبل از طرح کاشت یک میلیارد درخت به مخروبه تبدیل شده بودند و چشم طمع برای دیگر دستگاه ها زیاد بود.

شعبانیان با اشاره به کاهش چشمگیر تولید نهال طی  ۲۰ سال اخیر تصریح کرد: در برنامه اول توسعه در نهالستان های منابع طبیعی بیش از ۷۰۰ میلیون نهال تولید و  در عرصه های مختلف کاشته شد و خوشبختانه بعد از گذشت ۲۰ تا ۳۰ سال این نهال ها وجود دارد، اما متاسفانه این روند نزولی شد به طوریکه در برنامه ششم  به ۱۴۰ میلیون اصله نهال رسید که حداکثر ۳۰ تا ۴۰ میلیون نهال به رغم افزایش مشکلات زیست محیطی کاشته شد که این روند نزولی قابل قبول نیست چراکه در شرایط فعلی در خیلی از کشورها سالانه یک میلیارد اصله نهال کاشته می شود که همه باید کمک کنند این اتفاق در کشورما رخ دهد.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.